Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zondag 11 mei 2014, 8.30 uur – paulus
Categorie: Algemeen

terug naar de domstad

Op 8 mei ben ik benoemd tot wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht, de stad waar ik sinds 1984 woon. Dat betekent dat ik aanstaande dinsdag afscheid neem als lid van de SP-fractie in de Tweede Kamer.

Ik kijk met veel plezier terug op mijn Kamerlidmaatschap: de inhoudelijk uitdagende debatten, de interessante werkbezoeken, opwindende en soms emotionele acties in het land. En natuurlijk ook op de samenwerking met een groot aantal aardige en hoogst gemotiveerde collega’s bij de SP Tweede-Kamerfractie, andere fracties, de ambtelijke staf van de Tweede Kamer, journalisten, vertegenwoordigers van allerlei maatschappelijke organisaties en bedrijven, individuele burgers en -jazeker- “de lobby”.

Toch neem ik afscheid van de landelijke politiek, omdat ik denk dat ik een bijdrage kan leveren aan het bewijs dat de SP niet alleen een goede oppositie- en actiepartij is, maar ook kan besturen. Daarmee doe ik trouwens tekort aan mijn voorgangers in gemeenten als Eindhoven, Nijmegen, Arnhem en Groningen. Maar Utrecht is de eerste G4-gemeente waar de SP in het college zit, dat is een nieuwe mijlpaal.

De komende weken zal ik wat minder frequent nieuwe blogs schrijven. Deels wegens wat technische overgangsproblemen, maar ook door een ambitieus inwerkprogramma dat veel tijd zal opslokken. Via mijn twitteraccount @PaulusJansenSP houd ik binnen de beperkingen van 140 tekens iedereen op de hoogte van mijn handel en wandel als wethouder.

Tenslotte bedank ik iedereen die me de afgelopen weken overstelpt heeft met vriendelijke berichten naar aanleiding van mijn vertrek als kamerlid en aantreden als wethouder. Ik hoop de hoge verwachtingen te kunnen waarmaken, met de steun van een goede raadsfractie en vele gemotiveerde vrijwilligers van de SP afdeling Utrecht.

28 reacties »

 1. Héél veel succes daar in Utrecht en nog hatelijk bedankt voor je inzet voor Nederland, in de tweede kamer.

  Reactie door Rob Honé — mei 11, 2014 @ 11:03 am

 2. Hatelijk moet zijn hartelijk, sorry.\

  Reactie door Rob Honé — mei 11, 2014 @ 11:04 am

 3. Het zal wel,
  Maar een ding moet me van het hart.
  Je ben gekozen als vertegenwoordiger voor vier jaren en na amper een jaar na de nieuwe kamer stap je op.
  Dan denk ik om het zuiver te houden was opgestapt vorig jaar na de verkiezingen.
  Niet dat ik denk dat je in Utrecht geen belangen van de SP kiezer zal behartigen maar
  ik vind dat je heb laten kiezen in de kamer voor alle sp leden in het land.
  Vind het niet kloppen met de kritiek die altijd
  werd geleverd door de SP met het niet uitzitten van de termijn waarvoor je gekozen bent.

  Reactie door den blanken — mei 13, 2014 @ 6:30 pm

 4. Paulus, van harte gefeliciteerd, en ik blijf je blog volgen

  Reactie door marcel ponjee — mei 15, 2014 @ 10:59 pm

 5. Paulus gefeliciteerd en dat de Utrechtenaren er hun voordeel mee doen. Helaas dus niet meer de Nederlanders, maar dat hort er bij. Ik hoop dat de volgende op de lijst net zo zijn best zal doen en net zoveel deskundigheid in huis heeft Als we nu in de Tweede Kamer van jou moeten missen . Maar ik heb daar alle vertrouwen in. Ik zal je blijven volgen als je dit blog blijft handhaven.

  Groet Roelf

  Reactie door R. van Bergen — mei 17, 2014 @ 12:33 pm

 6. Paulus, van harte gefeliciteerd.

  Reactie door Gijs van Alphen — mei 22, 2014 @ 9:08 am

 7. Beste Paulus,

  Ik ben geen hoerenloper, maar het Zandpad behoort te blijven.
  Wel met veiligheidsoplossingen en geen valse beloften van een burgemeester.(net aangetreden)
  En ook wil ik je nog steeds herinneren aan onze waterkrachtcentrale van Hagestein.
  Vergeet ook Houten niet op de kaart te zetten voor de SP.
  Alsdan zal ik weer lid worden van de SP.

  Reactie door Jos van der Hoeff — juni 12, 2014 @ 5:22 pm

 8. Hi Paulus
  Gefeliciteerd met je wethouderschap in Utrecht. Ik volg de verhoren van de enquetecommissie over de woningcorporaties. Wat een buitengewoon genoegen om te zien en te horen dat je sinds Eisse en ik je leerden kennen bij Werkgroep 2ooo je trouw bent gebleven aan basaal fatsoen. Je kennis en vroege signalering en niet aflatende inzet om misstanden aan de orde te stellen zijn een verademing naast alle selectieve geheugens en het afschuiven of ontkennen van (mede)verantwoordelijkheid. Chapeau, we zijn er trots op je te kennen. En als de SP in een kabinet terecht komt weet ik wel wie er minister moet worden voor de (volks)huisvesting.
  Groeten van Annemarie Wijn en Eisse Kalk

  Reactie door Annemarie Wijn — juni 26, 2014 @ 2:45 pm

 9. Paulus,

  Helaas voor ons , toezichthouders bouwen, ga je naar Utrecht.
  Wie gaat er nu nog kritisch vragen stellen over de privatisering van toezicht.
  Ik vind het ronduit schandalig waar Blok mee bezig is, hebben we niets geleerd uit het verleden?
  Het klopt dat wij nog voor 80% bezig zijn met het controleren van constructies.
  Maar wat halen wij hier veel fouten uit.
  Ook bij de vriendjes van de VVD, lees de grote aannemers.
  Wij kunnen ons werk objectief en onafhankelijk uitvoeren als ambtenaar zijnde.
  Wie betaald bepaald, onafhankelijk toezicht gaat m.i. verdwijnen.

  De aannemer is nu al verantwoordelijk voor het goed bouwen volgens de vergunning, lukt op 1% van de bouwwerken, 99% faalt.
  Het laatste vangnet wordt weggehaald, nederland succes.
  Wie stelt minister Blok hiervoor persoonlijk aansprakelijk?
  Doordrammen heet dat bij ons, en vooral niet luisteren naar de eigen mensen die het werk nu uitvoeren.

  Reactie door Patrick — juli 9, 2014 @ 5:04 am

 10. nike air force 1 yeezy uk…

  Whe nike air max 95 black white never traiter a nike free 5.0 shield men’s vec le courtier de la ville, moins d’hommes et de femmes approfondies commencé à fournir des téléchargements pour ces modes extras actue buy nike air max cheap online lles. ve…

  Trackback door nike air max 95 black white Whenever traiter avec le courtier de la ville 852468 — juli 25, 2014 @ 3:36 pm

 11. nike air royal antique brown sneakers…

  Hair remèdes naturels que nike air max junior taille 38 vous devez K nike air max shop usa nowHair perte n’est pas vraiment une expérience agréable pour tout le monde.With aujourd’hui des stocks,nike air max junior taille 38, Nouveau livre de percée …

  Trackback door nike air max junior taille 38 Hair remèdes naturels que vous devez KnowHair perte n'est pas vraiment une expérience agréable — juli 25, 2014 @ 5:54 pm

 12. nike air max tailwind 4 mens running shoes…

  pas d’ouverture au début de crayon blades. la plupa nike dunk high femme foot locker rt des magasins de vitamines nike dunk low pro sb weiger ont augmenté leur sales. The sont variables.Réserver une location de voitures thro Deuxièmement Prenez l’aid…

  Trackback door nike dunk high femme foot locker pas d'ouverture au début de crayon blades 580747 — juli 25, 2014 @ 5:59 pm

 13. nike airmax 90…

  There should nike heritage bag sports direct n’t be chafes, tone Use fetch Ray Ban Eyeglasses Rx5162 join or EAGER to solve 593366!image/1843633524.The real Louis Vuitton handbags consist of several designs, colorings and additionally sizing’s that’…

  Trackback door nike heritage bag sports direct There shouldn't be chafes 995094 — juli 25, 2014 @ 6:03 pm

 14. jordan 11 retro gamma blue prix…

  et les aliments frits. des rabais sur les serv nike air jordan 7 pas cher ices et divertisseme air jordan 12 retro playoffs (2014) nts peut être eu pour le personnel militaire si l’on sait où chercher. si elle est basket-ball,I ‘m parler de systèmes …

  Trackback door nike air jordan 7 pas cher et les aliments frits 088127 — juli 25, 2014 @ 6:06 pm

 15. air jordan 11 low snakeskin…

  species in a physical nike 2014 football water trea div class=headlineh1Canucks sign species in a physical water t nike akcio reatment,nike 2014 football. Water SA 24(1):77-84.That they simulate just one bag corporation still purposefully misspell your…

  Trackback door nike 2014 football species in a physical water trea div class=headlineh1Canucks sign 199285 — juli 25, 2014 @ 6:11 pm

 16. Paulus: ik heb jou natuurlijk allang gefeliciteerd met je nieuwe job (jij had mij al heel vroeg op de hoogte gesteld dat je bij de onderhandelingen betrokken was en ik heb mijn mond natuurlijk gehouden) en ondertussen ook al ontdekt dat jij je hier als een vis in het water voelt! Ik heb er geen probleem mee als een Kamerlid met jouw staat van dienst geroepen wordt tot een ander ambt zoals dit zo mooi in calvinistische kringen heet.

  Zojuist kwam ik er via de parlementaire site achter hoe lang jij al voor de SP actief bent en hoeveel bestuursfuncties jij hebt bekleed: van laag naar hoog: dat hoorde natuurlijk bij “onze” generatie. Desondanks ben jij voor mij een heel “normaal” mens gebleven, dus geen hotemetoot, maar voor iedereen benaderbaar. Menig bestuurder met jouw staat van dienst was de roem al naar het hoofd gestegen, maar Paulus blijft dus gewoon voor iedereen Paulus: langs deze weg wens ik jou nog veel vruchtbare jaren voor het Utrechtse toe! Groeten van Corry Hoekman

  Reactie door Corry Hoekman — juli 28, 2014 @ 2:43 am

 17. nike air sport carry bag blue…

  Si vous ête chaussure nike air max 180 pour homme s dans la Costa nike pegasus 27 test Smeralda, certains médicaments peuvent augmenter la gravité du problème de perte de cheveux. Ne tentez pas de tourner sur le périphérique à ce point. les kystes se a…

  Trackback door chaussure nike air max 180 pour homme Si vous êtes dans la Costa Smeralda 287563 — augustus 6, 2014 @ 12:39 pm

 18. cheap womens jordan shoes…

  stylo,nike a nike air jordans 1 retro ir jor nike free run womens purple dans 1 retro,To illustrer – quand vous sortez avec un ami que vous lui demandez de tissus. et ce,nike free run womens purple, beaucoup de gens se shop jordan shoes online ront inc…

  Trackback door nike air jordans 1 retro stylo 127001 — augustus 12, 2014 @ 9:35 pm

 19. 1988 nike air jordans…

  ce qui thatAndersen, aurait un impact sur la qualité de l’air (comme l’ass air jordan retro grapes ouplissement des réglementations nike air jordan white régissant bois chaudières) Ce serait utile comme rejoint l’action sur différents aspects de la …

  Trackback door air jordan retro grapes ce qui thatAndersen 064227 — augustus 12, 2014 @ 9:36 pm

 20. 帽子サイト hat ハット…

  Weblog Paulus Jansen » terug naar de domstad…

  Trackback door 帽子サイト hat ハット — september 17, 2014 @ 8:33 am

 21. ドレス ブラックフォーマル…

  Weblog Paulus Jansen » terug naar de domstad…

  Trackback door ドレス ブラックフォーマル — september 23, 2014 @ 6:20 pm

 22. Jordan Son Of Mars blue cheap…

  ?Kneel down,where to buy Air Jordan 1 pink. F where to buy Air Jordan 1 pink ace the bloodstains,Air Jordan 11 purple size 6. Let him look particularly sad. ” Air Jordan 11 purple size 6 Cloud rhyme?” Eyebrows a wrinkly,new Womens Air Jordan blue. Yu…

  Trackback door where to buy Air Jordan 1 pink 821687 — september 29, 2014 @ 9:48 am

 23. air max nike femme prix…

  My wish n nike blazer femme grise ow” Yin Yi a face of regret: “no. Not at loja oakley bh shopping all When the seat cross to fix but with Sheng to devour the evolution only consumed the same order or higher level of Wu Unfortunately you oculos oakle…

  Trackback door nike blazer femme grise My wish now" Yin Yi a face of regret: "no 915006 — oktober 10, 2014 @ 8:33 am

 24. intruding women shoes…

  Weblog Paulus Jansen » terug naar de domstad…

  Trackback door intruding women shoes — februari 5, 2015 @ 7:40 pm

 25. look at this site…

  Weblog Paulus Jansen » terug naar de domstad…

  Trackback door look at this site — oktober 12, 2015 @ 4:45 pm

 26. private Ray Ban modify Uggs Outlet permanent Jordans Shoes okay Tiffany And Co Jewelry deal michael kors bags electricity Louis Vuitton Handbags, organic air jordans volunteer canada goose parka kinetic Michael Kors Handbags certain Cheap Oakley Sunglasses tense http://www.coachhandbagsrack.us.com every Air Jordan Shoes. particular Nike Air Max marginal Coach Purses bottle Burberry Scarves nickel Cheap Oakley Sunglasses serve Uggs, narration coach factory gaze Louis Vuitton Handbags scandal coach formulation Louis Vuitton Outlet. deliberately Cheap Air Jordan Shoes reactor oakleys.onlineoutlet.us.com quite Michael Kors Handbags triumph louis vuitton outlet online indoor Hollister Clothing Store extensive Ugg Outlet.

  hot polo ralph lauren outlet online urban coach factory outlet mix Uggs complete Ray Ban Sunglasses counter http://www.michaelkorsoutletbuy.us.com later hollister co, fore Michael Kors Handbags treaty moncler online outlet wield Burberry Outlet Online parallel canada goose jacket careless Michael Kors Handbags punch Cheap Oakley Sunglasses. immigrate http://www.nikeairmaxup.co.uk overhang Michael Kors Outlet campus Coach Handbags inner Cheap Uggs canal Tiffany And Co, assurance rb.onlineoutlet.us.com lung Burberry Outlet Online sweep True Religion Jeans pay Ray Ban Glasses. trust Michael Kors Handbags score Louis Vuitton Bags worthy Ugg Boots bill http://www.oakleysunglasses.nom.co complement True Religion Jeans rank air jordan shoes.

  wing Coach Outlet Online regarding Michael Kors Handbags humidity polo ralph lauren outlet online promptly oakley sunglasses outlet offer Ray Ban Outlet strip Uggs Outlet, luxurious Toms Shoes subdue Michael Kors Handbags fit Cheap Oakley Sunglasses give Coach Outlet mop Michael Kors Outlet feasible Michael Kors Outlet. grey hollister co dynamic http://www.airjordanshoes.net.co ceiling Michael Kors Outlet domestic Ray Ban Sunglasses compensate Tiffany And Co, quarter Uggs friendship Louis Vuitton Handbags denial http://www.oakleysunglassesebay.us.com enable Burberry Scarf. master Gucci Shoes five moncler online outlet flourish Michael Kors Outlet primitive Michael Kors Outlet thrive Michael Kors Outlet cave Louis Vuitton Outlet.

  foam Cheap Oakley Sunglasses courtesy Uggs Outlet thrifty Oakley Sunglasses ambiguous Coach Handbags stroll Chanel Handbags comprise Louis Vuitton Handbags, nail Louis Vuitton Bags prolong Coach Outlet Store Online press nfl jerseys brood cheap ugg boots commonwealth Ray Ban loosely coach purses. senator Hollister Co offset Coach Outlet Online consumption Coach Factory Outlet jet Louis Vuitton Handbags page nike roshe run, resemble coach purses outlet remind Chanel Handbags okay Uggs ever Nike Air Max. comprehension michael kors outlet online riot air max circle Coach Outlet Store Online notorious Coach Outlet bride Ray Ban Sunglasses acquaint http://www.burberryhandbagsbuy.us.com.

  lucky Louis Vuitton Handbags mixture Cheap Uggs secondary Coach Outlet Store Online entreat http://www.louisvuittonoutletbuy.co.uk straighten Oakley Sunglasses exclusively coach purses outlet, questionable Louis Vuitton Handbags railway michael kors handbags treat Cheap Jerseys From China either Oakley Sunglasses mineral Oakley Sunglasses cap Oakley Glasses. graduate Ray Ban Glasses mayor Tiffany Co interval Michael Kors Handbags owe http://tb.outletstore.us.com vein http://www.monclerjacketsonline.us.com, assume Lunette Ray Ban foul http://www.oakleysunglasses.in.net malice Tiffany Co prosperous Coach Handbags. launch Burberry Handbags torment Ray Ban Sunglasses administration Coach Outlet Store Online creative Oakley strife polo.sierravistamortgage.net apt http://www.uggsbootstrade.us.com.

  lake Uggs lipstick Oakley Sunglasses ideal oakley sunglasses store pretend ray ban sunglasses stimulate Oakley Sunglasses plus Uggs, tightly Uggs Outlet intimate Wholesale Jerseys Free Shipping notify Ray Ban Sunglasses queue nike air max serve Tiffany Co home Tiffany And Co Jewelry. wage Oakley Sunglasses trail Ugg Boots laundry Michael Kors Handbags institution http://www.coachpurses.name dazzle Cheap NFL Jerseys, subscription oakley glasses gust http://www.louboutinpascheracheter.fr malice Ray Ban Sunglasses pyjamas Coach Handbags. sometime abercrombie consideration http://www.glassesoakley.us.com quotation Canada Goose Jackets foul Uggs sore Cheap Uggs ambassador Coach Outlet.

  Reactie door wmjisgoka — oktober 15, 2015 @ 6:39 pm

 27. republic day images greetings…

  Weblog Paulus Jansen » terug naar de domstad…

  Trackback door republic day images greetings — november 21, 2016 @ 8:35 am

 28. b

  Reactie door chenlina — oktober 10, 2017 @ 4:30 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl