Reacties op: Donner: geen onderzoek naar beschimmelde huurhuizen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/03/02/donner-geen-onderzoek-naar-beschimmelde-huurhuizen/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: Ruud van der Kroft http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/03/02/donner-geen-onderzoek-naar-beschimmelde-huurhuizen/comment-page-1/#comment-85202 Ruud van der Kroft Fri, 04 Mar 2011 08:30:39 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=19340#comment-85202 De corporaties waren vroeger woningbouwverenigingen, een samenwerkingsverbond van huurders die van 'hun' vereniging huurden. De afgelopen twintig jaren is e.e.a. stap voor stap gemold, ons ontstolen door de oneigenlijke privatiseringsdrang van de opeenvolgende regeringen, waarna het leegroven doorgaat en de huurders andermaal het gelag mogen betalen. Als heimwee naar de woningbouwvereniging conservatief is ben ik dat, laten we bouwen ipv. slopen. De corporaties waren vroeger woningbouwverenigingen, een samenwerkingsverbond van huurders die van ‘hun’ vereniging huurden. De afgelopen twintig jaren is e.e.a. stap voor stap gemold, ons ontstolen door de oneigenlijke privatiseringsdrang van de opeenvolgende regeringen, waarna het leegroven doorgaat en de huurders andermaal het gelag mogen betalen. Als heimwee naar de woningbouwvereniging conservatief is ben ik dat, laten we bouwen ipv. slopen.

]]>
Door: Henk Werkhoven http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/03/02/donner-geen-onderzoek-naar-beschimmelde-huurhuizen/comment-page-1/#comment-85124 Henk Werkhoven Thu, 03 Mar 2011 09:43:02 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=19340#comment-85124 Mij verbaasd de ellende in het complex van Stadgenoten te Amsterdam niets. Dit is het voorland van de huurders van sociale huurwoningen, als de vijanden van de CORPORATIES kunnen blijven doorgaan deze leeg te roven.( vooral de diverse overheden) Zoals ik al eerder elders betoogde worden zij daardoor in de komende 10 jaar de beheerders van de "Krottenwijken" in de nederlandse steden. Voor wie nog geen beeld had hoe dat er anno 2020 zal uitzien; Kijk naar dit voorbeeld in Amsterdam. De SP zal dat echter niet oplossen. Kijk naar de huisvesting in de oost-europese landen dan weet je hoe hoe het er onder SP bewind zal uitzien in de Volkshuisvesting. Henk Werkhoven Mij verbaasd de ellende in het complex van Stadgenoten te Amsterdam niets. Dit is het voorland van de huurders van sociale huurwoningen, als de vijanden van de CORPORATIES kunnen blijven doorgaan deze leeg te roven.( vooral de diverse overheden)
Zoals ik al eerder elders betoogde worden zij daardoor in de komende 10 jaar de beheerders van de “Krottenwijken” in de nederlandse steden.
Voor wie nog geen beeld had hoe dat er anno 2020 zal uitzien; Kijk naar dit voorbeeld in Amsterdam.
De SP zal dat echter niet oplossen. Kijk naar de huisvesting in de oost-europese landen dan weet je hoe hoe het er onder SP bewind zal uitzien in de Volkshuisvesting.
Henk Werkhoven

]]>
Door: Andre Bos http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/03/02/donner-geen-onderzoek-naar-beschimmelde-huurhuizen/comment-page-1/#comment-84958 Andre Bos Wed, 02 Mar 2011 13:27:41 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=19340#comment-84958 Dat bevreemdt mij allerminst, die man steunt net als de VVD en andere partijen het corporaat kapitalistische systeem. De woningcorporaties zijn in hun ogen bedrijven die zoveel mogelijk vrij moeten worden gelaten om winsten na te jagen. De bewoners zijn gewoon huurders en moeten niet zo zeuren, maar gewoon verhuizen naar een betere verhuurder, dat is namelijk "marktwerking" [maar niet heus]. Hoe zit dat eigenlijk bij de ideologie van de SP, wil die het corporate kapitalisme nu enkel wat socialer maken of wil ze het helemaal vervangen door of omvormen tot een ander systeem? Ik mis die dimensie, je hoort daar nooit iets over in de media. Vriendelijke groet, Andre Bos, Amsterdam Dat bevreemdt mij allerminst, die man steunt net als de VVD en andere partijen het corporaat kapitalistische systeem. De woningcorporaties zijn in hun ogen bedrijven die zoveel mogelijk vrij moeten worden gelaten om winsten na te jagen.
De bewoners zijn gewoon huurders en moeten niet zo zeuren, maar gewoon verhuizen naar een betere verhuurder, dat is namelijk “marktwerking” [maar niet heus].

Hoe zit dat eigenlijk bij de ideologie van de SP, wil die het corporate kapitalisme nu enkel wat socialer maken of wil ze het helemaal vervangen door of omvormen tot een ander systeem?
Ik mis die dimensie, je hoort daar nooit iets over in de media.

Vriendelijke groet,
Andre Bos,
Amsterdam

]]>