Reacties op: vastrecht energiebedrijven: het treurspel gaat door http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/24/vastrecht-energiebedrijven-het-treurspel-gaat-door/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: Bas Biester http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/24/vastrecht-energiebedrijven-het-treurspel-gaat-door/comment-page-1/#comment-267418 Bas Biester Tue, 28 Jan 2014 12:19:30 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35707#comment-267418 Correctie op mijn mail: de SP heeft destijds tegen de splitsing gestemd, excuseer! Correctie op mijn mail: de SP heeft destijds tegen de splitsing gestemd, excuseer!

]]>
Door: Bas Biester http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/24/vastrecht-energiebedrijven-het-treurspel-gaat-door/comment-page-1/#comment-267415 Bas Biester Tue, 28 Jan 2014 12:09:28 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35707#comment-267415 Allemaal terug te voeren op de gedwongen splitsing van de nutsbedrijven en de daarop volgende privatisering van de leveringsbedrijven. Om zo gunstig mogelijk uit de prijsvergelijkingen te komen worden de leveringstarieven voor kuubs gas en kilowatturen electriciteit zo laag mogelijk gemaakt zodat betreffende leveranciers goedkoper lijken dan anderen. Tegelijkertijd wordt het vastrecht flink verhoogd zodat je er als klant netto niets wijzer van wordt. Niet om het een of ander maar ik meen dat ook de SP voorstander was van het splitsen van de nutsbedrijven? Lijkt me dan ook dat u nu met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen krokodillentranen huilt meneer Jansen? Allemaal terug te voeren op de gedwongen splitsing van de nutsbedrijven en de daarop volgende privatisering van de leveringsbedrijven. Om zo gunstig mogelijk uit de prijsvergelijkingen te komen worden de leveringstarieven voor kuubs gas en kilowatturen electriciteit zo laag mogelijk gemaakt zodat betreffende leveranciers goedkoper lijken dan anderen. Tegelijkertijd wordt het vastrecht flink verhoogd zodat je er als klant netto niets wijzer van wordt.
Niet om het een of ander maar ik meen dat ook de SP voorstander was van het splitsen van de nutsbedrijven? Lijkt me dan ook dat u nu met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen krokodillentranen huilt meneer Jansen?

]]>
Door: Ruud van der Kroft http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/24/vastrecht-energiebedrijven-het-treurspel-gaat-door/comment-page-1/#comment-267409 Ruud van der Kroft Tue, 28 Jan 2014 11:55:25 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35707#comment-267409 Ook in de energiesector woekert het snelle geld in een ondoorzichtige poel van regeltjes en leugens, als je het hierbij wil laten stem je PvdA, als je hieraan mee wil doen stem je VVD. Ook in de energiesector woekert het snelle geld in een ondoorzichtige poel van regeltjes en leugens, als je het hierbij wil laten stem je PvdA, als je hieraan mee wil doen stem je VVD.

]]>
Door: Peter J. Segaar / Polder PV http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/24/vastrecht-energiebedrijven-het-treurspel-gaat-door/comment-page-1/#comment-266956 Peter J. Segaar / Polder PV Sun, 26 Jan 2014 20:23:47 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35707#comment-266956 Beste Rob. Als dat zo erg is moet netbeheer dat maar separaat gaan opvoeren op de nota van de leverancier. "Verlies inkomsten wegens onafhankelijk door ACM aangetoonde hennepteelt". Lijkt me helder, en zou #henkeningrid alerter kunnen maken om verdachte situaties te gaan melden. Dan weten we allemaal waar we aan toe zijn. Verder geloof ik het wel. Waar ACM de sowieso sterk gestegen netkosten voor het eerst in 6 jaar weet te verlagen, compenseert een Zweeds Staatsbedrijf met schandalige woeker "vastrecht levering" tegelijkertijd zo heftig, dat bij de netkosten + vastrecht levering voor elektra nauwelijks verschil is te zien t.o.v. vorig jaar. En bij gas ondanks de verlaagde netkosten het eindresultaat "vastrecht" fors hoger ligt dan in 2013. Aan het eind van de rit betalen wij, Henk en Ingrid altijd de rekening. Al kunnen we het tegenwoordig, en daar gaat dit onderwerp over, beter gewoon #vastrechtwoeker noemen. Want dat is het. En dat blijft het... Met "energieverbruik" heeft het allemaal niets meer te maken. Beste Rob. Als dat zo erg is moet netbeheer dat maar separaat gaan opvoeren op de nota van de leverancier. “Verlies inkomsten wegens onafhankelijk door ACM aangetoonde hennepteelt”.

Lijkt me helder, en zou #henkeningrid alerter kunnen maken om verdachte situaties te gaan melden.

Dan weten we allemaal waar we aan toe zijn.

Verder geloof ik het wel. Waar ACM de sowieso sterk gestegen netkosten voor het eerst in 6 jaar weet te verlagen, compenseert een Zweeds Staatsbedrijf met schandalige woeker “vastrecht levering” tegelijkertijd zo heftig, dat bij de netkosten + vastrecht levering voor elektra nauwelijks verschil is te zien t.o.v. vorig jaar. En bij gas ondanks de verlaagde netkosten het eindresultaat “vastrecht” fors hoger ligt dan in 2013.

Aan het eind van de rit betalen wij, Henk en Ingrid altijd de rekening. Al kunnen we het tegenwoordig, en daar gaat dit onderwerp over, beter gewoon #vastrechtwoeker noemen. Want dat is het. En dat blijft het…

Met “energieverbruik” heeft het allemaal niets meer te maken.

]]>
Door: Rob http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/24/vastrecht-energiebedrijven-het-treurspel-gaat-door/comment-page-1/#comment-266771 Rob Sat, 25 Jan 2014 21:35:41 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35707#comment-266771 Netbeheer, leidt jaarlijks 160 miljoen verlies op de energie- netwerken. Oorzaak diefstal door hennepteelt en weer een gevolg van het hennepbeleid. Naast alles zijn energieleveranciers zeer slordig in de aansluitgegevens. Dus transactie gericht om zoveel mogelijk leden te werven. Met iPad en andere kortingen en beloftes enz. Maar nu deze transactie gerichtheid, leidt tot grote fouten. Zo valse persoonsgegevens, personen welke jouw energie opzeggen of op jouw naamregister stroom aanvragen. Netwerkverliezen? 160 miljoen en hiervoor betaald iedere nette energiegebruiker extra op zijn nota. Even wat anders, wie heeft eigenlijk groenestroom in het leven geroepen? Windmolens, zonnepanelen enz. Maar hoe groen is die 160 miljoen jaarlijks rond diefstal en administratieven rompslomp fouten? Moet de goed burger overigens opdraaien voor die hennepteelt onkosten. Duistere groenestroom? Netbeheer, leidt jaarlijks 160 miljoen verlies op de energie- netwerken. Oorzaak diefstal door hennepteelt en weer een gevolg van het hennepbeleid. Naast alles zijn energieleveranciers zeer slordig in de aansluitgegevens. Dus transactie gericht om zoveel mogelijk leden te werven. Met iPad en andere kortingen en beloftes enz. Maar nu deze transactie gerichtheid, leidt tot grote fouten. Zo valse persoonsgegevens, personen welke jouw energie opzeggen of op jouw naamregister stroom aanvragen. Netwerkverliezen? 160 miljoen en hiervoor betaald iedere nette energiegebruiker extra op zijn nota. Even wat anders, wie heeft eigenlijk groenestroom in het leven geroepen? Windmolens, zonnepanelen enz. Maar hoe groen is die 160 miljoen jaarlijks rond diefstal en administratieven rompslomp fouten? Moet de goed burger overigens opdraaien voor die hennepteelt onkosten. Duistere groenestroom?

]]>
Door: Gerry Jöris http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/24/vastrecht-energiebedrijven-het-treurspel-gaat-door/comment-page-1/#comment-266615 Gerry Jöris Sat, 25 Jan 2014 12:38:14 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35707#comment-266615 En ondertussen worden afdelingen opgeheven (mijn broer werd na 41 jaar ontslagen omdat de afdeling bij Eneco (betekende ...tig overplaatsingen i.v.m. fusies) werd overgeplaatst naar Cap Gemini. Alle medewerkers werden ontslagen, nadat zij organisatorisch waren overgeheveld naar Cap Gemini. En ondertussen worden afdelingen opgeheven (mijn broer werd na 41 jaar ontslagen omdat de afdeling bij Eneco (betekende …tig overplaatsingen i.v.m. fusies) werd overgeplaatst naar Cap Gemini. Alle medewerkers werden ontslagen, nadat zij organisatorisch waren overgeheveld naar Cap Gemini.

]]>
Door: Peter J. Segaar / Polder PV http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/01/24/vastrecht-energiebedrijven-het-treurspel-gaat-door/comment-page-1/#comment-266444 Peter J. Segaar / Polder PV Fri, 24 Jan 2014 20:52:51 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=35707#comment-266444 Het is nog veel erger Paulus, NL-Energie heft al sinds haar geboorte 6,99 Euro vastrecht "levering" per product per maand incl. BTW. Het staat nog steeds schaamteloos op hun website, en ze komen er nog steeds mee weg. http://www.nle.nl/producten/energieprijzen Met 167,76 Euro #vastrechtwoeker per jaar (elektra + gas), waarbij je dus nog steeds geen kWh hebt afgenomen, en nog geen m3 (kook)gas hebt verbruikt. Dat "mag" in NEEderland, en de goedlachse directeuren weten dat ook donders goed... De ACM zat al toen ze nog NMa heetten gewoon te slapen en laat deze woeker "zonder duidelijke verplichtingen van de leverancier" gewoon toe. Ook lees ik nog steeds niks over de absurde vastrechtwoeker bij stadswarmte, en de 2014 woeker "vastrecht levering" tarieven voor zowel elektra als voor gas bij Vattenfall. Die maar liefst met 31% (elektra) en dik 25% (gas) zijn gestegen in een half jaar tijd. En die concurrent (!!!) Greenchoice nota bene gewoon overneemt voor hun variabel tarief klanten in Liander gebied, terwijl gelijkwaardige klanten in aangrenzende netgebieden veel lagere "vastrecht levering" krijgen toegerekend. Absurd! Conclusie van dit alles: De Piraterij woekert voort, en deze belachelijke brief is de zoveelste EZ spindoctor gotspe! Het is nog veel erger Paulus, NL-Energie heft al sinds haar geboorte 6,99 Euro vastrecht “levering” per product per maand incl. BTW. Het staat nog steeds schaamteloos op hun website, en ze komen er nog steeds mee weg.

http://www.nle.nl/producten/energieprijzen

Met 167,76 Euro #vastrechtwoeker per jaar (elektra + gas), waarbij je dus nog steeds geen kWh hebt afgenomen, en nog geen m3 (kook)gas hebt verbruikt. Dat “mag” in NEEderland, en de goedlachse directeuren weten dat ook donders goed…

De ACM zat al toen ze nog NMa heetten gewoon te slapen en laat deze woeker “zonder duidelijke verplichtingen van de leverancier” gewoon toe.

Ook lees ik nog steeds niks over de absurde vastrechtwoeker bij stadswarmte, en de 2014 woeker “vastrecht levering” tarieven voor zowel elektra als voor gas bij Vattenfall. Die maar liefst met 31% (elektra) en dik 25% (gas) zijn gestegen in een half jaar tijd. En die concurrent (!!!) Greenchoice nota bene gewoon overneemt voor hun variabel tarief klanten in Liander gebied, terwijl gelijkwaardige klanten in aangrenzende netgebieden veel lagere “vastrecht levering” krijgen toegerekend. Absurd!

Conclusie van dit alles: De Piraterij woekert voort, en deze belachelijke brief is de zoveelste EZ spindoctor gotspe!

]]>