Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

vrijdag 12 november 2010, 15.24 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat, wetgeving

amendement en motie over (slimme) energiemeter aangenomen

Afgelopen dinsdag zijn twee van mijn voorstellen gedaan bij de behandeling van de novelle slimme meter/capaciteitstarief aangenomen.


overstappen mag straks alleen nog als de meterstanden exact vastgelegd zijn

Voortaan wordt het verplicht om bij verhuizing of switchen van energieleverancier de meterstanden vast te leggen. Dat kan door een ondertekende melding van de klant, of door het opnemen van de meterstand. Op dit moment is bij 40% van de switches de meterstand niet bekend. In dat geval wordt hij geschat en dat leidt vaak tot geschillen tussen het (oude) energiebedrijf en de klant.
Het andere voorstel spreekt uit dat dezelfde eisen die gesteld worden aan slimme gas- en elektriciteitsmeters ook gaan gelden voor warmte- en koudemeters. Dat is belangrijk voor huishoudens die zijn aangesloten op stadsverwarming. De uitwerking vindt plaats bij de aanpassing van de Wamtewet, die in januari naar de Kamer gestuurd wordt.

Amendement meterstand: 20101104 AMD 32374-10 Jansen meterstand AANGENOMEN

Motie warmte-koudemeters: 20101103 MOT 32373-10 warmte-koudemeters

3 reacties »

 1. Gefeliciteerd, Paulus

  Reactie door Floris — november 15, 2010 @ 11:37 pm

 2. Daar sluit ik mij geheel bij aan.

  Next task: volledige helderheid en complete zekerheid over de saldering van zonnestroom met en zonder gekozen of geweigerde “slimme meter”, “domme digitale meter”, wel of niet in terugloop beveiligde Ferrarismeter. En meer van dat soort essentiële voorwaarden voor progressie op het vlak van zonnestroom, zeker als er straks 10 MWp aan Urgenda capaciteit (LDK of China Sunergy uit Azië) bij gegooid gaat worden (verdubbeling van de “markt” in 2009 volgens CBS)…

  … gaarne in volledig overleg met de belangenverenigingen, en geen zoveelste dictaat van EL&I (zoals het nu heet) of de energie cowboys.

  Maar in ieder geval ook weer, Paulus, je bent een bikkel. Dat mag wel eens gezegd worden!

  Reactie door polderjongen — november 16, 2010 @ 4:26 pm

 3. Knap werk. Ik heb twee jaar geleden heel veel ellende gehad toen ik overstapte van de ene leverancier naar de andere. Ben blij dat dit nu eindelijk eens fatsoenlijk geregeld wordt zodat anderen van deze ellende verschoond blijven.

  Reactie door Pierre — november 17, 2010 @ 12:05 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl