Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 9 februari 2011, 14.03 uur – paulus
Categorie: Algemeen, wonen

Donner: ik heb het gedaan!

“Als jonge ambtenaar deed ik in Brussel de onderhandelingen over de EU-norm voor open geisers. Ik heb er toen voor geknokt dat die in heel Europa werden toegelaten, omdat dit een mooi exportproduct voor de Nederlandse industrie was.” Deze ontboezeming deed minister Donner vandaag tijdens het debat over de bouwregelgeving. Ik hoop dat hij zich nu ook wil inzetten om de miljoen ongezonde, soms zelfs levensgevaarlijke open geisers, kachels en CV’s zo snel mogelijk vervangen te krijgen door veilige en energiezuinige toestellen.

Andere onderwerpen die aan de orde kwamen: de paalrot-problematiek; de onbegrijpelijkheid van het nieuwe Bouwbesluit; de te lage isolatienormen voor gevels, vloeren en daken; een wettelijk verplichte verzekerde garantie voor bouwprojecten; de risico’s van brandbare isolatiematerialen als PUR en EPS; en tenslotte: de lakse wijze waarop gemeenten de problemen met onveilige gevels (door verroeste spouwankers) en brandoverslag tussen woningen met platte daken aanpakken.

Lees hier mijn complete inbreng: VH 20110209 AO Bouwregelgeving

1 reactie »

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Kale uut Steenwiek, Paulus Jansen. Paulus Jansen heeft gezegd: Donner: ik heb het gedaan! http://bit.ly/g2AYs7 [...]

    Pingback door Tweets die vermelden Donner: ik heb het gedaan! -- Topsy.com — februari 9, 2011 @ 9:29 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl