Reacties op: Citaat van de dag http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/11/03/citaat-van-de-dag-76/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: willem van Dongen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2012/11/03/citaat-van-de-dag-76/comment-page-1/#comment-654880 willem van Dongen Wed, 16 Sep 2015 13:26:06 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=27380#comment-654880 ‘Koolmonoxide-doden topje van ijsberg’ 16 september 2015 | In de eerste helft van 2015 zijn al 6 mensen omgekomen door koolmonoxide-vergiftiging. Dit is al een overschrijding van het aantal doden dat in 2013 en 2014 over het hele jaar gemeten werd. Daarmee stijgt het aantal doden door ondeugdelijke gasinstallaties voor het eerst sinds jaren weer. Dit blijkt uit cijfers van Geas Energiewacht, gisteren gepresenteerd in het webinar Rookgasafvoer, de prijs van veiligheid, door Eisma Bouwmedia georganiseerd in samenwerking met Rensa en Burgerhout. (kijk hier de uitzending terug) Koolmonoxidevergiftigingen ontstaan vooral wanneer rookgasafvoeren slecht zijn geïnstalleerd of onderhouden. Meer onderzoek nodig Charles Meijer van Brandweer Nederland noemt het zorgelijk dat steeds vaker jonge installaties, en installaties die zijn aangelegd door erkende installateurs incidenten veroorzaken. Brandweer Nederland blijft aandacht vragen voor dit installatiedetail. Volgens Meijer zijn de door Geas Energiewacht, maar ook door Kiwa gemeten cijfers slechts het topje van de ijsberg, omdat dit enkel incidenten zijn die de publiciteit halen. Nederland kent geen officiële landelijke registratie van incidenten rondom de gasinstallatie. Volgens Meijer is meer onderzoek noodzakelijk: “Er is bijvoorbeeld geen informatie over lichtgewonden, of chronische klachten na langdurige blootstelling aan kleine hoeveelheden CO. Brandweer Nederland gaat met de GGD en huisartsen in overleg om dit te verbeteren.” Dit najaar komt de Onderzoeksraad voor de Veiligheid met een aantal conclusies van analyses van incidenten rondom de rookgasafvoer. Meer vervolging Nu een verplichte woning-apk politiek gesneuveld is, vormt private kwaliteitsborging van de markt zelf volgens Meijer het belangrijkste instrument om te komen tot structurele verbetering. “Private kwaliteitsborging is een instrument die ook de rechtspositie van de burger verbetert.” Volgens Meijer gaan installateurs in de toekomst daarom eerder en vaker vervolgd worden voor ondeugdelijk werk. “Nalatigheid wordt dood door schuld.” Geachte heer Jansen U mag mij altijd benaderen indien over dit probleem. Ik stel nog steeds voor "landelijke campagne" Met hartelijke groeten Willem van Dongen. 0611034792 ‘Koolmonoxide-doden topje van ijsberg’
16 september 2015 |

In de eerste helft van 2015 zijn al 6 mensen omgekomen door koolmonoxide-vergiftiging. Dit is al een overschrijding van het aantal doden dat in 2013 en 2014 over het hele jaar gemeten werd.
Daarmee stijgt het aantal doden door ondeugdelijke gasinstallaties voor het eerst sinds jaren weer. Dit blijkt uit cijfers van Geas Energiewacht, gisteren gepresenteerd in het webinar Rookgasafvoer, de prijs van veiligheid, door Eisma Bouwmedia georganiseerd in samenwerking met Rensa en Burgerhout. (kijk hier de uitzending terug) Koolmonoxidevergiftigingen ontstaan vooral wanneer rookgasafvoeren slecht zijn geïnstalleerd of onderhouden.
Meer onderzoek nodig
Charles Meijer van Brandweer Nederland noemt het zorgelijk dat steeds vaker jonge installaties, en installaties die zijn aangelegd door erkende installateurs incidenten veroorzaken. Brandweer Nederland blijft aandacht vragen voor dit installatiedetail. Volgens Meijer zijn de door Geas Energiewacht, maar ook door Kiwa gemeten cijfers slechts het topje van de ijsberg, omdat dit enkel incidenten zijn die de publiciteit halen. Nederland kent geen officiële landelijke registratie van incidenten rondom de gasinstallatie. Volgens Meijer is meer onderzoek noodzakelijk: “Er is bijvoorbeeld geen informatie over lichtgewonden, of chronische klachten na langdurige blootstelling aan kleine hoeveelheden CO. Brandweer Nederland gaat met de GGD en huisartsen in overleg om dit te verbeteren.” Dit najaar komt de Onderzoeksraad voor de Veiligheid met een aantal conclusies van analyses van incidenten rondom de rookgasafvoer.
Meer vervolging
Nu een verplichte woning-apk politiek gesneuveld is, vormt private kwaliteitsborging van de markt zelf volgens Meijer het belangrijkste instrument om te komen tot structurele verbetering. “Private kwaliteitsborging is een instrument die ook de rechtspositie van de burger verbetert.” Volgens Meijer gaan installateurs in de toekomst daarom eerder en vaker vervolgd worden voor ondeugdelijk werk. “Nalatigheid wordt dood door schuld.”

Geachte heer Jansen
U mag mij altijd benaderen indien over dit probleem.
Ik stel nog steeds voor “landelijke campagne”
Met hartelijke groeten Willem van Dongen.
0611034792

]]>