Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zondag 11 november 2012, 11.54 uur – paulus
Categorie: Algemeen, wonen

Regeerakkoord treft huurders en bouwvakkers

Regeerakkoord treft corporaties kopte de Telegraaf naar aanleg van een rapport van Ortec Finance in opdracht van corporatiebond Aedes. Volgens mij zou een betere kop zijn: regeerakkoord treft huurders en bouwvakkers.


binnenkort zeldzamer dan een bedreigde diersoort: de bouwvakker (met dank aan schildersvak)

Iedereen die vond dat ik op 17 oktober wel erg zwartgallig was in mijn analyse zou nu toch aan het denken gezet moeten worden. Daarbij zal het lot van de woningcorporaties de meeste mensen minder interesseren dan de effecten voor de mensen waar we het allemaal voor deden: huishoudens die afhankelijk zijn van betaalbare huurwoningen. Volgens de VVD is dat bijna niemand, in werkelijkheid was die groep al groot en is hij de laatste jaren bovendien groeiende.

Ook de bouwvakker gaat nog zwaardere tijden tegemoet, als de plannen van Rutte en Samsom niet in de papierversnipperaar gaan. Twee miljard per jaar afromen betekent tien miljard minder investeren door de woningcorporaties. Minder nieuwbouw, minder renovatie, minder isolatie, minder onderhoud.

Get up, stand up.

2 reacties »

  1. Geachte heer Jansen,

    Vooral hetgeen waarop u doelt m.b.t. “de bouwvakkers” deel ik met u. Eind van dit jaar gaan we naar ca 50.000 werkloze bouwvakkers en het eind is (nog) niet in zicht. In Noordoost Brabant kennen we een verdubbeling van het aantal werkloze jongeren waaronder veel jonge bouwvakkers. Wij van FNV Bouw willen daar graag snel mee aan de slag. Denk daarbij bijv. aan het aanvragen van Globaliseringsfondsgelden. Samen met UWV, werkgeversbranche, politiek en andere bonden werken aan werk-naar-werk-trajecten en langer door laten leren van jonge bouwvakkers omdat er geen of veel te weinig leermeesters beschikbaar zijn. ….. etc.

    Reactie door Willem Linders — november 11, 2012 @ 12:19 pm

  2. @Willem, laten we snel even contact hebben.

    Reactie door paulus — november 11, 2012 @ 10:27 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl