Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

dinsdag 17 mei 2011, 20.00 uur – paulus
Categorie: wonen

Atsma: héééél misschien regelgeving ventilatie woningen

JoopAtsma

Consistent is het wel. Ook staatssecretaris Joop Atsma vertrouwt, in navolging van zijn voorganger Vogelaar, Van der Laan en Van Middelkoop, op de zelfregulering van de markt als het gaat om het verbeteren van de abominabele kwaliteit van de mechanische ventilatie van woningen. Maar als ze er écht niets van bakken dank komt hij misschien op termijn wel met wetgeving.

Ik stelde Atsma mondelinge vragen naar aanleiding van de uitzending van Brandpunt van afgelopen zondag. Atsma was in de media verbaasd over die uitzending, terwijl ruim drie jaar geleden Zembla een vrijwel identieke uitzending maakte. In de periode daarop heeft de SP bij vele gelegenheden een aantal voorstellen gedaan om het probleem structureel op te lossen. Ik zette ze nog maar eens op een rijtje.

Lees hier het verslag van het vragenuur: VH 20110517 VER MV ventilatie woningen

1 reactie »

  1. Met een kleine investering in een CO2 indicator wordt je bewust van de luchtkwaliteit en kun je bewust gaan ventileren. In het geval van mechanische ventilatie (bijv. balansventilatie) meet je eenvoudig met een CO2 indicator of het ventilatiesysteem goed functioneert en kun je tijdig maatregelen nemen, voordat er gezondheidsproblemen ontstaan. Het probleem van slechte ventilatie is hier niet mee opgelost, maar het is wel zichtbaar gemaakt en zal leiden tot actie!

    Reactie door W. Smits van Oyen — mei 25, 2011 @ 11:16 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl