Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

maandag 11 februari 2013, 15.11 uur – paulus
Categorie: milieu, verkeer

Mansveld bezig met trillingshinder langs spoor

Staatssecretaris Mansveld (milieu) stuurde zojuist de Kamer een afschrift van haar brief aan B&W Geldermalsen over trillingshinder in Tricht langs de spoorlijn Den Bosch-Utrecht. Mansveld is -zoals gevraagd in de motie Neppérus-Jansen- bezig met het ontwikkelen van normen voor trillingshinder, maar heeft daar nog meer tijd voor nodig.

Lees hier de brief van de staatssecretaris:
MIL 20130211 BRF trillinghinder spoor

Ik ga de antwoorden betrekken bij het binnenkort te houden algemeen overleg leefomgeving (geluid/luchtkwaliteit).

1 reactie »

  1. De problemen zijn mogelijk zelfs groter. De beleidsregel die nu is opgesteld BTS voldoet niet volgens de RVST en is enkel van toepassing op de trace wet.
    Er volgt weinig bescherming of ambitie ter vernieuwing van de laadbakken bij NS/ of spoorbielzen. Nee de richtlijn wordt verhoogd. De fysische tolerantiegrens van bewoners weer verder opgerekt door de regelgeving.
    Nu blijkt uit het nieuws dat ondanks plafond basisnet spoor er toch weer meer treinen met gevaarlijke stoffen over de Brabantroute zullen rijden ivm afsluiting betuwelijn. Dit behelst dan ook de zware goederentreinen met de meeste trilling/ geluidhinder/ enz. Deze overlast geeft mogelijk ook gezondheidsproblemen. Echter de onderzoeken daarvoor zijn nog niet door RIVM vrijgegeven.
    Wat staat bewoners naast spoorlijnen te wachten. Het is niet zo dat het huis zomaar te verlaten is niet voor huurders of kopers- niet in deze tijden – terwijl ook de waarde nog extra kan dalen.

    Reactie door anton — januari 15, 2014 @ 2:34 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl