Reacties op: Blok verzwijgt nadelig rapport over effecten huurbeleid http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/24/blok-verzwijgt-nadelig-rapport-over-effecten-huurbeleid/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: R. van Bergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/24/blok-verzwijgt-nadelig-rapport-over-effecten-huurbeleid/comment-page-1/#comment-193376 R. van Bergen Tue, 05 Mar 2013 10:58:13 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29422#comment-193376 @5 Jan 1 Hoe kunnen de corporaties weten wat het inkomen van een huurder is? Of zijn de privacy wetten al zo opgerekt, kan mij zijn ontgaan, dat de belastindienst de corporaties al van de betreffende gegevens gaat voorzien? Misschien kan Paulus mij/óns uit de droom helpen? Roelf @5 Jan 1

Hoe kunnen de corporaties weten wat het inkomen van een huurder is?

Of zijn de privacy wetten al zo opgerekt, kan mij zijn ontgaan, dat de belastindienst de corporaties al van de betreffende gegevens gaat voorzien?

Misschien kan Paulus mij/óns uit de droom helpen?

Roelf

]]>
Door: Jan 1 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/24/blok-verzwijgt-nadelig-rapport-over-effecten-huurbeleid/comment-page-1/#comment-193328 Jan 1 Tue, 05 Mar 2013 06:58:04 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29422#comment-193328 Meeste woningcorporaties verhogen huren HILVERSUM - De meeste woningcorporaties gaan de inkomensafhankelijke huurverhoging doorvoeren. Uit een onderzoek van de NOS blijkt dat ruim driekwart de huren gaat verhogen om het hoofd boven water te houden. Daar gaan we dan Meeste woningcorporaties verhogen huren HILVERSUM – De meeste woningcorporaties gaan de inkomensafhankelijke huurverhoging doorvoeren. Uit een onderzoek van de NOS blijkt dat ruim driekwart de huren gaat verhogen om het hoofd boven water te houden.

Daar gaan we dan

]]>
Door: Blok (VVD) verzwijgt nadelig rapport over effecten huurbeleid | KRAPUUL.NL http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/24/blok-verzwijgt-nadelig-rapport-over-effecten-huurbeleid/comment-page-1/#comment-190943 Blok (VVD) verzwijgt nadelig rapport over effecten huurbeleid | KRAPUUL.NL Tue, 26 Feb 2013 13:02:01 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29422#comment-190943 [...] schrijft Paulus Jansen (SP) op zijn blog (hier en [...] [...] schrijft Paulus Jansen (SP) op zijn blog (hier en [...]

]]>
Door: Wanda http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/24/blok-verzwijgt-nadelig-rapport-over-effecten-huurbeleid/comment-page-1/#comment-190370 Wanda Sun, 24 Feb 2013 22:32:47 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29422#comment-190370 Voor de VVD plannen is makkelijk 'n 40 jaars voorspelling te maken maar toen deSP eenzelfde termijn vroeg was dat ineens geen optie vanwege "te onzeker". Het CPB is altijd al politiek gekleurd geweest maar gaat zich meer en meer laten kennen. Dit mag van mij hét hoofdpijndossier van meneer Blok (voor z'n kop) worden. Een ontslag zonder wachtgeldregeling lijkt me een passende straf bij bewezen, alsof het nog niet duidelijk is, fraude met gegevens. Go for it Paulus! Voor de VVD plannen is makkelijk ‘n 40 jaars voorspelling te maken maar toen deSP eenzelfde termijn vroeg was dat ineens geen optie vanwege “te onzeker”.

Het CPB is altijd al politiek gekleurd geweest maar gaat zich meer en meer laten kennen.

Dit mag van mij hét hoofdpijndossier van meneer Blok (voor z’n kop) worden. Een ontslag zonder wachtgeldregeling lijkt me een passende straf bij bewezen, alsof het nog niet duidelijk is, fraude met gegevens.

Go for it Paulus!

]]>
Door: R. van Bergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/24/blok-verzwijgt-nadelig-rapport-over-effecten-huurbeleid/comment-page-1/#comment-190342 R. van Bergen Sun, 24 Feb 2013 20:19:08 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29422#comment-190342 Andermaal wordt aangetoond dat het CPB niet de "neutrale" instantie is waarvoor die aan ons wordt verkocht. Dat kan ook niet want economische voorspellingen doen is geen exacte wetenschap, zoals eens al door een ander opgemerkt, economie verhoudt zicht tot wetenschap als astrologie tot astronomie, economische voorspellingen doen zijn volledig gebaseerd op de politiek maatschappijvisie van de voorspeller. En daarmee kan het dan ook niet anders dan dat het CPB vooral voorspellingen zal doen die het politieke establishment aan staan. Anders gezegd, hoewel de vorige directeur claimde dat hij socialist was ( PvdA, nu dan weet je het wel) produceert het CPB vooral kapitalisten welgevallige "literatuur". En zo worden de sprookjes over de noodzaak tot verhoging van de AOW leeftijd dan ook van een (ongeloofwaardig) wetenschappelijk tintje voorzien en door de bevolking als waarheid geslijkt. Het zelfde is er gaande met de beoordeling van de pensioenen, jawel men kan zelfs voorspellen hoe het er over 40 jaar, dat is krapaan een halve eeuw, voorstaat. Terwijl de pensioen fondsen het afgelopen jaar een rendement van een kleine 10 % op hun bezittingen konden bij boeken, van 900 Miljard naar 1000 miljard , ze zijn nog nooit zo rijk geweest. Kortom het CPB, kan, juist door de geaardheid van de pseudowetenschap, laat de wetenschaps bewakers meer eens kijken of deze vorm van economie bedrijven wel een echte wetenschap genoemd mag worden als men dit soort waarzeggerijen claimt als onweerlegbare waarheid, in het geheel niet die gesuggereerde betrouwbaarheid bieden en zal altijd politieke uitspraken doen. Daarom moet het opheffen van het CPB voor een fatsoenlijke volksvertegenwoordiging het streven zijn, op het CPB kun je niet stemmen en toch bepalen ze de politieke weg die ons volk gaat. Een boekhoudkundig onderdeel kan dan wel over blijven om ingewikkelde doorrekeningen te doen, maar de voorspellerij zal men aan de kijkcijfer trekkers van RTL moeten over laten. Dat scheelt ook weer een aardige slok op een borrel in de Rijksbegroting, wachtgeld is goedkoper en houd eens op ( en dan kunnen die economen echt werk gaan zoeken) , eigenlijk zou een integer CPB zelf dit soort aanbevelingen moeten doen. Blijft dat, zoals het een goede VVD 'er betaamt, Blok de kamer heeft belogen. Roelf Andermaal wordt aangetoond dat het CPB niet de “neutrale” instantie is waarvoor die aan ons wordt verkocht.

Dat kan ook niet want economische voorspellingen doen is geen exacte wetenschap, zoals eens al door een ander opgemerkt, economie verhoudt zicht tot wetenschap als astrologie tot astronomie, economische voorspellingen doen zijn volledig gebaseerd op de politiek maatschappijvisie van de voorspeller. En daarmee kan het dan ook niet anders dan dat het CPB vooral voorspellingen zal doen die het politieke establishment aan staan. Anders gezegd, hoewel de vorige directeur claimde dat hij socialist was ( PvdA, nu dan weet je het wel) produceert het CPB vooral kapitalisten welgevallige “literatuur”. En zo worden de sprookjes over de noodzaak tot verhoging van de AOW leeftijd dan ook van een (ongeloofwaardig) wetenschappelijk tintje voorzien en door de bevolking als waarheid geslijkt. Het zelfde is er gaande met de beoordeling van de pensioenen, jawel men kan zelfs voorspellen hoe het er over 40 jaar, dat is krapaan een halve eeuw, voorstaat. Terwijl de pensioen fondsen het afgelopen jaar een rendement van een kleine 10 % op hun bezittingen konden bij boeken, van 900 Miljard naar 1000 miljard , ze zijn nog nooit zo rijk geweest.

Kortom het CPB, kan, juist door de geaardheid van de pseudowetenschap,

laat de wetenschaps bewakers meer eens kijken of deze vorm van economie bedrijven wel een echte wetenschap genoemd mag worden als men dit soort waarzeggerijen claimt als onweerlegbare waarheid,

in het geheel niet die gesuggereerde betrouwbaarheid bieden en zal altijd politieke uitspraken doen.

Daarom moet het opheffen van het CPB voor een fatsoenlijke volksvertegenwoordiging het streven zijn, op het CPB kun je niet stemmen en toch bepalen ze de politieke weg die ons volk gaat.

Een boekhoudkundig onderdeel kan dan wel over blijven om ingewikkelde doorrekeningen te doen, maar de voorspellerij zal men aan de kijkcijfer trekkers van RTL moeten over laten.

Dat scheelt ook weer een aardige slok op een borrel in de Rijksbegroting, wachtgeld is goedkoper en houd eens op ( en dan kunnen die economen echt werk gaan zoeken) , eigenlijk zou een integer CPB zelf dit soort aanbevelingen moeten doen.

Blijft dat, zoals het een goede VVD ‘er betaamt, Blok de kamer heeft belogen.

Roelf

]]>
Door: Jan 1 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/24/blok-verzwijgt-nadelig-rapport-over-effecten-huurbeleid/comment-page-1/#comment-190304 Jan 1 Sun, 24 Feb 2013 17:24:15 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29422#comment-190304 Ik denk dat Blok bewust de zaak verdraaid , dan hoor je eigenlijk niet in deze functie thuis, en is het maar beter dat ze hem vervangen door een integer persoon , indien aanwezig in deze graai regering.Waar moet dit met het land naar toe ?.Het gaat hier veel op Griekenland en Spanje lijken met oa de vele werkelozen , ook de ouderen gaan weer gepakt worden , die zijn voor de regering een BLOK aan het been, terwijl ze veel hebben gedaan voor onze welvaart, moeten zij en wij nu boeten. Ik denk dat Blok bewust de zaak verdraaid , dan hoor je eigenlijk niet in deze functie thuis, en is het maar beter dat ze hem vervangen door een integer persoon , indien aanwezig in deze graai regering.Waar moet dit met het land naar toe ?.Het gaat hier veel op Griekenland en Spanje lijken met oa de vele werkelozen , ook de ouderen gaan weer gepakt worden , die zijn voor de regering een BLOK aan het been, terwijl ze veel hebben gedaan voor onze welvaart, moeten zij en wij nu boeten.

]]>