Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 23 april 2014, 7.19 uur – paulus
Categorie: Kamervragen, wonen

Blok bevestigt beschamende huurverhoging

In de regio Leiden ging de huur gemiddeld met 5,9% omhoog, in Utrecht met 5,6% in Amsterdam met 5,5%. Minister Blok bevestigde gisteren in zijn antwoorden op mijn schriftelijke vragen wat hurend Nederland al lang weet: je wordt financieel uitgekleed door het woningmarktbeleid van VVD en PvdA. Met dank aan D66, Christenunie en SGP.


recent boden huurdersorganisaties nog een petitie over de huurexplosie aan in de Kamer

Blok kan of wil nog steeds niet begrijpen wat hij aanricht. Zo is de extra huurverhoging bij mutatie in Amsterdam (gemiddeld €110) volgens de minister het gevolg van het feit dat het vrijkomend aanbod relatief veel gerenoveerde woningen bevat. De praktijk is juist dat het betere deel van de vrijkomende sociale huurwoningen bovenmatig vaak verkocht of geliberaliseerd wordt. Wat overblijft voor de verhuur zijn steeds vaker de piepkleine flatjes.

Hoe lang accepteert de PvdA nog deze stelselmatige sloop van de sociale huursector?

Lees hier de antwoorden op mijn vragen: VH 20140423 ANTW huurverhoging tgv verhuurderheffing

11 reacties »

 1. als huurder stem je niet op de VVD, PvdA , D66 en de Judas partijen SGP en Christen Unie, Paulus je bent huurders hoop in bange dagen, veel dank en steun voor je inzet! Ga zo door!

  Reactie door ernst — april 23, 2014 @ 8:02 am

 2. De huurders zijn de nieuwe melkkoeien van Nederland. Schandalig dat verhuurders (woningstichtingen en verzekeringsmaatschappijen en makelaars) zich voor dit karretje laten spannen. Per saldo is ook het onderhoud op een laag pitje gezet. Ja als er geen geld over is dan gebeurd er niets en de gewone huurder is echt de klos. Dat is dus het gevolg als je horende doof en ziende blind bent. En Blok doet maar net als of hij de grote verlosser is. Ja dat wel maar dan van mijn portemonnee, hou niets meer over.

  Reactie door Kees — april 23, 2014 @ 8:30 am

 3. En die psychopaten van de geliefde oppositie stijgen ook nog eens in de peilingen. Werkend Nederland en dan bedoel ik de mensen die echt werken voor de kost en niet die op hun reet zitten en de aandelen het werk laten doen ( overigens zeer inflatoir) schijnt te lijden aan totale verstandsverbijstering.

  Roelf

  Reactie door R. van Bergen — april 23, 2014 @ 10:32 am

 4. Het word rond de 4,5 % gemiddeld, in grote steden meer.
  Dat is buiten inkomen heffing volgens mij.
  Wie verhuisd tussen huurwoningen, word nog veel harder gepakt!

  Reactie door Johan Buwalda — april 23, 2014 @ 12:46 pm

 5. Beste Paulus,

  Allereerst hartelijk dank voor al je moeite en inzet omtrent dit onderwerp. De SP lijkt mijn enige hoop op dit moment!

  Wat ik nergens terug kan lezen, is het volgende, ook hiervoor graag je aandacht: De WOZ-waarde van mijn woning in Den Haag in al jaren dalende. Echter, de huur wordt ieder jaar met 4% verhoogd! Dit rijm ik niet met elkaar, zeker omdat het onderhoud van mijn woning zeer gebrekkig is (het schilderwerk “hangt” erbij aan de gevel) en duurzaam is mijn woning ook niet (EPC-certificaat D = zeer energie onzuinig). De woningcorporatie doet er ook niets aan om de woning energiezuiniger te maken. Mijn voorstel om zonnepanelen te plaatsen, is afgewezen (dit is verboden…).

  Kortom, de kale huurprijs blijft hard stijgen terwijl ik er qua kwaliteit, welzijn en energie hard op achteruit ga (er is kennelijk geen geld meer voor fatsoenlijk onderhoud). Ik ben een zittende huurder overigens.

  Kan de SP na 1 juli (wederom huurverhoging) eens uitzoeken hoe deze ontwikkeling (WOZ-waarde : huurverhoging) zich op landelijk niveau uit? Bij voorbaat dank!

  Reactie door Maria — april 23, 2014 @ 5:40 pm

 6. Inmiddels woon ik nu alweer tien jaar op IJburg.
  Ben drie huisbazen (fusies woningcorporatie) verder.
  Betaal 30% meer huur en mijn inkomen is nog ongeveer hetzelfde.
  Niet klagen, maar dragen en bidden om kracht?

  Reactie door Ruud van der Kroft — april 24, 2014 @ 10:01 am

 7. bij het krijgen van mijn huis is niks gevraagd om het inkomen van me kinderen. Nu word dit wel gedaan. Als ik dit had geweten, was ik niet duurder gaan wonen.Verhuisd 2013

  Reactie door steenbergen — april 30, 2014 @ 6:11 pm

 8. waarom moeten alleen huurders gaten dichten in de haagse begroting.Wij doen met zijn alleen net of het logisch is dat de woning corporaties opeens meer belasting moeten betalen.maar dit is een maatregel om meer geld binnen te harken.Waarom betaald niet de hele bevolking daar aan mee?De rijken,mensen met een koophuis etc.waarom alleen wij?mensen die net genoeg verdienen voor een huurverhoging,maar te weinig om een huis te kopen?

  Reactie door rongoudriaan — november 23, 2014 @ 12:09 pm

 9. ik kom nu al niet meer rond 50 euro huurverhoging gehad in 2jaar en nu 1brief dat ze inkomensgegevens bij de belasting gaan vragen bij de belasting en mijn huur vanaf juli weer flink gaan verhogen.dat dit zomaar mag burgers staan gewoon machteloos en worden kaalgeplukt aan alle kanten.maar ja van de vvd hoef je geen medlijden te verwachten die zijn zelfstinkend rijk en denken alleen maar aan geld er zit geen grijntje menselijkheid bij die lui gewoon sp stemmen deze keer en no0it meer pvda die veraders

  Reactie door natasjavan rixoort — april 22, 2015 @ 6:24 pm

 10. De huur van mijn ’sociale’ huurwoning is de laatste 2 jaar 60 euro per maand opgekrikt want ik ben sinds kort scheefwoner want heb de moed gehad 35 jaar fulltime te werken zodat ik net eventjes 43000 euro aan inkomen heb.
  Dat is veel volgens Blok, te veel kennelijk.
  In de grijze grauwe flat waarin ik woon, zijn mensen boven deze grens niet meer welkom omdat zij te veel verdienen en mij wil men er het liefst uitzetten, hoewel de vrije sector voor mij onbetaalbaar is en een koopwoning onbereikbaar. Overigens zijn de mensen met een (te) laag inkomen die huursubsidie nodig hebben, wél welkom. Ik kan me echt niet aan de indruk onttrekken dat ze in Den Haag stapelgek zijn geworden!

  Reactie door TdeWinter — augustus 16, 2015 @ 11:21 am

 11. lipsy promo code september 2013…

  Weblog Paulus Jansen » Blok bevestigt beschamende huurverhoging…

  Trackback door lipsy promo code september 2013 — juni 25, 2017 @ 1:17 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl