Reacties op: Hogere politiek http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/26/hogere-politiek/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: R. van Bergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/26/hogere-politiek/comment-page-1/#comment-267097 R. van Bergen Mon, 27 Jan 2014 12:50:14 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35756#comment-267097 @4 A. Koenders - van den Hurk Nou dat de SP de zelfde kant zou opgaan als de PvdA zie ik vooreerst nog niet. Dat zoiets kan gebeuren is niet uit te sluiten want ook de radicalen en de Psssifistisch socialisten en de communisten die GroenLinks vormden onder de leiding van de zeer heldere actieleider van de haven arbeiders Roozemuller, is nu niets anders dan de PvdA . En ook Roozemuller heeft voor de mij de schijn van een politiek opportunist verworven. Wat het volgende betreft lijken me een paar heldere kanttekeningen zeer op zijn plaats: " Het communisme is iets dat een hoop leed heeft veroorzaakt maar het heeft wel de graaiers in toom gehouden." Wat de sovjet Unie betreft en de satellietstaten van voor 1990, wat China betreft, wat Noord Korea betreft, de nomenklatoera heeft daar niets anders gedaan dan graaien en de bevolking uitbuiten. En daarme is veel onnodig leed veroorzaakt, vooral door de toegepaste mechanismen om dat uitbuiten te maskeren Goelach Archipel. Volgens mij geef je het slechtste voorbeeld van hoe graaiers de schijn van het bestrijden van graaiers hebben gebruikt om zelf ongestoord en ongebreideld te graaien. Roelf @4 A. Koenders – van den Hurk

Nou dat de SP de zelfde kant zou opgaan als de PvdA zie ik vooreerst nog niet. Dat zoiets kan gebeuren is niet uit te sluiten want ook de radicalen en de Psssifistisch socialisten en de communisten die GroenLinks vormden onder de leiding van de zeer heldere actieleider van de haven arbeiders Roozemuller, is nu niets anders dan de PvdA . En ook Roozemuller heeft voor de mij de schijn van een politiek opportunist verworven.

Wat het volgende betreft lijken me een paar heldere kanttekeningen zeer op zijn plaats:

” Het communisme is iets dat een hoop leed heeft veroorzaakt maar het heeft wel de graaiers in toom gehouden.”

Wat de sovjet Unie betreft en de satellietstaten van voor 1990, wat China betreft, wat Noord Korea betreft, de nomenklatoera heeft daar niets anders gedaan dan graaien en de bevolking uitbuiten. En daarme is veel onnodig leed veroorzaakt, vooral door de toegepaste mechanismen om dat uitbuiten te maskeren Goelach Archipel.

Volgens mij geef je het slechtste voorbeeld van hoe graaiers de schijn van het bestrijden van graaiers hebben gebruikt om zelf ongestoord en ongebreideld te graaien.

Roelf

]]>
Door: A.Koenders-van den Hurk http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/26/hogere-politiek/comment-page-1/#comment-266935 A.Koenders-van den Hurk Sun, 26 Jan 2014 18:09:51 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35756#comment-266935 Zolang we onze hoop op de regering blijven stellen gaat onze sociale staat naar de bliksem. Jammer dat de SP net zo aan het worden is als de andere partijen. Wat we nu nodig hebben is een partij die de werkers oproept om de macht weer even over te pakken. Laat de grote jongens (multinatiolisten) weer weten dat mensen rechten hebben! Was dat vroeger niet het doel van de SP? Het communisme is iets dat een hoop leed heeft veroorzaakt maar het heeft wel de graaiers in toom gehouden. Zonder die dreiging gaat alle macht naar het geld! De enige dreiging zit nu nog in de macht van de arbeider! Door die in beweging te brengen kun je een verdere afbraak van sociale staat tegengaan! Zolang we onze hoop op de regering blijven stellen gaat onze sociale staat naar de bliksem. Jammer dat de SP net zo aan het worden is als de andere partijen. Wat we nu nodig hebben is een partij die de werkers oproept om de macht weer even over te pakken. Laat de grote jongens (multinatiolisten) weer weten dat mensen rechten hebben! Was dat vroeger niet het doel van de SP? Het communisme is iets dat een hoop leed heeft veroorzaakt maar het heeft wel de graaiers in toom gehouden. Zonder die dreiging gaat alle macht naar het geld! De enige dreiging zit nu nog in de macht van de arbeider! Door die in beweging te brengen kun je een verdere afbraak van sociale staat tegengaan!

]]>
Door: TJ http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/26/hogere-politiek/comment-page-1/#comment-266909 TJ Sun, 26 Jan 2014 13:59:05 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35756#comment-266909 Uit Drees z'n tijd weet ik niet veel, Den Uil was er al mee bezig. Inderdaad 2 gezichten. 1 voor de oppositie en de tegengestelde 2de voor de coalitie, pvda eigen. Ruim 100 jaar rechts maakt van mensen geld-, bedrijfs- en handeldenkers, ook in lesstof terug te vinden. Mensen zijn hulpmiddelen voor het geld en de geldgenerering, ipv dat geld een hulpmiddel is voor mensen. Staatskas Eerst ipv mensen eerst. Wat het laatste betreft hoop ik dat dat meevalt. Wat niet mee zal vallen, is dat links (politiek)jammerlijk nooit aan de meerderheid zal komen, zoals je zult aanvoelen. Uit Drees z’n tijd weet ik niet veel, Den Uil was er al mee bezig.
Inderdaad 2 gezichten.
1 voor de oppositie en de tegengestelde 2de voor de coalitie, pvda eigen.

Ruim 100 jaar rechts maakt van mensen geld-, bedrijfs- en handeldenkers, ook in lesstof terug te vinden.

Mensen zijn hulpmiddelen voor het geld en de geldgenerering, ipv dat geld een hulpmiddel is voor mensen. Staatskas Eerst ipv mensen eerst.

Wat het laatste betreft hoop ik dat dat meevalt. Wat niet mee zal vallen, is dat links (politiek)jammerlijk nooit aan de meerderheid zal komen, zoals je zult aanvoelen.

]]>
Door: R. van Bergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/26/hogere-politiek/comment-page-1/#comment-266899 R. van Bergen Sun, 26 Jan 2014 12:57:48 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35756#comment-266899 @1 TJ Nu kan het zijn dat jij andere ervaringen hebt dan ik of dat he bepaalde zaken anders beoordeelt als ik. Volgens mij doet de PvdA kliek dit opvallend vanaf dat Kok, voormalig fel en actief voorzitter van de FNV, minister van Financiën werd in het laatste kabinet Lubbers. Toen bleek dat de man en zijn partij duidelijk twee gezichten had, één voor het electoraat en één voor het dagelijkse gebruik in de politiek. Maar toen hij het voorstel midden jaren 90 dat met een meerderheid door zijn congres werd aangenomen, om wat een de hypotheekrente aftrek te gaan doen hautain afwees en dat congres niet verblikte en verbloosde en die houding slaafs aanvaarde, toen is het gezaaide zaad werkelijk pas goed aangeslagen. Zodra je omhoog gevallen bent kun je je ongestraft de besluiten van het hoogste orgaan van je partij schofterig negeren en dat is tot vandaag de dag zo gebleven, de voomalige Iraniër Terphuis is zo naïef om dat niet door te hebben, maar geen besef van de geschiedenis is hem niet te verwijten door zijn afkomst. Vanaf begin jaren 90 vorige eeuw, zijn verkiezingsbeloften van de PvdA van nul en generlei waarde gebleken, maar zelfs bij de laatste kamer verkiezingen trapt het electoraat er weer in, en dan hebben ze na de verkiezingen spijt dat ze toch geen SP hebben gestemd. Maar ik geef je op een briefje de volgende verkiezingen zal het weer zo gaan of ze kiezen uit frustratie de PVV van de voormalige VVD 'er Wilders. Roelf @1 TJ

Nu kan het zijn dat jij andere ervaringen hebt dan ik of dat he bepaalde zaken anders beoordeelt als ik. Volgens mij doet de PvdA kliek dit opvallend vanaf dat Kok, voormalig fel en actief voorzitter van de FNV, minister van Financiën werd in het laatste kabinet Lubbers. Toen bleek dat de man en zijn partij duidelijk twee gezichten had, één voor het electoraat en één voor het dagelijkse gebruik in de politiek. Maar toen hij het voorstel midden jaren 90 dat met een meerderheid door zijn congres werd aangenomen, om wat een de hypotheekrente aftrek te gaan doen hautain afwees en dat congres niet verblikte en verbloosde en die houding slaafs aanvaarde, toen is het gezaaide zaad werkelijk pas goed aangeslagen. Zodra je omhoog gevallen bent kun je je ongestraft de besluiten van het hoogste orgaan van je partij schofterig negeren en dat is tot vandaag de dag zo gebleven, de voomalige Iraniër Terphuis is zo naïef om dat niet door te hebben, maar geen besef van de geschiedenis is hem niet te verwijten door zijn afkomst. Vanaf begin jaren 90 vorige eeuw, zijn verkiezingsbeloften van de PvdA van nul en generlei waarde gebleken, maar zelfs bij de laatste kamer verkiezingen trapt het electoraat er weer in, en dan hebben ze na de verkiezingen spijt dat ze toch geen SP hebben gestemd. Maar ik geef je op een briefje de volgende verkiezingen zal het weer zo gaan of ze kiezen uit frustratie de PVV van de voormalige VVD ‘er Wilders.

Roelf

]]>
Door: TJ http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/26/hogere-politiek/comment-page-1/#comment-266875 TJ Sun, 26 Jan 2014 08:05:24 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35756#comment-266875 Tja, vuilere politiek. Maar ja, pvda...Links praten en rechts regeren. Doen ze al sinds hun oprichting. Tja, vuilere politiek.

Maar ja, pvda…Links praten en rechts regeren.
Doen ze al sinds hun oprichting.

]]>