Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

maandag 5 december 2011, 23.38 uur – paulus
Categorie: water, wetgeving

kabinet: het gaat hardstikke goed met de waterkwaliteit

…. , in ieder geval best wel goed. Of misschien een beetje goed, of nét niet zo slecht dat we ruzie krijgen met de Europese Unie over het aan onze laars lappen van de Kaderrichtlijn Water. Dat was de impliciete boodschap van het regeerakkoord, die dit jaar verwerkt is in de begroting I&M 2012. We bespraken de plannen van staatssecretaris Joop Atsma tijdens een wetgevingsoverleg op 5 december.


mijn favoriete Nederlandse rivier de IJssel kwam ruim aan bod bij mijn inbreng en moties over de Bypass Kampen bij het wetgevingsoverleg water (met dank aan IJsselTV)

Zelfs voor waterveiligheid, naar eigen zeggen een grote prioriteit voor regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV, is de financiële dekking zo lek als een mandje. De gaten voor de komende jaren worden gestopt door geld te “lenen” dat na 2020 beschikbaar komt. “Kasschuif” noemen de creatieve rekenaars op het ministerie dat. Wil er echter sprake zijn van een echte kasschuif dan zou het begrote werk moeten meeschuiven met het geld. Hier is veeleer sprake van het vullen van het ene gat met het andere.

Lees hier mijn inbreng bij het wetgevingsoverweg: WATER 20111205 VER WGO 33000-XII 1e-2eT SP

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl