Reacties op: Borne boos over misbruik Twentelijn http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/10/01/borne-boos-over-misbruik-twentelijn/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: Buy lexapro. http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/10/01/borne-boos-over-misbruik-twentelijn/comment-page-1/#comment-76307 Buy lexapro. Mon, 27 Dec 2010 08:43:07 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=16133#comment-76307 <strong>Buy lexapro....</strong> Buy lexapro.... Buy lexapro….

Buy lexapro….

]]>
Door: J. Nijenhuis http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/10/01/borne-boos-over-misbruik-twentelijn/comment-page-1/#comment-69205 J. Nijenhuis Mon, 11 Oct 2010 17:31:54 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=16133#comment-69205 Helemaal met ovengenoemde reacties eens. De betuwe-lijn is hier toch voor!! Als er toch geld voor wordt uitgegeven doe het dan aan deze lijn en ga met duitsland om de tafel om dit spoor daar door te trekken. Wij wonen in het mooie buitengebied van Bathmen en willen niet meer lawaai van deze treinen.(Volgens ons komen er nu al meer goederentreinen over het spoor!!). Helemaal met ovengenoemde reacties eens. De betuwe-lijn is hier toch voor!! Als er toch geld voor wordt uitgegeven doe het dan aan deze lijn en ga met duitsland om de tafel om dit spoor daar door te trekken.
Wij wonen in het mooie buitengebied van Bathmen en willen niet meer lawaai van deze treinen.(Volgens ons komen er nu al meer goederentreinen over het spoor!!).

]]>
Door: G. Stegeman http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/10/01/borne-boos-over-misbruik-twentelijn/comment-page-1/#comment-69133 G. Stegeman Thu, 07 Oct 2010 22:39:41 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=16133#comment-69133 "Sustainability" is het antwoord op de bovenstaande stellingen. De aansluiting van de Betuweroute door Duitsland is het beste alternatief (social, environment, economic). In Nordrheinland Westfalen (Emmerich etc.) zullen ze er geen probleem mee hebben omdat dit de veiligheid (er zijn hier nu nog veel onbewaakte overgangen) verbeterd. Ook is dit economisch en voor de omgeving in totaal het beste alternatief. Beslissingen zijn soms eenvoudig als je maar de goede argumenten bij de juiste personen neer legt (Europese commissie). “Sustainability” is het antwoord op de bovenstaande stellingen. De aansluiting van de Betuweroute door Duitsland is het beste alternatief (social, environment, economic). In Nordrheinland Westfalen (Emmerich etc.) zullen ze er geen probleem mee hebben omdat dit de veiligheid (er zijn hier nu nog veel onbewaakte overgangen) verbeterd. Ook is dit economisch en voor de omgeving in totaal het beste alternatief. Beslissingen zijn soms eenvoudig als je maar de goede argumenten bij de juiste personen neer legt (Europese commissie).

]]>
Door: Ir. P.L.F. Rademakers http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/10/01/borne-boos-over-misbruik-twentelijn/comment-page-1/#comment-69104 Ir. P.L.F. Rademakers Thu, 07 Oct 2010 08:07:53 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=16133#comment-69104 Beircht aan de Tweedekamer Commissie i.v.m. goederenspoor naar Duitsland. Een van de mogelijkheden is de zgn. Noordtak (via Zutphen, Deventer, Almelo, Oldenzaal). Deze vereist een groot aantal 'kunstwerken' en gigantische investeringen, en zal veel nooit meer weg te nemen overlast veroorzaken voor de aanwonenden in de vele woonkernen die aangedaan worden (waaronder Bathmen). Daarom verzoek ik u dringend even meer tijd te nemen voor het onderzoek naar de meest logische variant: namelijk de rechtstreekse doortrekking van de Betuwelijn naar Duitsland. Als dit type vervoer voor de toekomst van Europa van belang is, zou het op zijn minst ook internationaal geoptimaliseerd moeten worden. In gezamenlijk aanpak met onze buren is, mogelijk zelfs met geringere investering, meer en beter spoor te realiseren, en zeker met minder overlast (dunner bevolkt gebied). Verder overleg met o.a. de deelstaat Nordrheinland Westfalen is zeer gewenst. Beircht aan de Tweedekamer Commissie i.v.m. goederenspoor naar Duitsland.

Een van de mogelijkheden is de zgn. Noordtak (via Zutphen, Deventer, Almelo, Oldenzaal). Deze vereist een groot aantal ‘kunstwerken’ en gigantische investeringen, en zal veel nooit meer weg te nemen overlast veroorzaken voor de aanwonenden in de vele woonkernen die aangedaan worden (waaronder Bathmen).
Daarom verzoek ik u dringend even meer tijd te nemen voor het onderzoek naar de meest logische variant: namelijk de rechtstreekse doortrekking van de Betuwelijn naar Duitsland. Als dit type vervoer voor de toekomst van Europa van belang is, zou het op zijn minst ook internationaal geoptimaliseerd moeten worden. In gezamenlijk aanpak met onze buren is, mogelijk zelfs met geringere investering, meer en beter spoor te realiseren, en zeker met minder overlast (dunner bevolkt gebied).
Verder overleg met o.a. de deelstaat Nordrheinland Westfalen is zeer gewenst.

]]>
Door: D.E.Klinge http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/10/01/borne-boos-over-misbruik-twentelijn/comment-page-1/#comment-69083 D.E.Klinge Wed, 06 Oct 2010 21:06:01 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=16133#comment-69083 Wat kan toch de reden zijn dat de Noordtak Betuwelijn zo snel en sneaky, en in eerste instantie bijna onopgemerkt, weer op de agenda is gekomen? Desalniettemin blijf ik geloven in een verstandige democratische besluitvorming! Wat kan toch de reden zijn dat de Noordtak Betuwelijn zo snel en sneaky, en in eerste instantie bijna onopgemerkt, weer op de agenda is gekomen? Desalniettemin blijf ik geloven in een verstandige democratische besluitvorming!

]]>
Door: Jan Schurink http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/10/01/borne-boos-over-misbruik-twentelijn/comment-page-1/#comment-69074 Jan Schurink Wed, 06 Oct 2010 16:56:49 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=16133#comment-69074 eerder werd op realistische gronden de Noordtak van de Betuwelijn afgeserveerd. Het is toch uiterst merkwaardig, om de bewoners langs de oostelijke spoorlijn iedere 7 minuten een trein te gunnen -goederen-!!] teneinde de westerlingen een sppoboekloos personenvervoer te bieden iedere 10 minuten! eerder werd op realistische gronden de Noordtak van de Betuwelijn afgeserveerd.
Het is toch uiterst merkwaardig, om de bewoners langs de oostelijke spoorlijn iedere 7 minuten een trein te gunnen -goederen-!!] teneinde de westerlingen een sppoboekloos personenvervoer te bieden iedere 10 minuten!

]]>
Door: H.C.Pasterkamp-van Erk http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/10/01/borne-boos-over-misbruik-twentelijn/comment-page-1/#comment-69073 H.C.Pasterkamp-van Erk Wed, 06 Oct 2010 14:28:44 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=16133#comment-69073 Ook ik sluit me volledig aan bij de vorige reacties. Zou het een grove schande vinden om over deze spoorlijn zoveel intens goederen vervoer per trein te plannen. Bathmen heeft reeds de zeer drukke A1 (Hengelo- Amsterdam vv)aan haar zuid zijde. Dat is belastend genoeg voor de dorps bewoners! Commissie.........Stem tegen deze variant!!! Ook ik sluit me volledig aan bij de vorige reacties. Zou het een grove schande vinden om over deze spoorlijn zoveel intens goederen vervoer per trein te plannen. Bathmen heeft reeds de zeer drukke A1 (Hengelo- Amsterdam vv)aan haar zuid zijde. Dat is belastend genoeg voor de dorps bewoners!
Commissie………Stem tegen deze variant!!!

]]>
Door: G. Scholthof http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/10/01/borne-boos-over-misbruik-twentelijn/comment-page-1/#comment-69067 G. Scholthof Wed, 06 Oct 2010 14:01:03 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=16133#comment-69067 Ik sluit mij helemaal aan bij bovengenoemde reacties. Want: De Betuwelijn is met ons geld (Nederlandse belastingbetaler) onder veel protest gerealiseerd tot aan de Duitse grens. Dat spoor ligt er nu en is speciaal ontworpen voor het goederenvervoer van- en naar Rotterdam. Het lijkt ons logisch dat je dat spoor gebruikt voor het goederenvervoer richting Duitsland. Mocht de Betuwelijn in Duitsland nog niet goed zijn ontsloten, dan ligt daar de uitdaging en niet in een spoorboog bij Deventer. 10 augustus 2006 heeft men zich vanuit Den Haag eindelijk gerealiseerd dat de Chloortreinen vanuit Hengelo richting Delfzijl niet meer mogen rijden in verband met de potentiële gevaren. Dan moet je niet 4 jaar later opnieuw de gevaren introduceren. Met uitzondering van de Betuwe lijn zijn de overige openbare spoorverbindingen niet ingericht om gevaarlijke stoffen, als lpg, chloor, ammoniak en kernafval, zonder risico's, veilig voor omwonenden te vervoeren. De spoorverbinding Deventer-Almelo is ingericht voor openbaarvervoernet. Er zijn voor omwonenden geen enkele vorm van veiligheidsvoorzieningen dan/wel aanpassingen in verband met overlast aangebracht. Daarbij heeft de spoorlijn Deventer-Almelo veel spoorwegovergangen met spoorbomen, dat dan tot gevolg heeft dat er van veel vaker en langere gewacht moet worden voor het spoor, door de intensivering van de spoorbaan. Hierdoor zal het openbare leven langs de spoorlijn stil komen te liggen en geïsoleerd worden. Wij als aanliggende bewoners proberen juist de leefbaarheid in het oosten van het land aantrekkelijk te houden om leegstand van woningen te voorkomen. Ik sluit mij helemaal aan bij bovengenoemde reacties.

Want:
De Betuwelijn is met ons geld (Nederlandse belastingbetaler) onder veel protest gerealiseerd tot aan de Duitse grens. Dat spoor ligt er nu en is speciaal ontworpen voor het goederenvervoer van- en naar Rotterdam. Het lijkt ons logisch dat je dat spoor gebruikt voor het goederenvervoer richting Duitsland. Mocht de Betuwelijn in Duitsland nog niet goed zijn ontsloten, dan ligt daar de uitdaging en niet in een spoorboog bij Deventer.

10 augustus 2006 heeft men zich vanuit Den Haag eindelijk gerealiseerd dat de Chloortreinen vanuit Hengelo richting Delfzijl niet meer mogen rijden in verband met de potentiële gevaren. Dan moet je niet 4 jaar later opnieuw de gevaren introduceren.
Met uitzondering van de Betuwe lijn zijn de overige openbare spoorverbindingen niet ingericht om gevaarlijke stoffen, als lpg, chloor, ammoniak en kernafval, zonder risico’s, veilig voor omwonenden te vervoeren. De spoorverbinding Deventer-Almelo is ingericht voor openbaarvervoernet. Er zijn voor omwonenden geen enkele vorm van veiligheidsvoorzieningen dan/wel aanpassingen in verband met overlast aangebracht. Daarbij heeft de spoorlijn Deventer-Almelo veel spoorwegovergangen met spoorbomen, dat dan tot gevolg heeft dat er van veel vaker en langere gewacht moet worden voor het spoor, door de intensivering van de spoorbaan. Hierdoor zal het openbare leven langs de spoorlijn stil komen te liggen en geïsoleerd worden.
Wij als aanliggende bewoners proberen juist de leefbaarheid in het oosten van het land aantrekkelijk te houden om leegstand van woningen te voorkomen.

]]>
Door: C. Zwakman http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/10/01/borne-boos-over-misbruik-twentelijn/comment-page-1/#comment-69061 C. Zwakman Wed, 06 Oct 2010 13:33:24 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=16133#comment-69061 Deze vermaledijde Noordtak is al eens eerder afgeblazen, nl. in de '90-er jaren van de vorige eeuw, ik meen onder verantwoordelijkheid van Minister Netelenbos. De argumenten voor het niet aanleggen van deze lijn zijn alleen maar sterker geworden: veel meer bewoners bv. Als de reden voor aanleg is dat dat stuk in Duitsland (nog) niet klaar is geef het geld dat hier uit- gegeven moet worden dan aan Duitsland (als lening bv.)en laat ze daar dan gelijk beginnen. Of kies die andere optie, nl. vervoer over water waarbij de binnenvaart nog een flinke impuls krijgt. Kortom 2 reele opties en in elk geval geen Noordtak hier of sterker: nergens !! Deze vermaledijde Noordtak is al eens eerder
afgeblazen, nl. in de ‘90-er jaren van de vorige eeuw, ik meen onder verantwoordelijkheid
van Minister Netelenbos. De argumenten voor het
niet aanleggen van deze lijn zijn alleen maar
sterker geworden: veel meer bewoners bv. Als de
reden voor aanleg is dat dat stuk in Duitsland
(nog) niet klaar is geef het geld dat hier uit-
gegeven moet worden dan aan Duitsland (als lening bv.)en laat ze daar dan gelijk beginnen.
Of kies die andere optie, nl. vervoer over water waarbij de binnenvaart nog een flinke impuls krijgt. Kortom 2 reele opties en in elk
geval geen Noordtak hier of sterker: nergens !!

]]>
Door: Brenda van der Vossen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/10/01/borne-boos-over-misbruik-twentelijn/comment-page-1/#comment-69053 Brenda van der Vossen Wed, 06 Oct 2010 12:38:17 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=16133#comment-69053 Met het bovenstaande ben ik het helemaal eens. Het is onvoorstelbaar dat er geen gebruik gemaakt wordt van de bestaande spoor- en waterwegen. Dat vele woonwijken/dorpen blootgesteld worden aan geluidsoverlast, zowel als aan gevaarlijke situaties, zoals het rijden met treinen gevuld met LPG en een langere aanrijdtijd voor brandweer en ambulances is absoluut onacceptabel. Daarom NEE tegen de goederentreinen. Met het bovenstaande ben ik het helemaal eens. Het is onvoorstelbaar dat er geen gebruik gemaakt wordt van de bestaande spoor- en waterwegen. Dat vele woonwijken/dorpen blootgesteld worden aan geluidsoverlast, zowel als aan gevaarlijke situaties, zoals het rijden met treinen gevuld met LPG en een langere aanrijdtijd voor brandweer en ambulances is absoluut onacceptabel. Daarom NEE tegen de goederentreinen.

]]>