Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

dinsdag 26 februari 2013, 21.37 uur – paulus
Categorie: wonen

Deze week debat vertrouwensvraag Blok

Heeft minister Blok de kamer onjuist en onvolledig geinformeerd voor en tijdens het debat over de wet inkomensafhankelijke huurverhoging? Ik vind van wel. De Kamer zal deze week (het tijdstip staat nog niet vast) op mijn verzoek een debat voeren over de vertrouwensvraag.

Lees hier mijn motivatie bij de aanvraag van het debat, die ik op maandagavond aan de kamervoorzitter en de collega-woordvoeders wonen heb aangeleverd: VH 20130225 BRF aanvraag debat 33330 onjuist informeren Kamer

5 reacties »

 1. Beste Paulus,

  Ik ben u zeer dankbaar voor u tomeloze inzet
  voor de laagstbetaalden en de inzet om huren
  betaalbaar te houden.

  Reactie door blanken — februari 26, 2013 @ 9:49 pm

 2. Ons gezin staat na jaren wachten eindelijk bovenaan de wachtlijst. Maar helaas, in Hilversum worden alleen nog ex-huurhuizen te koop aangeboden. ( of vrije sector huur) Niks voor gezinnen met 2 kinderen te huur met 3 slaapkamers of meer dan 60 m2. Zogenaamde soc. huur wordt aangeboden precies op de huurtoeslaggrens van 681 euro.
  Blijft u aub strijden voor betaalbare huren.

  Reactie door Rena Breed — februari 26, 2013 @ 10:07 pm

 3. Inmiddels heeft Blok me nu aan twee kanten te pakken, niet alleen als modale-huurder, maar nu ook als ontslagen bouwkundig tekenaar.
  Stop de ondermijning van het vertrouwen in elkaar en de overheid, herstel de solidariteit.

  Reactie door Ruud van der Kroft — februari 28, 2013 @ 9:58 am

 4. @Ruud van der Kroft:

  Het herstellen van solidariteit wordt heel moeilijk. Komt omdat er langdurige verplichtingen zijn aangegaan die vanuit de basis al niet solidair zijn.
  Beleidsmakers hebben daarnaast nogal de neiging om maatregelen te verzinnen die deze solidariteit nog verder ondermijnen. Daarnaast voorziet men vaak niet de effecten van individuen die voor hun eigen bestwil andere keuzes maken dan voorzien.

  De oplossing is om systemen zo eenvoudig mogelijk te maken en daarbij helpt het als de overheid er tussenuit stapt. De inkomenspolitiek die de overheid hanteert is een obstakel geworden die solidariteit tussen de generaties en individuele levensstijl in de weg staat. ‘De rust’ waar iedereen zo naar verlangt komt pas weer terug als er een rechtvaardig en duurzaam kader komt. Tot die tijd komt er maar weinig terecht van welke maatregel dan ook.

  Reactie door Klompe — februari 28, 2013 @ 11:39 am

 5. Wat is het doel van dit debat?

  - Aftreden van Blok?
  - Woonakkoord van tafel?
  - Allebei?

  Reactie door Mohamed — februari 28, 2013 @ 3:55 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl