Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 17 april 2013, 16.17 uur – paulus
Categorie: wonen

Koop een auto. Koop een huis!

Onze ministerpresident Mark Rutte wil dat we nou eindelijk eens stoppen met ons depressief gekanker, en gewoon het geld weer laten rollen: “Koop een auto. Koop een huis!”
Nou vooruit Mark, omdat je zo aandringt. Maar wel passend bij de kredietregels van de AFM.


(met dank aan: Tumbleweed Tiny House Company en NVMagazine)

3 reacties »

 1. Oeh, mooi plekkie Paulus! Wat een uitzicht! Kunnen we een keer bij jou een biertje komen doen?

  Reactie door Hans Spekman — april 17, 2013 @ 4:23 pm

 2. Ik wil helemaal geen auto of een huis. Misschien handig als ze in vak K leren dat werk en geld een middel zijn en geen doel. En ze de god Economie wat minder gaan aanbidden, het geloof hierin is religieuzer als een SGPer.

  Reactie door Patrick — april 17, 2013 @ 4:23 pm

 3. Koop een huis?

  Nu dat hebben velen met een laag inkomen al gemerkt. Je komt zonder werk en dus je inkomen waarop je de koop hebt kunnen baseren. Je huis gaat in de gedwongen verkoop. Speculanten slaan daar een slaatje uit en kopen dat huis, vaak door onderlinge afspraken over de biedingen, voor een habbekrats. De “eigenaar” blijft met een gigantische restschuld zitten en kan zijn verdere leven voor de bank blijven werken zonder ook maar een geringe kans om ooit nog weer eens een huis te kunnen kopen. Hopelijk kan hij nog net de huur opbrengen voor een fatsoenlijke huurwoning.

  Dat is het kapitalisme van Rutte en onze banken.

  In de USA is dat iets fatsoenlijker geregeld. Kun je daar je huis niet meer betalen ( aan de bank), dan verlaat je dat huis en laat het aan de bank, van restschuld is geen sprake.

  Het principe lijkt te zijn: De financiële wereld heeft een goed in zicht in de kapitaalmarkt, is toch ook de bewering die bankdirecteuren optuigen om hun riante inkomen te rechtvaardigen, dus zij zijn verantwoordelijk voor eventuele slechte koop adviezen aan kopers.

  Wie arbeider is kan maar beter geen huis kopen, zeker nu niet heeft de afgelopen jaren bewezen. Je komt er door aan de bedelstaf.

  Roelf

  Reactie door R. van Bergen — april 19, 2013 @ 11:09 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl