Reacties op: Mansveld bezig met trillingshinder langs spoor http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/11/mansveld-bezig-met-trillingshinder-langs-spoor/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: anton http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/11/mansveld-bezig-met-trillingshinder-langs-spoor/comment-page-1/#comment-263474 anton Wed, 15 Jan 2014 13:34:43 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=29213#comment-263474 De problemen zijn mogelijk zelfs groter. De beleidsregel die nu is opgesteld BTS voldoet niet volgens de RVST en is enkel van toepassing op de trace wet. Er volgt weinig bescherming of ambitie ter vernieuwing van de laadbakken bij NS/ of spoorbielzen. Nee de richtlijn wordt verhoogd. De fysische tolerantiegrens van bewoners weer verder opgerekt door de regelgeving. Nu blijkt uit het nieuws dat ondanks plafond basisnet spoor er toch weer meer treinen met gevaarlijke stoffen over de Brabantroute zullen rijden ivm afsluiting betuwelijn. Dit behelst dan ook de zware goederentreinen met de meeste trilling/ geluidhinder/ enz. Deze overlast geeft mogelijk ook gezondheidsproblemen. Echter de onderzoeken daarvoor zijn nog niet door RIVM vrijgegeven. Wat staat bewoners naast spoorlijnen te wachten. Het is niet zo dat het huis zomaar te verlaten is niet voor huurders of kopers- niet in deze tijden - terwijl ook de waarde nog extra kan dalen. De problemen zijn mogelijk zelfs groter. De beleidsregel die nu is opgesteld BTS voldoet niet volgens de RVST en is enkel van toepassing op de trace wet.
Er volgt weinig bescherming of ambitie ter vernieuwing van de laadbakken bij NS/ of spoorbielzen. Nee de richtlijn wordt verhoogd. De fysische tolerantiegrens van bewoners weer verder opgerekt door de regelgeving.
Nu blijkt uit het nieuws dat ondanks plafond basisnet spoor er toch weer meer treinen met gevaarlijke stoffen over de Brabantroute zullen rijden ivm afsluiting betuwelijn. Dit behelst dan ook de zware goederentreinen met de meeste trilling/ geluidhinder/ enz. Deze overlast geeft mogelijk ook gezondheidsproblemen. Echter de onderzoeken daarvoor zijn nog niet door RIVM vrijgegeven.
Wat staat bewoners naast spoorlijnen te wachten. Het is niet zo dat het huis zomaar te verlaten is niet voor huurders of kopers- niet in deze tijden – terwijl ook de waarde nog extra kan dalen.

]]>