Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

maandag 4 november 2013, 22.20 uur – paulus
Categorie: cultuur

Poen voor Groen

Toen Henk Bleeker het natuurbudget 50% kortte en ver-volgens de zwarte piet naar de provincies schoof werd er gemord. In New York doen ze dat anders. Gordon Davis, hoofd plantsoenen vd gemeente, nam na de zoveelste bezuiniging op het Central Park in 1981 het initiatief voor een memorabel benefietconcert.

Het optreden van Simon & Garfunkel trok 500.000 bezoekers en de plaat van het concert ging vijf miljoen keer over de toonbank. De donatie- en sponsoringactie die volgde leverde voldoende op voor de renovatie, waarna New York er een toeristenattractie bij had. Ook vandaag de dag wordt het onderhoud nog grotendeels uit donaties en benefietconcerten betaald.

Ik zeg het toch: actie helpt! Met dank aan een ambtenaar.

NB denk nou niet dat alleen Amerikanen weten hoe je mensen moet mobiliseren voor groen.

1 reactie »

  1. Er is veel mogelijk hierin. Ik vind een prachtig voorbeeld Rinus Biemans uit Rotterdam. Meer doen met minder geld.Ik werk zelf bij een corporatie in Heerlen en zie dat je ook anders groen kunt zien en maken waarbij de kosten voor onderhoud omlaag kan. Iedere week gras maaien kan ook klepelen zijn door een paar keer per jaar aantrekkelijk zomergroen te laten staan en om te maaien (klepelen). Of bewoners een stuk zelf beheer op te zetten. Ga maar eens kijken op de Insel Hombroich bij Düsseldorf! Mooi voorbeeld van samenhang niet elitaire kunst met groen dat weinig onderhoud behoeft. En laat bewoners zelf aan de gang gaan door jezelf hierin wederkerig op te stellen.

    Reactie door Paul Leenders — november 4, 2013 @ 11:15 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl