Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

donderdag 22 maart 2012, 11.48 uur – paulus
Categorie: verkeer

Citaat van de dag

“Ik zou niet graag de parlementariër zijn die aan de familie van die extra verkeersslachtoffers mag uitleggen dat het dode familielid beter aansluit bij de belevingswaarde van zijn medeburgers.”
(VVD-prominent Ed Nijpels in een column voor het voorjaarsnummer 2012 van Tyrezone)

Nijpels begint zijn column als volgt:

“Bij ieder incident in Nederland waarbij dodelijke slachtoffers en ernstige gewonden vallen, staat de politiek op zijn achterste benen. Bewindslieden worden naar de kamer geroepen, schuldigen worden aangewezen. Er verschijnen dikke rapporten en er volgt een diaree aan maatregelen om de (vermeende) wantoestand te bestrijden. Het is verbijsterend om te zien dat bij de discussie over de 130 km de volgorde precies andersom is. Het begint al bij de motivatie van die snelheidsverhoging. 130 km sluit beter aan bij de belevingswaarde van de automobilist en die bestaat uit een winst van een dikke drie minuten op een traject van 100 km. Het moet niet gekker worden.”

Nijpels wijst nog op de 9% extra dodelijke slachtoffers in Denemarken na de invoering van 130km, de economische schade van €12 miljard door verkeersongelukken in Nederland (2010, voor de invoering van 130km) en de risico’s van een langere remweg.

Hele verstandige argumenten. Helaas is zijn partijgenote verkeersminister Melanie Schultz, verantwoordelijk voor het 130 km plannetje, Oostindisch doof voor verstandige argumenten. Maar dat zal wel komen door de pluriformiteit van de VVD.

2 reacties »

 1. Nee vergeet die pluriformiteit maar.

  Winsemius en Nijpels geloven beiden heilig in hun standpunten, ze komen daarin vaak ook overeen. Beiden zijn in de jaren 80 al als minister uitgescheten door de VVD, maar om de één of andere reden ( ik vrees gewoon carrière opportunisme) hebben ze die partij nooit verlaten. Sterker nog ze doen regelmatig verwoede pogingen om de oppervlakkige op goedkope demiagogische gronden gestoelde stelselmatige insteek van die partij te verhullen in het zogenaamde sociale en vooral ook milieu gerelateerde gezicht van die partij. Wellicht slagen ze er bij een beperkte deel van het electoraat ook nog in om die in dat sprookje te laten geloven.

  Goed dat gezegd hebbende jawel Nijpels zegt hier, evenals wel vaker ( gelijk ook Winsemius) heel wijze woorden. Het zal de figuren die de dienst uitmaken in zijn partij worst zijn wat hij zegt, zij weten bij hun oppervlakkige puberale drammerige aanhang succes te boeken met dit soort, asociale het milieu en mensen beschadigende en de maatschappij miljarden kostende soort maatregelen, en daar gaat het hen alleen maar om. Dat heb je bij een kabinet waar rechts zich de vingers bij zal aflikken, lak aan wie dan ook.

  Ik mag die jongen van Nijpels wel en die Winsemius eigenlijk ook wel, ik vind ze wel een beetje zielig, maar windeieren heeft ook deze opstelling binnen de VVD hen nooit gelegd.

  En jawel zelfs Paulus Jansen doen ze geloven in de pluriformiteit van de VVD en dat is voor die VVD hun enige functie, camouflage van het op vernieling gerichte beginsel van die partij.

  Roelf

  Reactie door R. van Bergen — maart 22, 2012 @ 2:09 pm

 2. Hoeveel procent van het budget van de overheid gaat er direct of indirect naar de auto en daaraan gerelateerde zaken (wegenaanleg, inzet van politie, brandweer en andere hulpdiensten)?
  Nu ben ik een bewust-autoloos-persoon, maar solidair genoeg om daar in redelijke mate via belasting aan mee te betalen, geen dank, graag gedaan.

  Reactie door Ruud van der Kroft — maart 26, 2012 @ 10:30 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl