Reacties op: Vergunningplicht collectoren: een zootje! http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/09/29/vergunningplicht-collectoren-een-zootje/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: polderjongen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/09/29/vergunningplicht-collectoren-een-zootje/comment-page-1/#comment-69173 polderjongen Sat, 09 Oct 2010 22:17:33 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=16049#comment-69173 Bedankt weer voor het op de bres blijven strijden voor "normale" voorwaarden voor implementatie van zonne-energie beste Paulus. Ben net terug uit Corsica en stukje fietsen door Toskane. Nagelneu 7,7 MWp zonnestroompark vlak bij St. Florent, midden tussen de overvloedige maquis en oude olijfboomgaarden. In Italië regelmatig zogenaamde "Aufständerungen" op schuine daken om zowel de vele zonnecollectoren als de zeer rap toenemende en steeds groter wordende PV-systemen daar maximaal op zuid te richten (niks "parallel aan het dakvlak", typisch bureaucraten gedrocht van een NL ambtenaar). Zo zijn immers "innovatief optimale economische rendementen" te realiseren, tot in het eeuwenoude Firenze aan toe... Door steeds meer particulieren. Over de 4,88 GWp (goed lezen, die "G"...) tm. augustus die in Duitsland dit jaar nieuw is bijgeplaatst, en die al vanuit de trein (op 3% zonnestroom in Bayern) voor een deel is te zien zullen we het dan maar niet hebben. Ik zeg niet dat NL welstandscommissies per direct afgeschaft zouden dienen te worden wat dit soort bemoeizuchtige en alle initiatief de modder in trappende polder kolder betreft. Maar dat de steeds erger wordende regelzucht van de Staat m.b.t. het terechte streven van burgers naar meer energie autonomie inmiddels een verstikkend niveau dreigt te krijgen lijkt inmiddels helder. Van mij mag er door een ECHT "liberale" partij flink gesneden worden in het archaïsche gedachtegoed van ambtenaren die terug willen naar de Middeleeuwen, en die de luidruchtig bezongen "vrijheden" blijkbaar flink willen beknotten (lees: continuering van schandalig nationaal beleid). Misschien moet de SP ook maar eens een creatieve "V" in de partijnaam gaan opnemen. Het Leitmotiv bij de Regenten heet al vele jaren lang niet meer "de Kerk". Maar is het vervloekte geld en de (bij decentrale opwek niet te innen) energiebelasting geworden die de Staat blijkbaar als het nieuwste religieuze doel voor zich ziet. En dat alles met de partijen met veel "V's" in hun schijnheilige blazoen, over die "C" partij zullen het dan verder maar niet hebben. Die hebben het al vele jaren verziekt. Daar houdt zelfs atoom Merkel geen droge ogen meer bij... Bedankt weer voor het op de bres blijven strijden voor “normale” voorwaarden voor implementatie van zonne-energie beste Paulus.

Ben net terug uit Corsica en stukje fietsen door Toskane. Nagelneu 7,7 MWp zonnestroompark vlak bij St. Florent, midden tussen de overvloedige maquis en oude olijfboomgaarden. In Italië regelmatig zogenaamde “Aufständerungen” op schuine daken om zowel de vele zonnecollectoren als de zeer rap toenemende en steeds groter wordende PV-systemen daar maximaal op zuid te richten (niks “parallel aan het dakvlak”, typisch bureaucraten gedrocht van een NL ambtenaar). Zo zijn immers “innovatief optimale economische rendementen” te realiseren, tot in het eeuwenoude Firenze aan toe… Door steeds meer particulieren.

Over de 4,88 GWp (goed lezen, die “G”…) tm. augustus die in Duitsland dit jaar nieuw is bijgeplaatst, en die al vanuit de trein (op 3% zonnestroom in Bayern) voor een deel is te zien zullen we het dan maar niet hebben.

Ik zeg niet dat NL welstandscommissies per direct afgeschaft zouden dienen te worden wat dit soort bemoeizuchtige en alle initiatief de modder in trappende polder kolder betreft. Maar dat de steeds erger wordende regelzucht van de Staat m.b.t. het terechte streven van burgers naar meer energie autonomie inmiddels een verstikkend niveau dreigt te krijgen lijkt inmiddels helder.

Van mij mag er door een ECHT “liberale” partij flink gesneden worden in het archaïsche gedachtegoed van ambtenaren die terug willen naar de Middeleeuwen, en die de luidruchtig bezongen “vrijheden” blijkbaar flink willen beknotten (lees: continuering van schandalig nationaal beleid). Misschien moet de SP ook maar eens een creatieve “V” in de partijnaam gaan opnemen.

Het Leitmotiv bij de Regenten heet al vele jaren lang niet meer “de Kerk”. Maar is het vervloekte geld en de (bij decentrale opwek niet te innen) energiebelasting geworden die de Staat blijkbaar als het nieuwste religieuze doel voor zich ziet.

En dat alles met de partijen met veel “V’s” in hun schijnheilige blazoen, over die “C” partij zullen het dan verder maar niet hebben. Die hebben het al vele jaren verziekt. Daar houdt zelfs atoom Merkel geen droge ogen meer bij…

]]>