Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 29 februari 2012, 16.53 uur – paulus
Categorie: milieu

debat leefomgeving

Vanmiddag debatteerde de commissie infrastructuur en milieu met minister Schultz en staatssecretaris Atsma over de verbetering van de luchtkwaliteit en het terugdringen van geluidoverlast. Centrale thema’s: het schoonrekenen van hoge emissies, bronbeleid en de bescherming van gevoelige bestemmingen, zoals scholen.


ik vind het niet zo verstandig om scholen te huisvesten binnen 300m van autowegen; maar Joop Atsma vindt dat gemeenten daar zelf verantwoordelijk voor zijn

Lees hier mijn inbreng: MIL 20120229 AO Leefomgeving v2

1 reactie »

 1. “de bouw van nieuwe scholen binnen 300 meter van een snelweg of 50 meter van een provinciale weg”
  Waarom zijn drukke gemeentelijke wegen, die zelden een afscherming kennen zoals snelwegen, hiervan uitgezonderd? Waarom zo’n aanzienlijk verschil van 300 en 50 m?

  Door een reeks listen is de bescherming voor vuile lucht minimaal. De belangrijkste is de “niet in betekende mate”, waarmee minder dan 3% verslechtering niet telt. Zomogelijk worden projekten opgedeeld in stukken die vallen binnen deze “niet in betekende mate” norm.

  “langdurige blootstelling” is een andere list, waarbij passanten en “kort” verblijf, zoals op sportvelden niet telt voor de norm. Alleen langdurig verblijf, zoals wonen, wordt wettelijk beschermd. Zet de woningen ver van de bron en de vuile lucht is wettelijk geen probleem meer.

  Waarom geeft de SP niet veel meer aandacht aan deze list en bedrog? Normen die met deze listen geen betekenis hebben, zijn zinloos.

  Reactie door roland — maart 5, 2012 @ 11:59 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl