Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

donderdag 20 juni 2013, 13.48 uur – paulus
Categorie: wonen

Kosten Koper

Vandaag begon de kamerbehandeling van het advies Kosten Koper van de tijdelijke commissie huizenprijzen. Kees Verhoeven (D66, voorzitter), Betty de Boer (VVD), Ed Groot (PvdA) en Raymond Knops hebben afgelopen jaar een enorme klus op hun nek genomen door -naast hun gewone kamerwerk- meer dan 80 openbare (en voorafgaand: vele besloten) gesprekken te voeren met marktpartijen en deskundigen. Dat verdient een serieuze behandeling.


Kees Verhoeven

Lees hieronder mijn inbreng in eerste termijn: VH 20130620 TOE 33194 kosten koper 1eT SP

2 reacties »

 1. Beste Paulus,
  Hoe je het went of keert lees de voorstellen
  voor de belastingherzienigen de koper wordt
  hoe dan ook uit de wind gehouden.
  Want als iemand mij kan uitleggen wat er sociaal is aan een woning van 500 of 600 euro
  kaal met een gemiddeld inkomen van de doelgroep
  tussen de 1400 en 1600 euro die hoor ik graag.
  Buiten het feit dat het ergens niet klopt dat hele volksstammen huurtoeslag, zorgtoeslag en wat dan ook nodig hebben om rond te kunnen komen.
  Al deze mooie aanbevelingen waarvan in Monasch nog met droge ogen hoorde beweren dat huren wel
  erg duur was en in dld de hypotheekrente goedkoper is stemt evengoed straks in met lastenverzwaringen voor windmolens, verhuurdersheffingen, hogere btw en de duvel en
  zijn oude moer.
  Want meer dan 8% van de beroepsbevolking werkeloos is nog te weinig voor vvd en pvda.
  Die hele comissie met al hun voorstellen en conclusies zal niet worden gehoord als het iet in het straatje pas van Blok en zijn medebandieten.

  Reactie door blanken — juni 20, 2013 @ 6:27 pm

 2. Ik las in VK van dinsdag 18 juni dat u met Lutz Jacobi PvdA en Sander de Rouwe CDA het idee “Fiets gratis mee in de stoptrein” een goudmijn vond. Echt… Ik ben een tourfietser en ik heb zo’n kwetsbare racefiets, daar koop ik een kaartje van €6 voor om die mee te nemen in de trein om terug te fietsen (of eerst fietsen en dan de trein) en het is enorm frustrerend de juiste plek te vinden (de deuren met fiets of invalidenwagen icoon) en daarna een enorm gedoe je fiets te stallen – er is een bordje met “prioriteit fiets” maar niemand houdt daar rekening mee of neemt dat serieus. Ik moet dan weer hele vermoeiende contacten hebben met onwillige en mentaal luie reizigers, want niemand werkt ooit mee. En u heeft het in uw bericht van Maartje Bakker over “aantrekkelijker maken” en “gratis mee kunnen nemen” en “zeeën van ruimte” en “fietsers hebben niet veel haast” en “ze willen op gezellige stations uitstappen”. Maar waar hééft u het toch over…Al die toeristen met hun hutkoffers en moeders met hun kinderwagens en studenten met hun telefoontjes nemen al die fietsplekken in. De mensen met vouwfietsen (gratis) nemen die fietsen niet mee als handbagage maar stalen ze op die enige plek waar je een gewonen fiets met fietstassen of een racefiets kan stallen, vaak doen ze ‘m ook nog op slot, want je wil wel een beetje lekker zitten natuurlijk! Ik kan zelden zitten want ik moet mijn racefiets, dwars in het balkon, vasthouden, en al die oudjes die naar de wc moeten en al die mensen die maar heen en weer blijven lopen. Etc. Een plan om betere plekken voor fietsen te maken (bijv. een wagon waar ze kunnen hangen, of diezelfde plek maar dan zonder zitjes erachter) is een beter plan. Daarná kunnen we pas op die “veilige fietspaden, leuke campings, veel dorpjes met horeca” aankomen.

  Reactie door E de Ruiter — juni 22, 2013 @ 3:43 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl