Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

maandag 23 december 2013, 11.51 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat

moties energiebesparing gebouwen

Op de valreep voor het kerstreces zijn er twee moties mbt energiebesparing van mijn hand aangenomen. Da’s toch nog wat vuurwerk in dit verder in politiek opzicht zo droevige jaar.

De eerste (samen met Jacques Monasch/PvdA) vraagt om de aanscherping van de energieprestatienorm voor nieuwbouwwoningen naar 0,4 per 1 januari 2015 gewoon door te zetten. Minister Blok wilde, onder druk van de projectontwikkelaars, de aanscherping uitstellen. De tweede motie vraagt om de kwaliteitsborging voor het energielabel utiliteitsbouw (=kantoren, winkels, scholen e.d.) op peil te hebben vóór het label op 1 juli 2014 verplicht wordt.

Lees hier mijn moties:
BT 20131219 MOT EPN04
BT 20131219 MOT energielabel Ubouw

2 reacties »

 1. Klasse, Paulus. Je werk is van onschatbare waarde, waar de DE sector je ook wel eens expliciet voor zou mogen bedanken.

  In ieder geval vanuit dit kleine hoekje: hartelijk dank, voor jaren buffelen, met monumentale tegenwerking vanuit de residentie en vanuit de verantwoordelijke ministeries.

  Een prachtig – en rustig – jaareinde gewenst!

  Reactie door Peter J. Segaar / Polder PV — december 24, 2013 @ 8:53 pm

 2. Mooi al die inspanning, edoch ervaring met de resultaten met (energie)labels stemt niet vrolijk.

  Waarom niet de verplichting om in milieuverslagen het energieverbruik per m2 bekend te maken over zeg de laatste 10 jaar.
  Niet ongebruikelijk in het buitenland, geeft inzicht in gevolgen van genomen maatregelen en maakt onderlinge gebouwen vergelijk mogelijk.

  Reactie door roland — december 30, 2013 @ 5:15 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl