Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zondag 21 april 2013, 8.45 uur – paulus
Categorie: verkeer

auto van de zaak dure grap voor iedereen behalve de berijder

Voor SP-ers zal het waarschijnlijk een open deur zijn, maar voor minister Schultz en staatssecretaris Weekers is het wellicht een eye-opener: de notitie ‘Mobiliteitsmanagement en fiscaliteit’ van professor Van Ommeren. De leasebak kost klauwen met geld, zorgt voor 16% extra woonwerkverkeer, vooral in de spits, en leidt ertoe dat leaserijders in grotere, zwaardere auto’s rijden dan normale stervelingen. Die uiteraard wel mogen meebetalen aan het fiscaal pamperen van de auto van de zaak.


op wiens naam zou de Porsche Panamera van JPB staan?

Als ervaringsdeskundige kan ik de conclusies van Jos van Ommeren volledig onderschrijven. Ook ik reed vijf jaar een auto van de zaak, met als gevolg: méér kilometers, méér bekeuringen en méér stress. Ik durf de stelling aan dat degenen die de auto van de zaak, al dan niet gedwongen, vaarwel gezegd hebben daar geen spijt van krijgen. Wanneer zorgen Schultz en Weekers er eindelijk voor dat de een miljoen leasebakrijders hun levensgeluk terug krijgen?

Lees hier de notitie Mobiliteitsmanagement en fiscaliteit: VW 20130201 DBR_Notitie_Mobiliteitsmanagement

UPDATE 22-4 11:00
Inmiddels heb ik samen met mijn collega Farshad Bashir vragen gesteld aan de ministers van I&M en EZ en de staatssecretaris van Financiën over het onderzoek van Van Ommeren: VW 20130422 SV auto vd zaak

3 reacties »

  1. Inderdaad, gewoon je kilometertjes declareren met je eigen auto, en niet meer als 35 ct als zakelijke kosten van rijden en alles boven de 18 ct woonwerkverkeer belasten. Goed voor de files, milieu en fiscus.

    Reactie door dirk schaap — april 21, 2013 @ 11:57 am

  2. Volgens mij geldt dit niet voor iedereen ik rijdt voor mijn werk als servicemonteur in een altijd volle opel astra met mijn modale salaris betaal ik hier 25 procent over dit is 10 procent van mijn salaris. Maar omdat de waarde van de auto ook nog eens op mijn bruto salaris wordt bijgeteld val ik ineens in een veel hogere belastinggroep waardoor het feit dat. Leaserijden altijd goedkoop is voor de berijder niet altijd opgaat

    Reactie door michel — april 21, 2013 @ 7:04 pm

  3. Wat zijn jullie seniel bezig zeg! Eest pro IS teksten, en hun verdedigen. Nu de arme ZZP-ers hun aut’s af willen nemen, niets leasen, wie least er nu? It’s 2014. Iedereen bijna is ZZP-er. Bedankt hoor SP, mensen die eco rijden, ged vor de economie zijn, en zuinig omgaan met het milieu straffen. SP stemmers nota bene! Ga me SP trui verbranden en het NOOIT meer stemmen en neem velen met mij! Geen groeten een zorgverlener en ex SP stemmer! Weet niet meer precies welke kant jullie op willen, maar niet mijn kant, jullie zijn een kwaaie partij in paniek, die paniekvoetbal speelt, laat dat nou net niet mijn voetbal zijn. Jullie zullen NOG meer zetels verliezen mark my words…Wat vallen jullie mij op deze 2 punten tegen zeg. Ieder jaar 25% erbij leggen, heb je na 4 jaar de auto 2x betaald. Tjonge jonge zeg….EERLIJK! Goedkoop voor de berijder. Man man man. Geen rekenen gehad?

    Reactie door Who cares anymore? — oktober 27, 2014 @ 4:21 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl