Reacties op: Jansen vs Visser: de Klassenhypotheek http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/12/24/jansen-vs-visser-de-klassenhypotheek/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: Jan 1 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/12/24/jansen-vs-visser-de-klassenhypotheek/comment-page-1/#comment-182455 Jan 1 Fri, 18 Jan 2013 07:02:27 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28157#comment-182455 Vandaag in het Eindhovens dagblad : De Eindhovense corporatie Trudo verliest veertig procent van het personeel zijn baan. Bouwprojecten in de ijskast,sanering noodzakelijk door rijksheffingen.focus op huurders in plaats van stenen.Trudo gaat de huren niet verhogen boven de inflatie. Vandaag in het Eindhovens dagblad : De Eindhovense corporatie Trudo verliest veertig procent van het personeel zijn baan. Bouwprojecten in de ijskast,sanering noodzakelijk door rijksheffingen.focus op huurders in plaats van stenen.Trudo gaat de huren niet verhogen boven de inflatie.

]]>
Door: Jan 1 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/12/24/jansen-vs-visser-de-klassenhypotheek/comment-page-1/#comment-180863 Jan 1 Sun, 30 Dec 2012 19:29:19 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28157#comment-180863 Vandaag het journaal gezien , Barbara , nog even en wij zijn een derderangsland , net als bv. Albanie , daar hebben ze ook van die mooie huizen , dit staat ons ook te wachten , waarom wilt u dit niet inzien ?, o ,u heeft een koopwoning ?, daarom kan het u niets schelen hoe het met de huurders afloopt, alleen geld telt bij de VVD , maar niet van de VVDer zelf , die hoeft maar te roepen , en het is afgelopen , nee Barbara , ga eerst eens langs bij Hans Anders voor een goede bril , zie je de ongelijkheid wel. Vandaag het journaal gezien , Barbara , nog even en wij zijn een derderangsland , net als bv. Albanie , daar hebben ze ook van die mooie huizen , dit staat ons ook te wachten , waarom wilt u dit niet inzien ?, o ,u heeft een koopwoning ?, daarom kan het u niets schelen hoe het met de huurders afloopt, alleen geld telt bij de VVD , maar niet van de VVDer zelf , die hoeft maar te roepen , en het is afgelopen , nee Barbara , ga eerst eens langs bij Hans Anders voor een goede bril , zie je de ongelijkheid wel.

]]>
Door: blanken http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/12/24/jansen-vs-visser-de-klassenhypotheek/comment-page-1/#comment-180787 blanken Sat, 29 Dec 2012 15:29:41 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28157#comment-180787 Beste ontevreden huurder. Doe ook je auto weg, goou alle electrische apparaten eruit. Koop alleen nog droog brood en eet alleen dat. Want dan kan je voorlopig alle lastenverhogingen betalen. En dat de rijkere nederlander dan met zijn HRA voorbij komt rijden met een bolletje belegd met dikke ham en ondertussen naar je zwaait terwijl jij in de stromende regen met een brood onder je arm rontzeult maakt jou niet uit. Maar mij wel. Ik vind dat iedereen ook met een bijstandsuitkering rustig een peukej moet kunnen roken die hij kan betalen, in een huisje kan wonen dat hij kan betalen zonder huurtoeslag en af en toe de tv kan aanzetten die hij ook kon betalen. Want de tijd dat de landeigenaar een homp brood toewierp aan zijn horigen mogen we toch van hopen dat die voorbij is. Wat wil je nu eigenlijk mededelen met ik ben gestopt met roken. Ik zelf rook ook niet, drink niet, geef geen geld uit aan andere vrouwen moet ik daarom maar extra huurverhogingen betalen omdat ik dan meer geld overhoud. Laat de woningeigenaars maar eens betalen wt een huurder ook moet betalen en dat is de volledige premie en belastingdruk die een ieder voelt zonder eigen huis. En als ze dan het niet kunnen betalen dan maar een koopsubisidie die even inkomensafhankelijk is als de huurtoeslag. Want nu is het koop zo duur mogelijk als je het kan betalen de gemeenschap dokt wel mee. Beste ontevreden huurder.
Doe ook je auto weg, goou alle electrische apparaten eruit.
Koop alleen nog droog brood en eet alleen dat.
Want dan kan je voorlopig alle lastenverhogingen betalen.
En dat de rijkere nederlander dan met zijn HRA
voorbij komt rijden met een bolletje belegd met
dikke ham en ondertussen naar je zwaait terwijl
jij in de stromende regen met een brood onder je arm rontzeult maakt jou niet uit.
Maar mij wel.
Ik vind dat iedereen ook met een bijstandsuitkering rustig een peukej moet kunnen roken die hij kan betalen, in een huisje kan wonen dat hij kan betalen zonder huurtoeslag en af en toe de tv kan aanzetten die hij ook kon betalen.
Want de tijd dat de landeigenaar een homp brood toewierp aan zijn horigen mogen we toch van hopen dat die voorbij is.
Wat wil je nu eigenlijk mededelen met ik ben gestopt met roken.
Ik zelf rook ook niet, drink niet, geef geen geld uit aan andere vrouwen moet ik daarom maar extra huurverhogingen betalen omdat ik dan
meer geld overhoud.
Laat de woningeigenaars maar eens betalen wt een huurder ook moet betalen en dat is de volledige premie en belastingdruk die een ieder
voelt zonder eigen huis.
En als ze dan het niet kunnen betalen dan maar een koopsubisidie die even inkomensafhankelijk is als de huurtoeslag.
Want nu is het koop zo duur mogelijk als je het kan betalen de gemeenschap dokt wel mee.

]]>
Door: R. van Bergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/12/24/jansen-vs-visser-de-klassenhypotheek/comment-page-1/#comment-180668 R. van Bergen Thu, 27 Dec 2012 19:53:17 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28157#comment-180668 @6 ontevreden huurder. Tja ik heb geen glazen bol en ben ook geen econoom, dus de toekomst voorspellen doe ik niet. Maar gezien het verleden weet ik haast zeker dat jij en de meeste huurder, bij ongewijzigd beleid, dat niet zullen zijn. Wat de partij van de arbeid helemaal is vergeten, maar wat elke rechtgeaarde socialist nooit moet vergeten is de volgende spreuk: "Voorwaarts, maar nooit vergeten". Want in het verleden ligt het onstaan van het socialisme door grote onrechtvaardigheid en praktische slavernij en de oorzaak daarvan kan zo weer gecreëerd worden en is in mijn ogen al weer gaande, vandaar dat je voorwaarts moet willen met vooral de lessen uit het verleden in je achterhoofd. OP dit moment liggen de kansen van jou en andere huurders heel slecht zoals ik het bekijk. Roelf @6 ontevreden huurder.

Tja ik heb geen glazen bol en ben ook geen econoom, dus de toekomst voorspellen doe ik niet.

Maar gezien het verleden weet ik haast zeker dat jij en de meeste huurder, bij ongewijzigd beleid, dat niet zullen zijn.

Wat de partij van de arbeid helemaal is vergeten, maar wat elke rechtgeaarde socialist nooit moet vergeten is de volgende spreuk:

“Voorwaarts, maar nooit vergeten”. Want in het verleden ligt het onstaan van het socialisme door grote onrechtvaardigheid en praktische slavernij en de oorzaak daarvan kan zo weer gecreëerd worden en is in mijn ogen al weer gaande, vandaar dat je voorwaarts moet willen met vooral de lessen uit het verleden in je achterhoofd.

OP dit moment liggen de kansen van jou en andere huurders heel slecht zoals ik het bekijk.

Roelf

]]>
Door: Ontevreden huurder http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/12/24/jansen-vs-visser-de-klassenhypotheek/comment-page-1/#comment-180662 Ontevreden huurder Thu, 27 Dec 2012 17:49:46 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28157#comment-180662 Mijn oplossing voor nu is dat ik direkt gestopt ben met roken. Dit levert me 90 euro per maand op. Als ik de huurverhoging krijg gaat daar 45 euro vanaf, en het jaar erop nog eens 50. Maar dan ben ik al weer 2 jaar verder. Stemmen doe je met je geld mensen. Kwartje van Kok? Pak eens een dag de fiets, of ga een dag in de week carpoolen. Actie is reactie. Eens kijken wie de langste adem heeft, voordat de pleuris uitbreekt. Mijn oplossing voor nu is dat ik direkt gestopt ben met roken. Dit levert me 90 euro per maand op.
Als ik de huurverhoging krijg gaat daar 45 euro vanaf, en het jaar erop nog eens 50. Maar dan ben ik al weer 2 jaar verder. Stemmen doe je met je geld mensen. Kwartje van Kok? Pak eens een dag de fiets, of ga een dag in de week carpoolen. Actie is reactie. Eens kijken wie de langste adem heeft, voordat de pleuris uitbreekt.

]]>
Door: Jan 1 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/12/24/jansen-vs-visser-de-klassenhypotheek/comment-page-1/#comment-180568 Jan 1 Wed, 26 Dec 2012 18:44:44 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28157#comment-180568 Ik snap ook niets meer van de standpunten van de PVDA , eerst geweldig tegen , nu in de regering zijn ze voor. Eerst zonder PVDA zou er 5% + inflatie bijkomen , nu met PVDA is het 6.5% + inflatie , en maar ruilen , als ik Pietje mag pakken , mag jij Jantje pakken , is dat een oplossing ?.Probeer samen de knelpunten op te lossen , inplaats van uitruilen , lijkt toch nergens op.Ik heb al eerder geschreven , mijn boodschappen , benzine , meubelen en meer grote aankopen , doe ik in Belgie , en als je niet te ver weg woond , gewoon doen ,maak er een leuke dag van , de meubelen worden ook gratis bezorgd , dus wat let je ? Als zij de zaak kapot willen maken , kunnen wij dit ook. Ik snap ook niets meer van de standpunten van de PVDA , eerst geweldig tegen , nu in de regering zijn ze voor. Eerst zonder PVDA zou er 5% + inflatie bijkomen , nu met PVDA is het 6.5% + inflatie , en maar ruilen , als ik Pietje mag pakken , mag jij Jantje pakken , is dat een oplossing ?.Probeer samen de knelpunten op te lossen , inplaats van uitruilen , lijkt toch nergens op.Ik heb al eerder geschreven , mijn boodschappen , benzine , meubelen en meer grote aankopen , doe ik in Belgie , en als je niet te ver weg woond , gewoon doen ,maak er een leuke dag van , de meubelen worden ook gratis bezorgd , dus wat let je ? Als zij de zaak kapot willen maken , kunnen wij dit ook.

]]>
Door: blanken http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/12/24/jansen-vs-visser-de-klassenhypotheek/comment-page-1/#comment-180566 blanken Wed, 26 Dec 2012 18:10:41 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28157#comment-180566 Beste Jan, Ik begrijp echt niet dat de PVDA een van hun parels voor de zwijnen werpt. Jan Schaefer zal zich omdraaien in zijn graf als hij dit zag. Het is onbestaanbaar dat je aan de ene kant de huurtoeslag elke keer kort en nu de huren extra willen laten stijgen. Dan kan je wel roepen er wordt extra geld uitgetrokken voor de laagste inkomensgroepen maar die schieten er natuurlijk niets mee op met een hogere huur en een verlaagde toeslag. En dan dat de huurder zijn spaarloon mocht inleveren voor de verlaging van de overdrahtsbelasting wordt ook even terzijde geschoven als mede de verhoging van het tarief in de eerste schijf. Iedereen kan bedenken dat als je de scheefhuurders gaat aanpakken dat dit gevolgen gaat hebben. Vrouw stopt met haar kleine baantje. Gevolg, aanrechtsubsidie voorlopig nog van toepassing. Aanspraak gelijk maken op huur en zorgtoeslag. Alle tegemoetkomingen van gemeentewege aanvragen. Want het is simpel als je nu 500 euro betaald dan is 5% extra in 5 jaar dik 150 euro. Dus die heb je dan al ik je zak zitten. Tel daarbij de zorgtoelslag en de aanrechtsubsidie en je zit gelijk al op 300 euro netto. Wie gaat dan bij Albert Heyn achter de kassa zitten op zaterdag voor 80 euro per dag netto. Want ik voorspel dat iedereen die ook maar de kans heeft om 42999 euro te verdien dit aanpakt en voor de rest denkt ze zoeken het maar uit. Want een dagje vrij en voor een vriendenprijs ergens af en toe te rommellen levert uiteindelijk meer op. Niet dat ik zeg doe het of het mag maar begrip kan ik er onderhand wel voor opbrengen. Als ik lees dat een militair met 55 jaar en uitstapt met 7500 euro bruto en ik met 61 jaar en een doorgemaakt infract elke dag kan aftaaien en dan ook nog een voor dezelfde man zijn HRA kan ophoesten. Beste Jan,
Ik begrijp echt niet dat de PVDA een van hun parels voor de zwijnen werpt.
Jan Schaefer zal zich omdraaien in zijn graf als hij dit zag.
Het is onbestaanbaar dat je aan de ene kant de
huurtoeslag elke keer kort en nu de huren extra
willen laten stijgen.
Dan kan je wel roepen er wordt extra geld uitgetrokken voor de laagste inkomensgroepen maar die schieten er natuurlijk niets mee op met een hogere huur en een verlaagde toeslag.
En dan dat de huurder zijn spaarloon mocht inleveren voor de verlaging van de overdrahtsbelasting wordt ook even terzijde geschoven als mede de verhoging van het tarief in de eerste schijf.
Iedereen kan bedenken dat als je de scheefhuurders gaat aanpakken dat dit gevolgen
gaat hebben.
Vrouw stopt met haar kleine baantje.
Gevolg, aanrechtsubsidie voorlopig nog van toepassing.
Aanspraak gelijk maken op huur en zorgtoeslag.
Alle tegemoetkomingen van gemeentewege aanvragen.
Want het is simpel als je nu 500 euro betaald
dan is 5% extra in 5 jaar dik 150 euro.
Dus die heb je dan al ik je zak zitten.
Tel daarbij de zorgtoelslag en de aanrechtsubsidie en je zit gelijk al op 300 euro netto.
Wie gaat dan bij Albert Heyn achter de kassa zitten op zaterdag voor 80 euro per dag netto.
Want ik voorspel dat iedereen die ook maar de kans heeft om 42999 euro te verdien dit aanpakt en voor de rest denkt ze zoeken het maar uit.
Want een dagje vrij en voor een vriendenprijs ergens af en toe te rommellen levert uiteindelijk meer op.
Niet dat ik zeg doe het of het mag maar begrip kan ik er onderhand wel voor opbrengen.
Als ik lees dat een militair met 55 jaar en uitstapt met 7500 euro bruto en ik met 61 jaar en een doorgemaakt infract elke dag kan aftaaien en dan ook nog een voor dezelfde man zijn HRA kan ophoesten.

]]>
Door: Jan 1 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/12/24/jansen-vs-visser-de-klassenhypotheek/comment-page-1/#comment-180512 Jan 1 Wed, 26 Dec 2012 06:41:29 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28157#comment-180512 Ik heb veel geld in mijn huurhuis gestoken , de woningbouw heeft niets aan mijn huis hoeven doen , heb ik zelf betaald , maar als ze ons zo gaan behandelen , sla ik zelf nog geen spijker meer in de muur, dat moet de woningbouw maar voortaan doen.En verhuizen doe ik ook niet , dat komt ze goed uit , want ze hebben het liefst dat je blijft zitten , dan krijgen zij meer geld binnen , dat is gewoon de bedoeling van dit smerige spel, waar wij voor moeten bloeden. En maar klagen dat de mensen geen vertrouwen hebben in de politiek,en Barbara kan praten wat ze wil , praat alleen in het VVD straatje, ik zou wel eens willen zien dat er veel VVDers gepakt zouden worden , dan was dit idiote plan in de kliko terecht gekomen.Barbara kan jij met een inkomen van €43000 leven zoals je nu leeft ?, ik denk van niet.Jouw eigenhuis is ook mede betaald door de verguisde scheefwoners, daar zijn ze wel goed voor , ze mogen betalen en betalen verder niks.Bedankt Barbara , en je VVD vriendje Blok , ik hoop op veel weerstand.Voor dat ik het vergeet , wie heeft de luchtbel van € 640 miljard op hun geweten ?,juist ja, kopen, kopen ,kopen het kon niet op , tot vandaag , en dan moeten anderen het gelag betalen , ik dacht het niet. Ik heb veel geld in mijn huurhuis gestoken , de woningbouw heeft niets aan mijn huis hoeven doen , heb ik zelf betaald , maar als ze ons zo gaan behandelen , sla ik zelf nog geen spijker meer in de muur, dat moet de woningbouw maar voortaan doen.En verhuizen doe ik ook niet , dat komt ze goed uit , want ze hebben het liefst dat je blijft zitten , dan krijgen zij meer geld binnen , dat is gewoon de bedoeling van dit smerige spel, waar wij voor moeten bloeden. En maar klagen dat de mensen geen vertrouwen hebben in de politiek,en Barbara kan praten wat ze wil , praat alleen in het VVD straatje, ik zou wel eens willen zien dat er veel VVDers gepakt zouden worden , dan was dit idiote plan in de kliko terecht gekomen.Barbara kan jij met een inkomen van €43000 leven zoals je nu leeft ?, ik denk van niet.Jouw eigenhuis is ook mede betaald door de verguisde scheefwoners, daar zijn ze wel goed voor , ze mogen betalen en betalen verder niks.Bedankt Barbara , en je VVD vriendje Blok , ik hoop op veel weerstand.Voor dat ik het vergeet , wie heeft de luchtbel van € 640 miljard op hun geweten ?,juist ja, kopen, kopen ,kopen het kon niet op , tot vandaag , en dan moeten anderen het gelag betalen , ik dacht het niet.

]]>
Door: blanken http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/12/24/jansen-vs-visser-de-klassenhypotheek/comment-page-1/#comment-180490 blanken Tue, 25 Dec 2012 21:43:46 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28157#comment-180490 Als er met een scheef oog wordt gekeken naar de scheefhuurder wat ik maar een raar woord vind want ze zitten volkomen legaal in de woning maar worden beschouwd als een halve crimineel die de overheid aan het tillen is dan zal degene met een hoog salaris in een premie A woning en betaald met subsidie van dezelfde overheid ook even zijn knip moeten trekken. Maar de VVD weet drommels goed dat de woningmarkt niet gebaat is bij een starterslening, of een hogere leenvolume. En de VVD en ook de SP is niet tegen de koopmarkt. De SP is alleen niet voor de markt die de rijken bevoordeeld t.o.v. van de minderdraagkrachtigen. Het is toch eigenlijk van te gekke dat degene met een modaal inkomen zonder eigen huis de volle mep betaald in de premie en belastingheffing en degene met een eigen huis met het zelfde inkomen en dezelfde bruto aflossing als de huurder ook nog eens een kado krijgt in de vorm van de HRA aftrek waar de minder draagkrachtigen dik aan mee betalen. En mensen huren en kopen geen andere huizen zolang ze niet de zekerheid hebben dat ze volgend jaar hun baan kunnen behouden en het idee hebben dat er nog meer lasten hun kant worden opgeschoven. Vertrouwen daar valt en staat alles mede. Als ik als huurder denkt de komende jaren krijg ik dikke huurverhogingen voor mijn kiezen dan bedenk ik me ten eerste of ik ga verbouwen in mijn huurwoning. Dan denk ik koop niks, doe niks, want morgen kan ik mijn geld nog wel eens hard nodig hebben. En als koper denk ik, eerst zien of ik volgend jaar nog mijn baan heb, de kinderopvang nog wel te betalen is en of ik mijn auto nog wel kan betalen. Nu is het zo dat iedereen op de ander wacht en er geen huurder of koper ook mar bereid is om een cent uit te geven voor dat er zekerheid is. En de VVD is er een voor de werkgevers maar dezelfde werkgevers moeten eens gaan beseffen dat van een kale kip weinig te plukken is. Als er met een scheef oog wordt gekeken naar
de scheefhuurder wat ik maar een raar woord vind want ze zitten volkomen legaal in de woning maar worden beschouwd als een halve crimineel die de overheid aan het tillen is dan
zal degene met een hoog salaris in een premie A woning en betaald met subsidie van dezelfde
overheid ook even zijn knip moeten trekken.
Maar de VVD weet drommels goed dat de woningmarkt niet gebaat is bij een starterslening, of een hogere leenvolume.
En de VVD en ook de SP is niet tegen de koopmarkt.
De SP is alleen niet voor de markt die de rijken bevoordeeld t.o.v. van de minderdraagkrachtigen.
Het is toch eigenlijk van te gekke dat degene met een modaal inkomen zonder eigen huis de volle mep betaald in de premie en belastingheffing en degene met een eigen huis met het zelfde inkomen en dezelfde bruto aflossing als de huurder ook nog eens een kado
krijgt in de vorm van de HRA aftrek waar de
minder draagkrachtigen dik aan mee betalen.
En mensen huren en kopen geen andere huizen zolang ze niet de zekerheid hebben dat ze volgend jaar hun baan kunnen behouden en het idee hebben dat er nog meer lasten hun kant worden opgeschoven.
Vertrouwen daar valt en staat alles mede.
Als ik als huurder denkt de komende jaren krijg
ik dikke huurverhogingen voor mijn kiezen dan bedenk ik me ten eerste of ik ga verbouwen in mijn huurwoning.
Dan denk ik koop niks, doe niks, want morgen kan ik mijn geld nog wel eens hard nodig hebben.
En als koper denk ik, eerst zien of ik volgend jaar nog mijn baan heb, de kinderopvang nog wel
te betalen is en of ik mijn auto nog wel kan betalen.
Nu is het zo dat iedereen op de ander wacht en er geen huurder of koper ook mar bereid is om een cent uit te geven voor dat er zekerheid is.
En de VVD is er een voor de werkgevers maar dezelfde werkgevers moeten eens gaan beseffen dat van een kale kip weinig te plukken is.

]]>
Door: Jan 1 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/12/24/jansen-vs-visser-de-klassenhypotheek/comment-page-1/#comment-180470 Jan 1 Tue, 25 Dec 2012 14:20:35 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=28157#comment-180470 voor de VVD is het eigenwoning bezit heilig , dat daar door een luchtbel is onstaan die meer dan 600 miljard euro heet , vinden zij niet van belang , voor de VVD moet de huurder het ontgelden , vooral de zgn. scheefhuurder heeft het gedaan.€ 43.000 bruto is een geweldig hoog bedrag , voor een gewone man die met zijn vrouw hard werkt ook , maar daar komt Betty haar bed niet vooruit , zoveel is het dus ook weer niet. wij kunnen geen kant op , bouw wat meer betaalbare huizen , inplaats alles naar europa te sturen , daar is wel geld voor.kijk ook eens op de site van Jacques Monasch , er is er 1 van voor de verkiezing, en 1van na de verkiezing , wat kan een mens van standpunt veranderen , ongelooflijk maar waar. voor de VVD is het eigenwoning bezit heilig , dat daar door een luchtbel is onstaan die meer dan 600 miljard euro heet , vinden zij niet van belang , voor de VVD moet de huurder het ontgelden , vooral de zgn. scheefhuurder heeft het gedaan.€ 43.000 bruto is een geweldig hoog bedrag , voor een gewone man die met zijn vrouw hard werkt ook , maar daar komt Betty haar bed niet vooruit , zoveel is het dus ook weer niet. wij kunnen geen kant op , bouw wat meer betaalbare huizen , inplaats alles naar europa te sturen , daar is wel geld voor.kijk ook eens op de site van Jacques Monasch , er is er 1 van voor de verkiezing, en 1van na de verkiezing , wat kan een mens van standpunt veranderen , ongelooflijk maar waar.

]]>