Reacties op: Jansen vs. Visser: het Woonakkoord http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/25/jansen-vs-visser-het-woonakkoord/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: R. van Bergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/25/jansen-vs-visser-het-woonakkoord/comment-page-1/#comment-191344 R. van Bergen Wed, 27 Feb 2013 13:49:35 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29497#comment-191344 @4 Blanken "C+V is kostprijs is het eerste wat je leert bij eenvoudig boekhouden." Dat is te eenvoudig voor een doorgeleerde in "Bedrijfskunde" , dat snap je toch zelf ook wel. ;-) Roelf @4 Blanken

“C+V is kostprijs is het eerste wat je leert bij eenvoudig boekhouden.”

Dat is te eenvoudig voor een doorgeleerde in “Bedrijfskunde” , dat snap je toch zelf ook wel. ;-)

Roelf

]]>
Door: R. van Bergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/25/jansen-vs-visser-het-woonakkoord/comment-page-1/#comment-191341 R. van Bergen Wed, 27 Feb 2013 13:47:10 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29497#comment-191341 @3 Klompe " De verhuurdersheffing is gewoon een ordinaire ‘jaloeziebelasting’, men is jaloers op de afwezigheid van hoge schulden onder een groep mensen die wel forse belastingen betaald." Verdomd Klompe, je slaat hier even de spijker goed op de kop. En sterk de terminologie van de VVD gebruiken, jaloeziebelasting, die men daar steevast hanteert als er wordt gewezen op het bevoordelen van de steeds rijker worden de groep graaiers ten koste van de "echt" werkenden. Roelf @3 Klompe

” De verhuurdersheffing is gewoon een ordinaire ‘jaloeziebelasting’, men is jaloers op de afwezigheid van hoge schulden onder een groep mensen die wel forse belastingen betaald.”

Verdomd Klompe, je slaat hier even de spijker goed op de kop.

En sterk de terminologie van de VVD gebruiken, jaloeziebelasting, die men daar steevast hanteert als er wordt gewezen op het bevoordelen van de steeds rijker worden de groep graaiers ten koste van de “echt” werkenden.

Roelf

]]>
Door: blanken http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/25/jansen-vs-visser-het-woonakkoord/comment-page-1/#comment-191075 blanken Tue, 26 Feb 2013 20:40:49 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29497#comment-191075 Kan mij iemand uitleggen hoe het zit. Je verkoopt woningen om je broek op te houden. Maar dan wordt je bezit kleiner en dus minder inkomsten, dan moet je weer verkopen om dat gat te dichten, dan moet je weer verkopen etc. etc. Dan moet je bij een gelijkblijvende personeelsbezetting met minder woningen het weer terug verdienen. Dus hup ontslagen tot er geen woningbouwvereniging meer bestaat en de laatste huurders alleen nog de enige werknemer hebben betaald die ook de deur dicht trekt. Ondertussen de 2.000.000 huurders allemaal een koophuis hebben en vrolijk voor 30 jaar de HRA claimen. Of zie ik het volkomen verkeerd? Woningbouwverenigingen moeten niet verkopen maar juist hun bezit vergroten lijkt me. C+V is kostprijs is het eerste wat je leert bij eenvoudig boekhouden. Kan mij iemand uitleggen hoe het zit.
Je verkoopt woningen om je broek op te houden.
Maar dan wordt je bezit kleiner en dus minder inkomsten, dan moet je weer verkopen om dat gat te dichten, dan moet je weer verkopen etc. etc.
Dan moet je bij een gelijkblijvende personeelsbezetting met minder woningen
het weer terug verdienen.
Dus hup ontslagen tot er geen woningbouwvereniging meer bestaat en de laatste huurders alleen nog de enige werknemer hebben betaald die ook de deur dicht trekt.
Ondertussen de 2.000.000 huurders allemaal een koophuis hebben en vrolijk voor 30 jaar de HRA claimen.
Of zie ik het volkomen verkeerd?
Woningbouwverenigingen moeten niet verkopen maar juist hun bezit vergroten lijkt me.
C+V is kostprijs is het eerste wat je leert bij eenvoudig boekhouden.

]]>
Door: Klompe http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/25/jansen-vs-visser-het-woonakkoord/comment-page-1/#comment-191056 Klompe Tue, 26 Feb 2013 19:46:50 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29497#comment-191056 Ik weet niet hoe je het doet Paulus maar petje af hoor! Ik had al lang mijn geduld verloren met jouw discussie partners Eerst een tijdlang met Betty de discussie gevoerd en nu met Barbara. Beiden houden er een zeer nauwe visie op na wat betreft de woningmarkt. Zaken als 'bezitsvorming' en een 'liberaal perspectief' verenigen met het in stand houden van de hypotheekrenteaftrek geeft hier imo blijk van. Deze leensubsidie heeft vooral geleid tot torenhoge schulden en te dure koopwoningen. Toch ziet de VVD enkel problemen in de sociale huursector? Kennelijk is het gras bij de huurder toch een stuk groener en dat moet niet kunnen in dit land waar je enkel mag rekenen op solidariteit als je heel weinig of heel veel verdient. De verhuurdersheffing is gewoon een ordinaire 'jaloeziebelasting', men is jaloers op de afwezigheid van hoge schulden onder een groep mensen die wel forse belastingen betaald. Ik weet niet hoe je het doet Paulus maar petje af hoor! Ik had al lang mijn geduld verloren met jouw discussie partners Eerst een tijdlang met Betty de discussie gevoerd en nu met Barbara. Beiden houden er een zeer nauwe visie op na wat betreft de woningmarkt. Zaken als ‘bezitsvorming’ en een ‘liberaal perspectief’ verenigen met het in stand houden van de hypotheekrenteaftrek geeft hier imo blijk van.
Deze leensubsidie heeft vooral geleid tot torenhoge schulden en te dure koopwoningen. Toch ziet de VVD enkel problemen in de sociale huursector? Kennelijk is het gras bij de huurder toch een stuk groener en dat moet niet kunnen in dit land waar je enkel mag rekenen op solidariteit als je heel weinig of heel veel verdient. De verhuurdersheffing is gewoon een ordinaire ‘jaloeziebelasting’, men is jaloers op de afwezigheid van hoge schulden onder een groep mensen die wel forse belastingen betaald.

]]>
Door: blanken http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/25/jansen-vs-visser-het-woonakkoord/comment-page-1/#comment-190703 blanken Mon, 25 Feb 2013 21:18:24 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29497#comment-190703 Ik geloof dab barbera niet helemaal bij de les is. Laten we eerst eens wat doen aan de HRA voordat we een groep onder druk zetten. Barbara denkt dat elke huurder 35 is een modaal of bovenmodaal inkomen heeft en een vaste baan. En zo kan elke huurder zijn horizon veruimen en genieten van een eigen stek. Verhuizen is zelfs niet nodig uw woningbouwvereniging staat te popelen om uw woning op eigen naam te zetten. Wel even 200.000 aftikken maar dat moet u makkelijk af gaan als gepensioneerde of misschien is het UWV wel bereid dit als voorschot op uw uitkering over te maken. Reken op barbera komt allemaal goed Ik geloof dab barbera niet helemaal bij de les is.
Laten we eerst eens wat doen aan de HRA voordat we een groep onder druk zetten.
Barbara denkt dat elke huurder 35 is een modaal of bovenmodaal inkomen heeft en een vaste baan.
En zo kan elke huurder zijn horizon veruimen en genieten van een eigen stek.
Verhuizen is zelfs niet nodig uw woningbouwvereniging staat te popelen om uw woning op eigen naam te zetten.
Wel even 200.000 aftikken maar dat moet u makkelijk af gaan als gepensioneerde of misschien is het UWV wel bereid dit als voorschot op uw uitkering over te maken.
Reken op barbera komt allemaal goed

]]>
Door: Jan 1 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/25/jansen-vs-visser-het-woonakkoord/comment-page-1/#comment-190595 Jan 1 Mon, 25 Feb 2013 14:31:17 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29497#comment-190595 Met Barbara moet je niet over huurders beginnen , ik denk een zus van Blok, Barbara praat mooi voor zichzelf, woont in een koophuis , en daar moet je van Barbara afblijven , ze pikt liever het geld weg bij de huurders, die hebben zeepbel van de koophuizen niet veroorzaakt, het kon niet op overwaarde, een nieuwe keuken, een tweede auto, ze maken ons niets, nu klapt de zeepbel, en moeten de huurders puin ruimen, ik dacht het niet Barbara.Barbara als jij lef hebt doe dan iets aan de HRA, ik zeg als je lef hebt.Solidaire Barbara, iedereen wat inleveren, dan kom je een eind. Met Barbara moet je niet over huurders beginnen , ik denk een zus van Blok, Barbara praat mooi voor zichzelf, woont in een koophuis , en daar moet je van Barbara afblijven , ze pikt liever het geld weg bij de huurders, die hebben zeepbel van de koophuizen niet veroorzaakt, het kon niet op overwaarde, een nieuwe keuken, een tweede auto, ze maken ons niets, nu klapt de zeepbel, en moeten de huurders puin ruimen, ik dacht het niet Barbara.Barbara als jij lef hebt doe dan iets aan de HRA, ik zeg als je lef hebt.Solidaire Barbara, iedereen wat inleveren, dan kom je een eind.

]]>