Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 2 maart 2011, 13.38 uur – paulus
Categorie: Algemeen, Kamervragen, wonen

Donner: geen onderzoek naar beschimmelde huurhuizen

Minister Donner lost naar eigen zeggen problemen liever op dan een onderzoek in te stellen. Dat stelde hij gisteren bij het vragenuur, toen ik hem aansprak als toezichthouder op de woningcorporaties, bij het aanpakken van 19e eeuwse woontoestanden in 2.000 sociale huurwoningen in Amsterdam Nieuw-West. De huizen staan al jaren op de nominatie om gesloopt te worden.

Donner mag dan beweren dat hij graag problemen oplost, in dit geval doet hij helemaal niets en laat hij de huurders vallen als een baksteen. De gemeente en de woningcorporatie zoeken het verder maar uit, ook al heeft hij een uitgebreid wettelijk instrumentarium om in te grijpen als er gehandeld wordt in strijd met het belang van de volkshuisvesting.

Lees hier het ongecorrigeerde stenogram van het vragenuur. Onthullend! VH 20110301 VER MV Amsterdam Nieuw-West

Bekijk hier de uitzending van Uitgesproken VARA op 28 februari 2011.

Lees hier het zwartboek over de krotwoningen van de SP in Amsterdam/Nieuw-West

3 reacties »

 1. Dat bevreemdt mij allerminst, die man steunt net als de VVD en andere partijen het corporaat kapitalistische systeem. De woningcorporaties zijn in hun ogen bedrijven die zoveel mogelijk vrij moeten worden gelaten om winsten na te jagen.
  De bewoners zijn gewoon huurders en moeten niet zo zeuren, maar gewoon verhuizen naar een betere verhuurder, dat is namelijk “marktwerking” [maar niet heus].

  Hoe zit dat eigenlijk bij de ideologie van de SP, wil die het corporate kapitalisme nu enkel wat socialer maken of wil ze het helemaal vervangen door of omvormen tot een ander systeem?
  Ik mis die dimensie, je hoort daar nooit iets over in de media.

  Vriendelijke groet,
  Andre Bos,
  Amsterdam

  Reactie door Andre Bos — maart 2, 2011 @ 2:27 pm

 2. Mij verbaasd de ellende in het complex van Stadgenoten te Amsterdam niets. Dit is het voorland van de huurders van sociale huurwoningen, als de vijanden van de CORPORATIES kunnen blijven doorgaan deze leeg te roven.( vooral de diverse overheden)
  Zoals ik al eerder elders betoogde worden zij daardoor in de komende 10 jaar de beheerders van de “Krottenwijken” in de nederlandse steden.
  Voor wie nog geen beeld had hoe dat er anno 2020 zal uitzien; Kijk naar dit voorbeeld in Amsterdam.
  De SP zal dat echter niet oplossen. Kijk naar de huisvesting in de oost-europese landen dan weet je hoe hoe het er onder SP bewind zal uitzien in de Volkshuisvesting.
  Henk Werkhoven

  Reactie door Henk Werkhoven — maart 3, 2011 @ 10:43 am

 3. De corporaties waren vroeger woningbouwverenigingen, een samenwerkingsverbond van huurders die van ‘hun’ vereniging huurden. De afgelopen twintig jaren is e.e.a. stap voor stap gemold, ons ontstolen door de oneigenlijke privatiseringsdrang van de opeenvolgende regeringen, waarna het leegroven doorgaat en de huurders andermaal het gelag mogen betalen. Als heimwee naar de woningbouwvereniging conservatief is ben ik dat, laten we bouwen ipv. slopen.

  Reactie door Ruud van der Kroft — maart 4, 2011 @ 9:30 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl