Reacties op: Huurdersacties in de maak http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/03/30/huurdersacties-in-de-maak/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: blanken http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/03/30/huurdersacties-in-de-maak/comment-page-1/#comment-199019 blanken Sun, 31 Mar 2013 17:26:59 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=30148#comment-199019 En nog even terzijde Paulus. Ik heb na afloop twee keer nog gevraagd in de zaal hoe het zat. De wethouder sprong nog in de bres voor u door te verklaren dat het om de 1,5% huurverhoging ging. Om u geheugen nog even op te frissen ik was de man in het grijze pak die aan het begin nog even over de heer Monasch sprak met u toen u net binnen kwam. Evengoed ik ben er verder niet op door gegaan omdat de gelegenheid zich daartoe niet leende. En ik mag aannemen dat een ieder met een afwijkende mening ook welkom is als hij of zij reageert op u weblog. Want we behoeven het helemaal niet eens te zijn op welke manier of methoden het beste de huurverhogingen kunnen gestopt worden als we maar wel het zelfde doel beogen. Of wil u de kadaverdispline van de PVDA waar u juist de PVDA van betichte. INhoudelijk reageren vind ik prima maar opmerkingen in de persoonlijke sfeer dat schiet zijn doel voorbij lijkt me. En nog even terzijde Paulus.
Ik heb na afloop twee keer nog gevraagd in de zaal hoe het zat.
De wethouder sprong nog in de bres voor u door
te verklaren dat het om de 1,5% huurverhoging
ging.
Om u geheugen nog even op te frissen ik was de
man in het grijze pak die aan het begin nog even over de heer Monasch sprak met u toen u net binnen kwam.
Evengoed ik ben er verder niet op door gegaan
omdat de gelegenheid zich daartoe niet leende.
En ik mag aannemen dat een ieder met een afwijkende mening ook welkom is als hij of zij reageert op u weblog.
Want we behoeven het helemaal niet eens te zijn
op welke manier of methoden het beste de huurverhogingen kunnen gestopt worden als we
maar wel het zelfde doel beogen.
Of wil u de kadaverdispline van de PVDA waar u juist de PVDA van betichte.
INhoudelijk reageren vind ik prima maar opmerkingen in de persoonlijke sfeer dat schiet zijn doel voorbij lijkt me.

]]>
Door: cor http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/03/30/huurdersacties-in-de-maak/comment-page-1/#comment-198998 cor Sun, 31 Mar 2013 14:02:10 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=30148#comment-198998 Hi Paulus, Ik weet uiteraard dat jullie je best hebben gedaan om het tegen te houden maar net als Blanken hierboven neer heeft gezet. Heb ik gewoon de indruk dat de strijd gestreden is en dat jullie overgaan op hoe besteden we het geld zo goed mogelijk wat er binnen komt. Ik zie nergens iets staan van aktie tegen de verhoging van de huren ansich . Hi Paulus,
Ik weet uiteraard dat jullie je best hebben gedaan om het tegen te houden maar net als Blanken hierboven neer heeft gezet. Heb ik gewoon de indruk dat de strijd gestreden is en dat jullie overgaan op hoe besteden we het geld zo goed mogelijk wat er binnen komt. Ik zie nergens iets staan van aktie tegen de verhoging van de huren ansich .

]]>
Door: blanken http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/03/30/huurdersacties-in-de-maak/comment-page-1/#comment-198980 blanken Sun, 31 Mar 2013 12:00:34 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=30148#comment-198980 Beste Paulus ik was een van de enthousiaste vrijwilligers dus ik ga zeker niet mijn mond spoelen. Ik bestrijd ook niet dat met 150% de strijd is aangegaan tegen de verhuurdersheffing. Ik argeer tegen het feit dat de SP de verhuurdersheffing wil benutten dan maar aan de sociale woningbouw onder het motto dan maar dat i.p.v. we hameren erop dat er andere uitweg moet zijn. Links of rechtsom zal de rekening terecht komen bij de huurders die geen gebruik maken van de huurtoeslag en de zogenaamde compensatie voor de anderen ook niet voldoende blijken. Daar val ik over, niet over de inzet van 60 man en vrouw, kamerleden van de SP of wat dan ook. Jammer dat U zo reageert want ik val u of anderen ook niet persoonlijk aan. Beste Paulus ik was een van de enthousiaste vrijwilligers dus ik ga zeker niet mijn mond spoelen.
Ik bestrijd ook niet dat met 150% de strijd is aangegaan tegen de verhuurdersheffing.
Ik argeer tegen het feit dat de SP de verhuurdersheffing wil benutten dan maar aan
de sociale woningbouw onder het motto dan maar dat i.p.v. we hameren erop dat er andere uitweg
moet zijn.
Links of rechtsom zal de rekening terecht komen bij de huurders die geen gebruik maken van de huurtoeslag en de zogenaamde compensatie
voor de anderen ook niet voldoende blijken.
Daar val ik over, niet over de inzet van 60 man en vrouw, kamerleden van de SP of wat dan ook.
Jammer dat U zo reageert want ik val u of anderen ook niet persoonlijk aan.

]]>
Door: paulus http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/03/30/huurdersacties-in-de-maak/comment-page-1/#comment-198979 paulus Sun, 31 Mar 2013 11:52:24 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=30148#comment-198979 @3 Cor en @5 Blanken Ik wordt heel erg moe van dit soort reacties. We hebben vanaf dag 1 van het regeerakkoord met 150% inzet de strijd aangebonden tegen het huurbeleid en de verhuurderheffing, die feitelijk het einde van de sociale huisvesting betekenen. Desondanks neemt een Kamermeerderheid van VVD, PvdA, D66, CU en SGP de schandalige huurwetten aan. Daarna organiseert de SP op paaszaterdag een scholing waar 60 enthousiaste vrijwilligers zich buigen over de vraag hoe we de mobilisering van de huurders kunnen voortzetten. En dan komen jullie de SP de maat nemen? Ga je mond spoelen! @3 Cor en @5 Blanken
Ik wordt heel erg moe van dit soort reacties. We hebben vanaf dag 1 van het regeerakkoord met 150% inzet de strijd aangebonden tegen het huurbeleid en de verhuurderheffing, die feitelijk het einde van de sociale huisvesting betekenen. Desondanks neemt een Kamermeerderheid van VVD, PvdA, D66, CU en SGP de schandalige huurwetten aan. Daarna organiseert de SP op paaszaterdag een scholing waar 60 enthousiaste vrijwilligers zich buigen over de vraag hoe we de mobilisering van de huurders kunnen voortzetten.
En dan komen jullie de SP de maat nemen? Ga je mond spoelen!

]]>
Door: blanken http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/03/30/huurdersacties-in-de-maak/comment-page-1/#comment-198965 blanken Sun, 31 Mar 2013 08:07:22 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=30148#comment-198965 Ondanks mijn herhaardelijke vragen is het nu nog niet duidelijk, DE SP neemt geen stelling tegen de opgelegde extra inkomensafhankelijke huurverhogingen want accepteert dit als voldongen feit. De extra opbrengsten die dit genereert wil ze niet inzetten als een extra belastingafdracht maar gebruiken om extra investeringen in de sociale woningbouw te plegen. Maar wat hebben de zogenaamde scheefhuurders hieraan zonder huurtoeslag. Die betalen direct mede om de solvabliteit te verhogen van de woningbouweigenaren en de particuliere verhuurder heeft een extra bonus zonder ook maar iets extra te hebben gedaan. Het is toch van te gekke dat in nederland het merendeel van de huurders en woningeigenaren zonder subsidie niet kunnen wonen en dat de bank de lachtende derde is. Want ik kan niet anders concluderen dat de sp niet meer gaat voor verlaging van de huren maar zich neergelegd heeft bij de huurverhogingen. Beter zal het zijn als we met zijn allen een huurderstaking zouden organiseren want een huisuitzetting wegens weigeren van de verhoging valt niet op maar 100.000 huurders wordt een ander probleem. Laten we nu eens het probleem goed aanpakken en komen tot een volledige afschaffing van de hypotheekrente aftrek. Wij hebben een staatsbank die moet maar de hypotheken overnemen verplicht en de rente verlagen met gelijktige versnelde beperking van de hypotheekrenteaftrek tot 0.00 Want niemand is gebaat in het rondpompen van geld in de woningmarkt waarbij alleen het grootkapitaal met de winsten aan de haal gaat. Ondanks mijn herhaardelijke vragen is het nu nog niet duidelijk,
DE SP neemt geen stelling tegen de opgelegde extra inkomensafhankelijke huurverhogingen want accepteert dit als voldongen feit.
De extra opbrengsten die dit genereert wil ze
niet inzetten als een extra belastingafdracht maar gebruiken om extra investeringen in de sociale woningbouw te plegen.
Maar wat hebben de zogenaamde scheefhuurders hieraan zonder huurtoeslag.
Die betalen direct mede om de solvabliteit te verhogen van de woningbouweigenaren en de particuliere verhuurder heeft een extra bonus zonder ook maar iets extra te hebben gedaan.
Het is toch van te gekke dat in nederland het merendeel van de huurders en woningeigenaren zonder subsidie niet kunnen wonen en dat de bank de lachtende derde is.
Want ik kan niet anders concluderen dat de sp
niet meer gaat voor verlaging van de huren maar
zich neergelegd heeft bij de huurverhogingen.
Beter zal het zijn als we met zijn allen een huurderstaking zouden organiseren want een huisuitzetting wegens weigeren van de verhoging valt niet op maar 100.000 huurders wordt een ander probleem.
Laten we nu eens het probleem goed aanpakken en
komen tot een volledige afschaffing van de hypotheekrente aftrek.
Wij hebben een staatsbank die moet maar de hypotheken overnemen verplicht en de rente verlagen met gelijktige versnelde beperking van de hypotheekrenteaftrek tot 0.00
Want niemand is gebaat in het rondpompen van geld in de woningmarkt waarbij alleen het grootkapitaal met de winsten aan de haal gaat.

]]>
Door: spek http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/03/30/huurdersacties-in-de-maak/comment-page-1/#comment-198962 spek Sun, 31 Mar 2013 07:38:15 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=30148#comment-198962 er zijn een aantal zaken die weinig aandacht krijgen: Inflatiepercentage waar bovenop de huurverhoging wordt berekend is incl de inflatie van eerdere huurstijgingen en de BTW verhoging: dit kan nooit de bedoeling zijn, toch? een deflatiepercentage is eerder op zijn plaats gezien de al jaren aanhoudende prijsdalingen. De WOZ van huurhuizen is in jaren niet bijgesteld (ze worden immers weinig verkocht), maar ze spelen wel een rol in de verhuurdersheffing en komende huurverhogingen: massaal bezwaar aantekenen: zo brengen we de NL huizenmarkt in beweging en dat was toch de bedoeling van deze nieuwe wet? Het Woonakkoord is een akkoord tegen huurders die de lasten betalen en ten gunste van de huizenbezitters en starters: kan je in Europa zomaar de ene groep bevoordelen en de andere in de hoek duwen? is dit gelijke behandeling? er zijn een aantal zaken die weinig aandacht krijgen:
Inflatiepercentage waar bovenop de huurverhoging wordt berekend is incl de inflatie van eerdere huurstijgingen en de BTW verhoging: dit kan nooit de bedoeling zijn, toch? een deflatiepercentage is eerder op zijn plaats gezien de al jaren aanhoudende prijsdalingen.
De WOZ van huurhuizen is in jaren niet bijgesteld (ze worden immers weinig verkocht), maar ze spelen wel een rol in de verhuurdersheffing en komende huurverhogingen: massaal bezwaar aantekenen: zo brengen we de NL huizenmarkt in beweging en dat was toch de bedoeling van deze nieuwe wet?
Het Woonakkoord is een akkoord tegen huurders die de lasten betalen en ten gunste van de huizenbezitters en starters: kan je in Europa zomaar de ene groep bevoordelen en de andere in de hoek duwen? is dit gelijke behandeling?

]]>
Door: cor http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/03/30/huurdersacties-in-de-maak/comment-page-1/#comment-198961 cor Sun, 31 Mar 2013 07:35:57 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=30148#comment-198961 Krijg een beetje de indruk dat het niet gaat om de huurverhoging terug te draaien! Maar meer om het opgebracht geld anders te besteden Krijg een beetje de indruk dat het niet gaat om de huurverhoging terug te draaien! Maar meer om het opgebracht geld anders te besteden

]]>
Door: Bill Baier http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/03/30/huurdersacties-in-de-maak/comment-page-1/#comment-198914 Bill Baier Sat, 30 Mar 2013 20:04:00 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=30148#comment-198914 Kan mij helemaal aansluiten bij de vorige reactie. Was niet alleen een inspirerende bijeenkomst, maar tevens informatief met diverse sprekers. Heb zelf ook diverse mensen gesproken, het wordt langzamerhand tijd voor actie ! Na het zuur tijdens zijn regeerperiode zou volgens Balkenende het zoet volgen. Nu pakweg tien jaar later hebben we het bitter van Rutte 1+ 2. Oftewel om wijlen Wethouder van Huisvesting Jan Schaeffer te parafraseren: "In luchtkastelen kan je niet wonen !" Kan mij helemaal aansluiten bij de vorige reactie. Was niet alleen een inspirerende bijeenkomst, maar tevens informatief met diverse sprekers. Heb zelf ook diverse mensen gesproken, het wordt langzamerhand tijd voor actie !

Na het zuur tijdens zijn regeerperiode zou volgens Balkenende het zoet volgen. Nu pakweg tien jaar later hebben we het bitter van Rutte 1+ 2. Oftewel om wijlen Wethouder van Huisvesting Jan Schaeffer te parafraseren:
“In luchtkastelen kan je niet wonen !”

]]>
Door: anne-miek wijnbergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/03/30/huurdersacties-in-de-maak/comment-page-1/#comment-198904 anne-miek wijnbergen Sat, 30 Mar 2013 18:38:18 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=30148#comment-198904 Was zeker een goede inspirerende bijeenkomst. En nu verder actie!! Was zeker een goede inspirerende bijeenkomst. En nu verder actie!!

]]>