Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 19 maart 2014, 10.53 uur – paulus
Categorie: Algemeen, Kamervragen, wonen

catastrofale effecten huurbeleid-verhuurderheffing steeds duidelijker

Het “inkomensafhankelijke” (…) huurbeleid en de verhuurderheffing van VVD, PvdA en D66 zorgt ervoor dat de sociale huurvoorraad onbetaalbaar wordt, corporaties niet meer investeren en het aantal huisuitzettingen toeneemt. Ik roep het al sinds november 2012. Maar andere bronnen bevestigen onze analyse.


huurdersorganisaties bieden een petitie tegen de huurexplosie aan de leden van de vaste kamercommissie wonen & rijksdienst aan. Bij het daarop volgende debat over de huurverhogingen 2014 waren zegge en schrijven vier fracties aanwezig.

Zowel de Volkskrant als het Parool berichtten deze week over de effecten van het kabinetsbeleid. In Amsterdam is in alle wijken de huurprijs van vrijkomende woningen in een jaar tijd met meer dan €100 gestegen, in de wijk West zelfs met €150.

Ik had over deze nieuwe berichten mondelinge vragen aangemeld. Maar die kregen van de voorzitter geen voorrang, dus heb ik er vandaag nog maar eens schriftelijke vragen over gesteld. Het droevigst van alles is dat minister Blok helemaal niets doet met de rampzalige berichten, omdat hij weet dat de handtekeningen van de Paars-met-de-Bijbel (VVD, PvdA, D66, CU, SGP) onder het woningmarktakkoord in beton gegoten zijn. Een beter Nederland begint niet in Den Haag.

Lees hier mijn vragen aan minister Blok: VH 20140318 SV huurverhogingen

Meer over dit onderwerp: dossier verhuurderheffing/inkomensafhankelijke huurverhoging

4 reacties »

 1. 4 fracties aanwezig en dan klagen dat de stemmers weg blijven. Een misselijk makende demonstratie van minachting van de kiezers met een relatief kleine beurs. Wat je niet wilt horen bestaat niet lijkt het credo van PvdA, D66 en de rest te zijn. Van de VVD weten we dat ze de werkende mensen zo willen knoeien dat ze weer tot slavernij bereid zijn.

  Roelf

  Reactie door R. van Bergen — maart 19, 2014 @ 11:20 am

 2. Een verdubbeling van de SP in Amsterdam uitstekend, maar zal dat het roer niet om kunnen gooien, helaas is D66 (de VVD-light) nu de grootste bij ons en daar hoeft hurend Amsterdam geen steun in de rug van te verwachtend.

  Reactie door Ruud van der Kroft — maart 20, 2014 @ 11:23 am

 3. D66 is een VVD light. Van de regen in de drup, maar de kiezers zullen dat nog wel merken. Nog steeds niets geleerd ook niet van die door VVD en PvdA geliefde oppositie, alleen dat al had mensen moeten waarschuwen, helaas met blijkt cognitief, als het politiek betreft, slecht uitgerust te zijn.

  Roelf

  Reactie door R. van Bergen — maart 21, 2014 @ 8:43 pm

 4. Ik woon 15 jaar in mijn woning in twee jaar tijd is mijn huur € 90,- p.m. gestegen. Mijn huur is nu hoger dan een vrije sector woning.Voor mij heel emotioneel om gedwongen te moeten gaan verhuizen. Ik ben 57 jaar en wil niet een huis kopen.
  Dit is verschrikkelijk en sta met mijn rug tegen de muur.

  Reactie door L. Bleeker — april 23, 2014 @ 8:35 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl