Reacties op: Wynpark Beabuorren http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/03/wynpark-beabuorren/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: ernst van Genne http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/03/wynpark-beabuorren/comment-page-1/#comment-327834 ernst van Genne Sat, 23 Aug 2014 20:14:37 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28999#comment-327834 Hoi Bertus en Bertha, Wat een toestand zeg, klote om nog steeds geen rust te hebben. Wens jullie veel sterkte, het zou tijd worden dat er een oplossing komt. Groet Ernst Hoi Bertus en Bertha,
Wat een toestand zeg, klote om nog steeds geen rust te hebben. Wens jullie veel sterkte, het zou tijd worden dat er een oplossing komt.
Groet Ernst

]]>
Door: O.P.M. van der Meer http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/03/wynpark-beabuorren/comment-page-1/#comment-302530 O.P.M. van der Meer Sun, 15 Jun 2014 08:52:47 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28999#comment-302530 Park van minstens 250MW in IJsselmeer is zo goed als zeker. Gemeente SWF voldoet ook dan dan ruimschoots aan haar verplichting. Ook in IJsselmeer kan mogelijkheid tot participatie afgedwongen worden. Opschalen op land dus meteen stopppen. Niet alleen dit project maar alle. Daarna bestaande molens op land saneren. Niet een paar maar alle. M.b.t. tot landschap en gemeenschap zou het absurd zijn dat niet te doen. Park van minstens 250MW in IJsselmeer is zo goed als zeker. Gemeente SWF voldoet ook dan dan ruimschoots aan haar verplichting. Ook in IJsselmeer kan mogelijkheid tot participatie afgedwongen worden. Opschalen op land dus meteen stopppen. Niet alleen dit project maar alle. Daarna bestaande molens op land saneren. Niet een paar maar alle.
M.b.t. tot landschap en gemeenschap zou het absurd zijn dat niet te doen.

]]>
Door: Bertha Hoiting http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/03/wynpark-beabuorren/comment-page-1/#comment-249905 Bertha Hoiting Sat, 16 Nov 2013 11:23:21 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28999#comment-249905 nogmaals.... Iemand merkt op dat ie in luidruchtige fabrieken heeft gewerkt..of mensen zeggen..ja er wonen ook mensen langs drukke snelwegen...maar deze dingen zijn onvergelijkbaar. Werken in drukte,daar kies je voor en stel je je op in..en bovendien kom je daarna thuis en kun je tot rust komen. Ik kan zelfs wel langs een snelweg in slaap vallen of bij een spoor, omdat die geluiden toch in een bepaald ritme van de dag passen. Het geval WINDMOLEN is totaal anders!! Hier blijkt maar weer uit, dat mensen het echt NIET begrijpen. En dan geven we het aan...het is dus traceerbaar en aan te tonen, maar door al die aangepaste regeltjes van de regering hebben we haast geen poot op te staan. Ze berekenen een gemiddelde geluidsoverlast over een jaar!!! Een discotheek krijgt toch ook een boete als ze teveel aan decibels geven? Maar die stampende kermisattractie achter ons huis draait dag en nacht..STAMP STAMP ZOEF ZOEF..het dreunt er soms over. Maar goed het is nu november 2013 en we hebben nu eidelijk een "beetje" gelijk gekregen, dat de overlast echt te erg is. Nu moeten er nog maatwerkvoorschriften gemaakt worden door de gemeente(op advies van de MAD)...je zou zo zeggen..gewoon doen!! Maar nee hoor, dat wordt vervolgens ook weer een lange weg. Maar er is een heel klein sprankje hoop en we moeten hoop houden, maar het is een lange vermoeiende weg. Wij zijn echte natuurmensen en geloofden ook in schone energie van de wind, maar de realiteit is dus echt erg. Dus alsjeblieft mensen van de regering,overheid en hotemetoten!!!!, luister naar de klachten, haal de excessen weg en ga elders door met de windenergie, daar waar je zeker weet dat mensen er niet ziek van worden, want dat lijkt me toch echt niet de bedoeling. nogmaals….
Iemand merkt op dat ie in luidruchtige fabrieken heeft gewerkt..of mensen zeggen..ja er wonen ook mensen langs drukke snelwegen…maar deze dingen zijn onvergelijkbaar. Werken in drukte,daar kies je voor en stel je je op in..en bovendien kom je daarna thuis en kun je tot rust komen. Ik kan zelfs wel langs een snelweg in slaap vallen of bij een spoor, omdat die geluiden toch in een bepaald ritme van de dag passen.
Het geval WINDMOLEN is totaal anders!! Hier blijkt maar weer uit, dat mensen het echt NIET begrijpen. En dan geven we het aan…het is dus traceerbaar en aan te tonen, maar door al die aangepaste regeltjes van de regering hebben we haast geen poot op te staan. Ze berekenen een gemiddelde geluidsoverlast over een jaar!!!
Een discotheek krijgt toch ook een boete als ze teveel aan decibels geven?
Maar die stampende kermisattractie achter ons huis draait dag en nacht..STAMP STAMP ZOEF ZOEF..het dreunt er soms over.
Maar goed het is nu november 2013 en we hebben nu eidelijk een “beetje” gelijk gekregen, dat de overlast echt te erg is. Nu moeten er nog maatwerkvoorschriften gemaakt worden door de gemeente(op advies van de MAD)…je zou zo zeggen..gewoon doen!!
Maar nee hoor, dat wordt vervolgens ook weer een lange weg. Maar er is een heel klein sprankje hoop en we moeten hoop houden, maar het is een lange vermoeiende weg.
Wij zijn echte natuurmensen en geloofden ook in schone energie van de wind, maar de realiteit is dus echt erg. Dus alsjeblieft mensen van de regering,overheid en hotemetoten!!!!, luister naar de klachten, haal de excessen weg en ga elders door met de windenergie, daar waar je zeker weet dat mensen er niet ziek van worden, want dat lijkt me toch echt niet de bedoeling.

]]>
Door: Bertha Hoiting http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/03/wynpark-beabuorren/comment-page-1/#comment-249899 Bertha Hoiting Sat, 16 Nov 2013 10:43:48 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28999#comment-249899 Bertus en ik zijn een stel en al meer dan 25jaar bij mekaar. De woorden van Bertus zijn een beetje in overspannen toestanden geschreven, we kunnen de woorden niet meer wegpoetsen. We hebben wel spijt van de persoonlijke aanvallen, dat was niet zo bedoeld. Maar een kat in het nauw maakt dus rare sprongen. En als je al meer dan 10 jaar zo moet leven, word je knettergek!!De tirade van Bertus werkt misschien averechts, maar het was in die periode ook echt ernstig...en dan ook nog steeds niet gehoord worden. Nu pas hebben we met hulp van juristen een beetje gelijk gekregen en blijkt dat de gemeente wel wat moet doen, he......he....diepe zucht!!!!!! Dus excuses voor de woorden, maar we hadden wel gemeende stress!!(en onze gezondheid is echt in het geding) Bertus en ik zijn een stel en al meer dan 25jaar bij mekaar. De woorden van Bertus zijn een beetje in overspannen toestanden geschreven, we kunnen de woorden niet meer wegpoetsen. We hebben wel spijt van de persoonlijke aanvallen, dat was niet zo bedoeld. Maar een kat in het nauw maakt dus rare sprongen. En als je al meer dan 10 jaar zo moet leven, word je knettergek!!De tirade van Bertus werkt misschien averechts, maar het was in die periode ook echt ernstig…en dan ook nog steeds niet gehoord worden. Nu pas hebben we met hulp van juristen een beetje gelijk gekregen en blijkt dat de gemeente wel wat moet doen, he……he….diepe zucht!!!!!!
Dus excuses voor de woorden, maar we hadden wel gemeende stress!!(en onze gezondheid is echt in het geding)

]]>
Door: R. van Bergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/03/wynpark-beabuorren/comment-page-1/#comment-186346 R. van Bergen Mon, 11 Feb 2013 10:50:00 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28999#comment-186346 Weet je wat mij opvalt. Die boeren bij mij in de buurt hebben die molen pal naast hun boerderij staan en die dingen werken ook nog 24 uur per etmaal. Kennelijk hebben die boeren zelf helemaal geen last van geluidhinder. En als ik er langs kom dan kan ik ook niet zeggen dat mij de "herrie" nu zo opvalt. Toch weet ik wat "herrie"is, ik heb mijn hele leven in Fabrieken gewerkt waarvan het grootste deel, 32 jaar, in Elektriciteitscentrales en dat is pas herrie. Roelf Weet je wat mij opvalt.

Die boeren bij mij in de buurt hebben die molen pal naast hun boerderij staan en die dingen werken ook nog 24 uur per etmaal. Kennelijk hebben die boeren zelf helemaal geen last van geluidhinder. En als ik er langs kom dan kan ik ook niet zeggen dat mij de “herrie” nu zo opvalt.

Toch weet ik wat “herrie”is, ik heb mijn hele leven in Fabrieken gewerkt waarvan het grootste deel, 32 jaar, in Elektriciteitscentrales en dat is pas herrie.

Roelf

]]>
Door: R. van Bergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/03/wynpark-beabuorren/comment-page-1/#comment-185854 R. van Bergen Tue, 05 Feb 2013 14:41:45 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28999#comment-185854 @2 Bertus Nijhof Tja dit is erg overtuigend. Zo komt je boodschap wel over @3 Bertha Hoiting "3.Jullie zien dat de gemoederen hier behoorlijk aan het oplopen zijn. We zijn haast ten einde raad…en dan ge je dus rare dingen doen. Je kunt het na zoveel jaar gewoon niet meer netjes doen." Ja Bertha in elk geval zie ik dat. En wellicht zou ik daaruit kunnen opmaken dat "Jullie" , wat is overigens jullie relatie, ten einde raad zijn. Maar ik heb in mijn leven ook vele mensen zo te keer zien gaan omdat zich het werkelijke probleem zich in hun eigen belevingswereld afspeelde en dan is er door anderen, behalve een maatschappelijk werker, een psycholoog of zelfs een psychiater, geen mouw aan te passen. Als het werkelijk een traceerbaar probleem is, dan heeft zo te keer gaan als onder @2 Bertus Nijhof op de gemiddelde lezer eerder de uitwerking van afkeer lijkt me en als het dan toch een probleem is dan werkt zo'n tirade doorgaans averechts om begrip te kweken. Roelf @2 Bertus Nijhof

Tja dit is erg overtuigend. Zo komt je boodschap wel over

@3 Bertha Hoiting

“3.Jullie zien dat de gemoederen hier behoorlijk aan het oplopen zijn.
We zijn haast ten einde raad…en dan ge je dus rare dingen doen. Je kunt het na zoveel jaar gewoon niet meer netjes doen.”

Ja Bertha in elk geval zie ik dat.
En wellicht zou ik daaruit kunnen opmaken dat “Jullie” , wat is overigens jullie relatie, ten einde raad zijn. Maar ik heb in mijn leven ook vele mensen zo te keer zien gaan omdat zich het werkelijke probleem zich in hun eigen belevingswereld afspeelde en dan is er door anderen, behalve een maatschappelijk werker, een psycholoog of zelfs een psychiater, geen mouw aan te passen.

Als het werkelijk een traceerbaar probleem is, dan heeft zo te keer gaan als onder @2 Bertus Nijhof op de gemiddelde lezer eerder de uitwerking van afkeer lijkt me en als het dan toch een probleem is dan werkt zo’n tirade doorgaans averechts om begrip te kweken.

Roelf

]]>
Door: Mandy de Bakker http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/03/wynpark-beabuorren/comment-page-1/#comment-185840 Mandy de Bakker Tue, 05 Feb 2013 12:50:33 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28999#comment-185840 Het is natuurlijk zo met die windparken dat iedereen het fantastisch vindt maar niemand wil het in zijn eigen achtertuin hebben. In ons land liggen windmolens voor de hand om te nemen (die eeuwige wind!) maar ik ben zelf meer een voorstander van zonnepanelen. Soms is het uitzicht erop niet zo heel mooi maar ze maken geen geluid, ze staan niemand in de weg en leveren toch energie op, energie die anders verloren zou gaan. Jammer dat die windparken er altijd door geduwd moeten worden. Het is natuurlijk zo met die windparken dat iedereen het fantastisch vindt maar niemand wil het in zijn eigen achtertuin hebben. In ons land liggen windmolens voor de hand om te nemen (die eeuwige wind!) maar ik ben zelf meer een voorstander van zonnepanelen. Soms is het uitzicht erop niet zo heel mooi maar ze maken geen geluid, ze staan niemand in de weg en leveren toch energie op, energie die anders verloren zou gaan. Jammer dat die windparken er altijd door geduwd moeten worden.

]]>
Door: Bertha Hoiting http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/03/wynpark-beabuorren/comment-page-1/#comment-185771 Bertha Hoiting Mon, 04 Feb 2013 21:53:49 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28999#comment-185771 Jullie zien dat de gemoederen hier behoorlijk aan het oplopen zijn. We zijn haast ten einde raad...en dan ge je dus rare dingen doen. Je kunt het na zoveel jaar gewoon niet meer netjes doen. We proberen steeds maar weer om een oplossing te zoeken, maar die is er dus waarschijnlijk niet...en nu laten ze ons zo achter. Bertus is nu echt boos...en terecht...recht in eigen hand nemen mag niet!!!!! Maar wat zo'n molen ...je het leven zuur laten maken..mag wel?? We hopen dat iedereen begrijpt dat we ten einde raad zijn. Jullie zien dat de gemoederen hier behoorlijk aan het oplopen zijn.
We zijn haast ten einde raad…en dan ge je dus rare dingen doen. Je kunt het na zoveel jaar gewoon niet meer netjes doen.
We proberen steeds maar weer om een oplossing te zoeken, maar die is er dus waarschijnlijk niet…en nu laten ze ons zo achter.
Bertus is nu echt boos…en terecht…recht in eigen hand nemen mag niet!!!!! Maar wat zo’n molen …je het leven zuur laten maken..mag wel??
We hopen dat iedereen begrijpt dat we ten einde raad zijn.

]]>
Door: Bertus nijhof http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/03/wynpark-beabuorren/comment-page-1/#comment-185734 Bertus nijhof Mon, 04 Feb 2013 14:14:20 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28999#comment-185734 ik ben al meer dan 10 jaar bezig om zon stroomfabriek snachts stil te krijgen zodat we normaal kunnen slapen en leven 167 meter van je woning iedereen laat je stikken ook eendroplul van een burgemeester en achterbakse wethouders die alleen maar bezig zijn met zakken vullen en dan wil zon zak van een burgemeester je ook nog aan klagen voor bedreiging tis nou zo ver gekomen dat ik de politie bij de deur heb gehad voor bedreiging van mijn buurman met zijn winfabriek ik ben er wel achtergekomen wat voor achterbakse lui die windboeren zijn wat mij betreft mogen ze allemaal de kanker krijgen en ding weet ik zeker als dat ding blijft met de groedraaien draai ikdoor en gaat die buurman met zijn geldhonger onder de groene zoden al is dit het laatste in mijn leven wat ik ga doen ik ben er wel achter wij hebben maar een recht en dat is onrecht je word gewoon gedwongen om voor eigen rechter te spelen bertus nijhof ik ben al meer dan 10 jaar bezig om zon stroomfabriek snachts stil te krijgen zodat we normaal kunnen slapen en leven 167 meter van je woning iedereen laat je stikken ook eendroplul van een burgemeester en achterbakse wethouders die alleen maar bezig zijn met zakken vullen en dan wil zon zak van een burgemeester je ook nog aan klagen voor bedreiging tis nou zo ver gekomen dat ik de politie bij de deur heb gehad voor bedreiging van mijn buurman met zijn winfabriek ik ben er wel achtergekomen wat voor achterbakse lui die windboeren zijn wat mij betreft mogen ze allemaal de kanker krijgen en ding weet ik zeker als dat ding blijft met de groedraaien draai ikdoor en gaat die buurman met zijn geldhonger onder de groene zoden al is dit het laatste in mijn leven wat ik ga doen ik ben er wel achter wij hebben maar een recht en dat is onrecht je word gewoon gedwongen om voor eigen rechter te spelen bertus nijhof

]]>
Door: Bertha Hoiting http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2013/02/03/wynpark-beabuorren/comment-page-1/#comment-185728 Bertha Hoiting Mon, 04 Feb 2013 12:22:37 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28999#comment-185728 Worden nu het opruimen van de solitaire molens ,waar mensen niet van kunnen slapen meegenomen in de plannen van de kleine windmolenparken?Wij wonen er nl. 167meter vanaf,we poberen er al meer dan 10 jaar mee te leven,maar met het keiharde gezoef is niet te leven,bovendien hebben we qua aandacht zoeken om ons te helpen,zoveel stress,dat ik nu echt regelmatiger ziek ben..dat is toch niet normaal. Worden nu het opruimen van de solitaire molens ,waar mensen niet van kunnen slapen meegenomen in de plannen van de kleine windmolenparken?Wij wonen er nl. 167meter vanaf,we poberen er al meer dan 10 jaar mee te leven,maar met het keiharde gezoef is niet te leven,bovendien hebben we qua aandacht zoeken om ons te helpen,zoveel stress,dat ik nu echt regelmatiger ziek ben..dat is toch niet normaal.

]]>