Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 12 september 2012, 23.38 uur – paulus
Categorie: Algemeen

SP stemmers bedankt!

OK, het was een pondje minder dan we gehoopt hebben, maar wij zijn toch heel blij met de miljoen kiezers die ons bij deze verkiezing hun stem gegeven hebben. Samen met Emile Roemer en mijn andere collega’s ga ik er komende jaren alles aan doen om Nederland socialer en duurzamer te maken!

2 reacties »

  1. Hoogstwaarschijnlijk weer oppositie voor ons en dat is wel goed zo. Wordt het, al dan niet puur, paars dan zal dat kabinet wel een tijdje zitten. VVD wil haar asociale beleid doorzetten en PvdA is traditioneel regeringsgeil en wil de verse winst vasthouden. Against all odds: ik voorspel juist een snelle formatie van een twee-partijen kabinet en ze zullen vermijden elkaar onderuit te halen. Dat is niet ongunstig voor ons want het geeft ons tijd voordat het gaat bliksemen en donderen bij de PvdA als de volgende verkiezingen naderen, na vier jaar en hopelijk eerder, dat kan haast niet anders. Ik pleit ervoor vanaf dag 1 dat het nieuwe kabinet er zit, als een bok op de haverkist, bij elk asociaal compromis dat de PvdA gaat doen zodanig te reageren dat het de stemmers die we aan de PvdA hebben verloren duidelijk is dat ze beter naar ons terug kunnen keren. In de kamer en elders moet dus, bovenop de dag-tot-dag politiek, nu al de aanstaande kiezer worden geworven en de “stategische PvdA kiezer” worden heroverd. Ik bedoel daar niet mee iedere keer “Zie je wel!” te gaan blaten, dat doet die geblondeerde kuif al, maar consequent blijven afspiegelen tegen het verkiezingsprogramma van de PvdA en dat van ons. Er keihard tegeningaan als het fout zit, sympathie tonen als het ons bevalt en vooral de regie in de discussies houden. We hebben helaas niet alles in de hand: het zal ook afhangen van het kabinet in concreto gaat voorstellen, wat er met de conjuctuur en rond Europa gaat gebeuren. Wat me wel heel bezorgd stemt is dat veel mensen aan den lijve zullen gaan voelen dat ze. “om tegengewicht aan rechts te geven” PvdA gestemd hebbende, het nog moeilijker zullen gaan krijgen dan ze het nu al hebben. Het is zo’n wrange gedachte dat wij daardoor op termijn een stuk herstel c.q. vooruitgang zullen krijgen, ik had het zo graag anders gezien.

    Reactie door Hans Verschoor — september 13, 2012 @ 3:50 am

  2. Als de jokkebrok en de salonsocialist door de zwevers op het pluche worden gezet, blijft het van belang dat wij, de overtuigde SPers, vanuit de oppositie beiden bij de les houden.

    Reactie door Ruud van der Kroft — september 13, 2012 @ 8:34 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl