Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

vrijdag 3 februari 2012, 16.12 uur – paulus
Categorie: milieu, verkeer

Antwoorden vragen luchtkwaliteit A2 Maastricht

Vandaag kwamen de antwoorden binnen op mijn schriftelijke vragen over de luchtkwaliteit nabij de A2 in Maastricht tijdens en na de bouw van de A2-tunnel. Ik ga de antwoorden betrekken bij mijn inbreng voor het debat op 29 februari a.s. over luchtkwaliteit en geluidoverlast in de omgeving van autowegen en spoorlijnen. Dat debat zal mede in het teken staan van het terugdringen van “creatief rekenen” om de luchtkwaliteit en geluidoverlast (op papier) te verminderen.


de A2-tunnel in aanbouw

Lees hier de antwoorden op mijn vragen: MIL 20120203 ANTW SV A2 Maastricht

2 reacties »

  1. “Ook bij de tunnelmonden van de A2 Maastricht zal dan geen sprake zijn van overschrijding van de grenswaarden Wet milieubeheer”
    Waarschijnlijk wordt de norm op de gevel van de dichtst bijzijnde woning niet overschreden, maar wel in de ruimte voor voetgangers, fietsers, tuinen, speelplekken e.d. en hoeveel?

    Reactie door roland — februari 5, 2012 @ 8:01 pm

  2. Volgens de berekeningen die zijn uitgevoerd ter onderbouwing van het Tracebesluit (Bijlage K), is de NO2-concentratie bij de flats die het dichtst staan bij de noordelijke tunnelmond 62,2 microgram/m3. Dat zou ook na 2015 nog het geval zijn als de norm van 40 microgram/m3 niet meer mag worden overschreden. De wettelijke norm wordt dus ruimschoots overschreden.

    Reactie door Kees van Oosten — februari 20, 2012 @ 9:16 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl