Reacties op: Meettarieven kleinverbruikers: EL&I geeft slechts het halve antwoord http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/07/11/meettarieven-kleinverbruikers-eli-geeft-slechts-het-halve-antwoord/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: Mount Baker VaporNicotine JuiceE-Cig Starter KitsE-Cig Vape DevicesE-Cig AtomizersE-Cig TanksE-Cig AccessoriesE-Cig Clearance Products#Tagsup13th Floor ElevaporsAmigoArtist CollectionAspireBaker VaporBang Bang Vape CoBogeBrazilian Juice CoCharlie's Chalk http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/07/11/meettarieven-kleinverbruikers-eli-geeft-slechts-het-halve-antwoord/comment-page-1/#comment-1151439 Mount Baker VaporNicotine JuiceE-Cig Starter KitsE-Cig Vape DevicesE-Cig AtomizersE-Cig TanksE-Cig AccessoriesE-Cig Clearance Products#Tagsup13th Floor ElevaporsAmigoArtist CollectionAspireBaker VaporBang Bang Vape CoBogeBrazilian Juice CoCharlie's Chalk Sun, 18 Jun 2017 05:29:47 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=20774#comment-1151439 <strong>Mount Baker VaporNicotine JuiceE-Cig Starter KitsE-Cig Vape DevicesE-Cig AtomizersE-Cig TanksE-Cig AccessoriesE-Cig Clearance Products#Tagsup13th Floor ElevaporsAmigoArtist CollectionAspireBaker VaporBang Bang Vape CoBogeBrazilian Juice CoCharlie's ...</strong> blog topic... Mount Baker VaporNicotine JuiceE-Cig Starter KitsE-Cig Vape DevicesE-Cig AtomizersE-Cig TanksE-Cig AccessoriesE-Cig Clearance Products#Tagsup13th Floor ElevaporsAmigoArtist CollectionAspireBaker VaporBang Bang Vape CoBogeBrazilian Juice CoCharlie’s …

blog topic…

]]>
Door: obat pembesar penis http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/07/11/meettarieven-kleinverbruikers-eli-geeft-slechts-het-halve-antwoord/comment-page-1/#comment-1146857 obat pembesar penis Mon, 05 Jun 2017 09:52:08 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=20774#comment-1146857 Hello there, There's no doubt that your blog might be having web browser compatibility problems. Whenever I take a look at your site in Safari, it looks fine however, when opening in IE, it's got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Besides that, great website! Hello there, There’s no doubt that your blog might be having web browser
compatibility problems. Whenever I take a look at your
site in Safari, it looks fine however, when opening
in IE, it’s got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a
quick heads up! Besides that, great website!

]]>
Door: Peter Segaar http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/07/11/meettarieven-kleinverbruikers-eli-geeft-slechts-het-halve-antwoord/comment-page-1/#comment-108929 Peter Segaar Sun, 17 Jul 2011 22:48:39 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=20774#comment-108929 Ik en miljoenen huishoudens met mij betalen al sinds 1 januari 2008 30 procent meer voor een oerdegelijke Ferrarismeter die al eeuwen geleden is afgeschreven, en waarvan de "meerkosten" bedoeld zouden zijn om een "sluwe meter" door mijn strot te duwen waar ik niets aan heb. En waarvan ik alle door netbeheer- en vooral leveranciers-cowboys gewilde "extra functionaliteiten" van de Senaat in de Eerste Kamer mag weigeren. http://www.polderpv.nl/nieuws_DE16.htm#24jan2008_Meterdienst_HOAX Daar heb ik nog vele dagen tijd aan gespendeerd om die onzin bij NMa te stoppen, maar zoals gebruikelijk werd ik weer eens in de hoek getrapt en werd er niets met mijn zwaar beargumenteerde bezwaren gedaan. Hoezo, "democratie". Je word gewoon het graf in genegeerd (ze hebben ook fout gerekend destijds, maar dat ontdekte ik helaas pas nadat de inspraakdatum was verstreken...). De crux is dan: waar betaal ik die schandalige woeker dan eigenlijk nog voor? Ik weet al vele jaren wat ik verbruik, en dat is gemiddeld drie tot vier maal zo laag als een "gemiddeld" NL huishouden. Gaat geen enkele "sluwe" meter ook maar iets aan veranderen. Dus opzouten met dat sluwe ding wat ik niet wil, en het door mij teveel betaalde aan "meetdienst" gaarne teruggestort op de door diverse piraten voornamelijk aan kolderieke vastrechten leeggeplunderde rekening s.v.p. Ik en miljoenen huishoudens met mij betalen al sinds 1 januari 2008 30 procent meer voor een oerdegelijke Ferrarismeter die al eeuwen geleden is afgeschreven, en waarvan de “meerkosten” bedoeld zouden zijn om een “sluwe meter” door mijn strot te duwen waar ik niets aan heb. En waarvan ik alle door netbeheer- en vooral leveranciers-cowboys gewilde “extra functionaliteiten” van de Senaat in de Eerste Kamer mag weigeren.

http://www.polderpv.nl/nieuws_DE16.htm#24jan2008_Meterdienst_HOAX

Daar heb ik nog vele dagen tijd aan gespendeerd om die onzin bij NMa te stoppen, maar zoals gebruikelijk werd ik weer eens in de hoek getrapt en werd er niets met mijn zwaar beargumenteerde bezwaren gedaan. Hoezo, “democratie”. Je word gewoon het graf in genegeerd (ze hebben ook fout gerekend destijds, maar dat ontdekte ik helaas pas nadat de inspraakdatum was verstreken…).

De crux is dan: waar betaal ik die schandalige woeker dan eigenlijk nog voor? Ik weet al vele jaren wat ik verbruik, en dat is gemiddeld drie tot vier maal zo laag als een “gemiddeld” NL huishouden. Gaat geen enkele “sluwe” meter ook maar iets aan veranderen.

Dus opzouten met dat sluwe ding wat ik niet wil, en het door mij teveel betaalde aan “meetdienst” gaarne teruggestort op de door diverse piraten voornamelijk aan kolderieke vastrechten leeggeplunderde rekening s.v.p.

]]>
Door: paul crutzen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/07/11/meettarieven-kleinverbruikers-eli-geeft-slechts-het-halve-antwoord/comment-page-1/#comment-108418 paul crutzen Fri, 15 Jul 2011 07:57:46 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=20774#comment-108418 Je moet een onderscheid maken tussen 'slim meten' en een 'slimme meter'. De meter maakt onderdeel uit van het netwerk van de kabelexploitant en tot op het moment dat we ook energie van andere bronnen kunnen krijgen, betalen we idd meer huur per jaar dan de werkelijk kosten van het apparaat. Ik begreep om die reden al niet waarom de ontwikkeling van de 'slimme' meter bij weer diezelfde netwerkbeheerders is gelegd. Je hebt wederom geen marktwerking en zij hebben helemaal geen belang bij het gecontroleerd te worden. Om 'slim te meten' heb je geen 'slimme meter' van de kabelexploitant nodig. 85% van de huishoudens heeft een router en een device dat bv.het E-verbruik van een huishouden meet en data naar de router zendt hoeft niet meer dan 25 euro te kosten. Bij die prijs zullen tienduizenden huishoudens sowieso al dit device kopen als ze op een onafhankelijke website hun (werkelijke) verbruik kunnen checken, zeker als de website ook nog inzicht geeft in de manier waarop het energieverbruik in de tijd verloopt, waardoor je je energieverbruik kunt beperken. Gegarandeerd dat er meerdere bedrijven met zo'n oplossing gaan komen en dan is de volgende stap beveiliging en certificatie een manier om je van de concurrent te onderscheiden. Volgens mij zou je die stap nog altijd kunnen zetten als overheid, kost niet meer dan een persbericht en dan houd je nog een leuk potje voor zinvollere bestedingen over. Je moet een onderscheid maken tussen ’slim meten’ en een ’slimme meter’. De meter maakt onderdeel uit van het netwerk van de kabelexploitant en tot op het moment dat we ook energie van andere bronnen kunnen krijgen, betalen we idd meer huur per jaar dan de werkelijk kosten van het apparaat.
Ik begreep om die reden al niet waarom de ontwikkeling van de ’slimme’ meter bij weer diezelfde netwerkbeheerders is gelegd. Je hebt wederom geen marktwerking en zij hebben helemaal geen belang bij het gecontroleerd te worden.
Om ’slim te meten’ heb je geen ’slimme meter’ van de kabelexploitant nodig. 85% van de huishoudens heeft een router en een device dat bv.het E-verbruik van een huishouden meet en data naar de router zendt hoeft niet meer dan 25 euro te kosten. Bij die prijs zullen tienduizenden huishoudens sowieso al dit device kopen als ze op een onafhankelijke website hun (werkelijke) verbruik kunnen checken, zeker als de website ook nog inzicht geeft in de manier waarop het energieverbruik in de tijd verloopt, waardoor je je energieverbruik kunt beperken.
Gegarandeerd dat er meerdere bedrijven met zo’n oplossing gaan komen en dan is de volgende stap beveiliging en certificatie een manier om je van de concurrent te onderscheiden.
Volgens mij zou je die stap nog altijd kunnen zetten als overheid, kost niet meer dan een persbericht en dan houd je nog een leuk potje voor zinvollere bestedingen over.

]]>
Door: Stevens http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/07/11/meettarieven-kleinverbruikers-eli-geeft-slechts-het-halve-antwoord/comment-page-1/#comment-108406 Stevens Fri, 15 Jul 2011 06:37:56 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=20774#comment-108406 Ik betrek mijn stroom via Essent en betaal jaarlijks 40,15 euro ex btw. De meter kost bij de Gamma 9,63 euro. Een aanbod van mij om de meter over te nemen van Essent had geen resultaat immers men wil deze melkkoe zelf houden. Transparantie is goed, maar een bedrag aan huur voor een meter vragen die per jaar 4,3 keer zo hoog is als wat de meter in werkelijkheid kost lijkt op maffia-achtige praktijken. Andere landen hebben we altijd veroordeeld om dit soort praktijken en nu worden de Essentklanten dit door de strot gedouwd. Een bezwaar leverde trouwens 2 jaren geen huurkosten op, echter nu moet ik weer vol aan de bak met de huur. Wie stopt deze praktijken die de burger maar over zich moet laten komen. Ik betrek mijn stroom via Essent en betaal jaarlijks 40,15 euro ex btw. De meter kost bij de Gamma 9,63 euro. Een aanbod van mij om de meter over te nemen van Essent had geen resultaat immers men wil deze melkkoe zelf houden. Transparantie is goed, maar een bedrag aan huur voor een meter vragen die per jaar 4,3 keer zo hoog is als wat de meter in werkelijkheid kost lijkt op maffia-achtige praktijken. Andere landen hebben we altijd veroordeeld om dit soort praktijken en nu worden de Essentklanten dit door de strot gedouwd. Een bezwaar leverde trouwens 2 jaren geen huurkosten op, echter nu moet ik weer vol aan de bak met de huur. Wie stopt deze praktijken die de burger maar over zich moet laten komen.

]]>