Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

maandag 9 juli 2012, 7.53 uur – paulus
Categorie: milieu

Het VVD-verkiezingsprogramma over het thema milieu

Het bestuderen van de ontwerp-verkiezingsprogramma’s levert veel inzicht op over de zieleroerselen bij andere partijen. De VVD windt zich bijvoorbeeld op over het thema milieu in relatie tot mobiliteit.


Ook de VVD kent zijn prioriteiten

Woorden als externe veiligheid, luchtkwaliteit en duurzaamheid zal je niet vinden in het programma van de VVD. Het woord milieu komt slechts twee keer voor in het verkiezingsprogramma van de liberalen.

“Files kosten geld en zijn slecht de economie en het milieu.”

“De VVD wil voor het uitbreiden van het wegennet jaarlijks 250 miljoen euro extra uittrekken.Op een landkaart of een navigator lijkt het alsof Nederland voor een groot deel is geasfalteerd. In werkelijkheid is slechts 2 procent van onze oppervlakte bestemd voor infrastructuur. Als de belangrijkste knelpunten worden aangepakt, komt daar slechts een fractie bij, is de milieuschade verwaarloosbaar en verminderen de files aanzienlijk.”

Milieu: omdat het moet….

4 reacties »

 1. VVD erkent nu dat oplossingen van knelpunten congestie kan verminderen!

  Onbegrijpelijk dat zij een alternatief plan voor de Buitenring Parkstad , in opdracht van Natuurmonumenten en Milieufederatie Limburg, nog niet eens wiillen bekijken. Een plan dat juist uitgaat van het oplossen van knelpunten en zo min mogelijk nieuw asfalt! Bovendien 300 miljoen Euro goedkoper dan de Buitenring Parkstad die de VVD nastreeft!

  Vreemd toch?

  Reactie door Geenbuitenring — juli 9, 2012 @ 8:26 am

 2. Het idee dat meer asfalt files oplost is korte-termijndenken,omdat het verkeersaantrekkend effect ervan wordt vergeten. De beste remedie tegen een file is immers een file.
  Het korte-termijndenken van de VVD past wel in een tegenwoordig veelvoorkomend denkpatroon: “Als IK het maar goed heb; mijn kinderen kunnen stikken”.

  Reactie door Gerard Cats — juli 9, 2012 @ 9:18 am

 3. Van de VVD is niets anders te verwachten. Helaas kunnen de pubers/korpsballen van de VVD niet verder denken dan dat wat het leukste lijkt. Ze kunnen zelfs niet economisch/boekhoudkundig denken.

  Eerst stellen dan we allen de broekriem stevig moeten aanhalen en dat de VVD de partij is die dat het beste kan en dan het puber speeltje van BMW rijders in uitvoering brengen door het milieu onvriendelijke, meer brandstof uitbrakende en de verkeersveiligheid verslechterende 130 Km/h invoeren die om de noodzakelijke aanpassingen ook nog eens naar, als ik me goed herinner, 1,5 miljard moet kosten ( de maatschappelijke kosten die niet gecalculeerd zijn zullen nog eens aanmerkelijk meer zijn, alleen al in de gezondheidszorg, die volgens de VVD dan weer ook al te duur is, door meer ongevallen).

  Dit is HET bewijs dat men gewoon te dom en te egocentrisch is omdat men gemakshalve ( een VVD ‘er kan kennelijk werkelijk niets anders dan gemakshalve denken en handelen) deze kosten verhogende en onnodige maatregel heeft ingevoerd.

  Roelf

  Reactie door R. van Bergen — juli 9, 2012 @ 10:35 am

 4. massage Therapy And bodywork…

  Weblog Paulus Jansen » Het VVD-verkiezingsprogramma over het thema milieu…

  Trackback door massage Therapy And bodywork — juli 4, 2014 @ 2:11 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl