Reacties op: TenneT: als het kalf verdronken is … http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/11/15/tennet-als-het-kalf-verdronken-is/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: R. van Bergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/11/15/tennet-als-het-kalf-verdronken-is/comment-page-1/#comment-119378 R. van Bergen Wed, 16 Nov 2011 14:03:31 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=21701#comment-119378 Jawel de "religie" van de vrije markt bijt zich, bij de energiebedrijven zeker, in de eigen staart. Niet alleen Tennet zou wel eens afgewaardeerd kunnen worden. Het is in het graai belang en door de aard van de "religie" privatiseren van bedrijven met een hoog algmeenbelang gehalte, dat ook Nederland afgewaardeerd wordt en ik voorspel dat dat niet lang maar kan duren. Roelf Jawel de “religie” van de vrije markt bijt zich, bij de energiebedrijven zeker, in de eigen staart.

Niet alleen Tennet zou wel eens afgewaardeerd kunnen worden. Het is in het graai belang en door de aard van de “religie” privatiseren van bedrijven met een hoog algmeenbelang gehalte, dat ook Nederland afgewaardeerd wordt en ik voorspel dat dat niet lang maar kan duren.

Roelf

]]>
Door: Jan Bakker http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/11/15/tennet-als-het-kalf-verdronken-is/comment-page-1/#comment-119371 Jan Bakker Wed, 16 Nov 2011 13:04:06 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=21701#comment-119371 Enige jaren geleden moesten van dezelfde minister Van der Hoeven de netwerkbedrijven van de commerciele energiebedrijven gesplitst worden, omdat de netwerkbedijven niet in handen mochten komen van buitenlandse bedrijven of dat deze energiebedrijven investeringen zouden gaan doen in het buitenland met wellicht negatieve financiele aspecten etc.(Delta wilde een heel klein bedrijfje overnemen in het naburige Belgie naar ik meen) Vreemd genoeg mocht enige tijd later staatsbedrijf TenneT wel een megainvestering doen in Duitsland en je moet je afvragen of ze straks nog voldoende financiele armslag hebben om het Nederlandse hoogspanningsnet goed te kunnen onderhouden. Kortom hoe lang duurt het nog dat ze door de ratingbureau' s worden afgewaardeerd, dus duurder moeten lenen etc. en daardoor de nettarieven in Nederland omhoog moeten als indirect gevolg. Enige jaren geleden moesten van dezelfde minister Van der Hoeven de netwerkbedrijven van de commerciele energiebedrijven gesplitst worden, omdat de netwerkbedijven niet in handen mochten komen van buitenlandse bedrijven of dat deze energiebedrijven investeringen zouden gaan doen in het buitenland met wellicht negatieve financiele aspecten etc.(Delta wilde een heel klein bedrijfje overnemen in het naburige Belgie naar ik meen)
Vreemd genoeg mocht enige tijd later staatsbedrijf TenneT wel een megainvestering doen in Duitsland en je moet je afvragen of ze straks nog voldoende financiele armslag hebben om het Nederlandse hoogspanningsnet goed te kunnen onderhouden. Kortom hoe lang duurt het nog dat ze door de ratingbureau’ s worden afgewaardeerd, dus duurder moeten lenen etc. en daardoor de nettarieven in Nederland omhoog moeten als indirect gevolg.

]]>