Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

vrijdag 23 juli 2010, 20.20 uur – paulus
Categorie: Algemeen

Arnold Heertje pakt carrierejagende PvdA-managers aan

Arnold Heertje is niet alleen een fantastische onderwijzer, hij heeft ook het hart op de goeie plek zitten. Vanmorgen nam hij tijdens de uitzending van Dit is de dag de managers van woningcorporaties, zorginstellingen en scholen onder vuur die alleen maar bezig zijn met fusies en hun eigen carriere. Volgens hem zijn dat opvallend vaak PvdA-ers.

Dat is precies wat ik ook al jaren denk, alleen heb ik mijn gevoel nooit kunnen onderbouwen met harde bewijzen. Heertje is zelf PvdA-lid, zit dus dichter bij het vuur. Maar het zou interessant zijn om voor de 250 grootste semipublieke organisaties van Nederland eens de politieke connecties van de Raden van Bestuur in kaart te brengen. Dan weten we zeker of we gelijk hebben met ons gevoel.

Het voorbeeld InHolland lijkt me overigens niet de meest overtuigende onderbouwing van de stelling van Heertje. Voorzitter van de RvB (sinds mei 2007) is de VVD-er Geert Dales. Diens voorganger Jos Elbers was D66-lid, ik heb nog met hem in de Staten van Utrecht gezeten. Van de twee andere leden van de huidige RvB was Lein Labruyère in het verleden PvdA-gemeenteraadslid in Domburg en burgemeester van Brouwershaven. Bij Joke Snippe heb ik al googelend geen enkele politieke connectie kunnen ontdekken. Wie weet meer?

2 reacties »

  1. BENT U NIET HET WOORD ZAKKENVULLENDE VERGETEN VOOR HET WOORD PvdA-ers ?????????????

    Reactie door AKKERMAS — september 3, 2010 @ 12:03 pm

  2. Labruyère was destijds PvdA-wethouder te Domburg, daarna waarnemend burgemeester van de gemeente Brouwershaven, die opging in gemeente Schouwen-Duiveland. Via die functie werd hij voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool Zeeland, waarbij hij bij mijn weten zelf ook het college van bestuur vormde.
    De Walcherse PvdA wordt hier ook wel de PvdA-maffia genoemd omdat ze overal haar tentakels heeft. CDA en VVD doen trouwens dapper mee.

    Reactie door Peter — februari 29, 2012 @ 1:32 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl