Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zaterdag 29 januari 2011, 12.19 uur – paulus
Categorie: Algemeen

links-rechts-links

Volgens D66 is de SP een conservatieve en nationalistische (inmiddels afgezwakt tot “nationaal georiënteerde”) partij. Maar wat is D66 zelf? Na het lezen van de brief van Hans van Otterloo in de NRC van vandaag weet ik het: links-rechts-links.


(met dank aan)

[NRC, 29 januari 2011, p.28]

De juiste weg

De gemeente had de campagneborden voor de Provinciale Statenverkiezingen nog niet neergezet of we gingen met enkele vrijwilligers op pad om de nog maagdelijke borden te voorzien van D66 posters. De verleiding om de borden helemaal vol te plakken was groot, maar de combinatie van diepgewortelde braafheid en bittere kou weerhield ons daarvan. Terwijl een van ons bezig was om de eerste poster glad te strijken en de anderen het resultaat met voldoening bekeken, stopte er naast ons een auto. De dame die uitstapte was de weg kwijt en vermoedde dat wij haar wel konden helpen. Rechtdoor en dan links-rechts-links luidde ons advies. “Juist”, zei ze, terwijl ze opkeek naar de zojuist bevestigde poster, “links-rechts-links, net als D66.”

Hans van Otterloo.

D66, de juiste partij als u de weg kwijt bent.

2 reacties »

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door redactie krapuul.nl en SP Heeze-Leende, Paulus Jansen. Paulus Jansen heeft gezegd: Eindelijk weet ik wat #D66 is: http://bit.ly/gu6hmg [...]

    Pingback door Tweets die vermelden Weblog Paulus Jansen » links-rechts-links -- Topsy.com — januari 29, 2011 @ 12:53 pm

  2. [...] mensen zonder hart zouden toch voor dat laatste vatbaar moeten zijn. #O2 D66, links-rechts-links D66 weet de weg, alleen is de vraag waar naar toe. #O1 Als het geweld zich niet gaat beperken tot Oudejaarsavond [...]

    Pingback door Krapuul Newsroom 30-jan-2011 | Krapuul.nl — januari 30, 2011 @ 10:31 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl