Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zondag 4 december 2011, 16.51 uur – paulus
Categorie: Algemeen, Kamervragen, milieu, verkeer

retro-camper met een luchtje

Wie smelt er niet bij de aanblik van dat leuke klassieke VW-campertje? Ik in ieder geval wel. Maar nu even niet, nu ik weet dat VW-importeur Pon nieuwe (in Brazilië geproduceerde) retro-campers van het model T2 wil gaan leveren als tweedehands, om zo de emissie-eisen voor nieuwe personenauto’s te ontduiken. Daar zit een luchtje aan!


advertentie van Pon in het Nijmeegse huis-aan-huisblad De Brug

Dit soort foute grappen illustreert treffend dat het fenomeen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor veel bedrijven nog vooral een PR-instrument is, in plaats van een onderdeel van de bedrijfsstrategie.

Ik heb inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de U-bocht constructie van Pon, want wat mij betreft maakt Joop Atsma zo snel mogelijk een eind aan deze maat in de wet: IM 20111202 SV VW-camper

Zo moeilijk is het toch niet om een écht moderne versie van de T2 te bouwen, die voldoet aan de milieu- en veiligheidseisen anno 2011? Waarom wel de beetle en de cinquecento, maar niet de T2 bij de tijd gebracht?

3 reacties »

 1. Dit slaat echt nergens op! Hoeveel van die campers zullen er verkocht worden? Ik zou me maar druk maken over onderwerpen die een iets groter maatschappelijk belang hebben dan enkele auto’s die in Engeland omgebouwd worden en dan als tweede hands geïmporteerd worden. Wat dacht je dat het ontwikkelen van een nieuwe auto kost zoals de Beetle en cinquecento? Dat kan echt niet voor een enkele camper….
  De overheid is nu meer geld kwijt aan het beantwoorden van deze vraag dan dat Pon er ooit winst op zal maken ;-)

  Reactie door Menno — december 6, 2011 @ 6:37 pm

 2. Nee Menno, regels worden niet gemaakt om ontdoken te wodren of dat nu in het groot of in het klein gebeurd.

  Reactie door Ruud van der Kroft — december 8, 2011 @ 1:12 pm

 3. @1 Menno

  “Ik zou me maar druk maken over onderwerpen die een iets groter maatschappelijk belang hebben dan enkele auto’s die ”

  Ja Menno jij wel, je hebt waarschijnlijk niet meer capaciteit.

  Echter Paulus doet zo’n klusje er gewoon bij.

  En wel om de reden die Ruud van der Kroft aangeeft en dat in ons aller belang en niet in het enkelvoudige belang van PON, dat jij kennelijk hoger en van meer importantie acht dan de belangen van de samenleving.

  Roelf

  Reactie door R. van Bergen — december 15, 2011 @ 3:46 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl