Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zondag 6 juni 2010, 10.13 uur – paulus
Categorie: op pad

Campagne: zaterdag 5 juni

Vandaag op pad in Zuidwest Nederland. ’s morgens om half elf start het verkiezingsdebat van de Provinciale Zeeuwse Courant en Omroep Zeeland in het theater van de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg. Daarna standwerken met de lokale SP afdeling op de markt. Aan het eind van de middag in de clinch met Elco Brinkman, voorman van Bouwend Nederland.


Na het Cobouw-debat heb ik de knoop doorgehakt over mijn toekomst na 9 juni: ik wordt stratenmaker

In Zeeland hebben de regionale media nog een flink bereik onder de bevolking. Omroep Zeeland zendt het debat met als thema krimp rechtstreeks uit, PZC komt maandag met een uitgebreid verslag.

Op de markt van Middelburg blijken onze oosterburen al in grote getale op het mooie weer aan de Zeeuwse riviera te zijn afgekomen. Maar gelukkig lopen daar tussendoor ook nog de nodige autochtonen, die ik samen met de leden van de SP afdeling Middelburg probeer over te halen om hun stem aan de SP te geven. Net als elders in Nederland ruik ik een omslag in de stemming, de SP van Emiel Roemer begint weer hot te worden.

Dan naar Breda voor een bouwplaatsdebat georganiseerd door Cobouw. Natuurlijk komt het AOW-akkoord van de werkgevers en de vakbonden uitgebreid aan bod. In de bouw zijn er maar weinig uitvoerende mensen die de 65 halen, dus zijn de bouwvakkers van Breda Bouw, die vandaag hebben meegewerkt aan de Dag van de Bouw, nog steeds mordicus tegen de verhoging van de AOW-leeftijd.

Volgens Elco Brinkman, voorman van de werkgevers in de bouw, moeten ze zich niet zo druk maken: “Binnenkort bestaat er geen zwaar werk meer in de bouw.” Elco denkt dat er allerlei handige gereedschappen en machines komen die het werk van de bouwvakker vederlicht maken. Doorwerken is dan geen probleem. Ik stel hem daarom voor om eerst maar eens die briljante hulpmiddelen aan te schaffen en dan te zien of dat allemaal werkt, dan kunnen we daarna met een gerust hart de pensioenleeftijd verhogen. Lachen.
Na afloop spreek ik met Johannes Hoogstraten, directeur van een bestratingsbedrijf en columnist van Cobouw, af dat ik in juli een dag bij hem ga werken als stratenmaker. Zonder de machines van Elco Brinkman, maar gewoon met de hand.

Na een hapje en één biertje om half zeven terug richting Utrecht.

9 reacties »

 1. hyves vakbond zwaar werk

  deze vakbond bestaat helaas nog niet,maar ik hoop dat die er snel gaat komen .
  67 is 7jaar teveel!!! Onze westerse “dictatuur” lening hier,hypotheek daar jarenlang zorgvuldig opgebouwd door onze schijn regering “dus iedere partij”.Met het enige doel dat de gewone werker het hoofd net boven water kan houden,zodat ze wel door moeten werken.50 jaar geleden kon pa het met 8 kinderen het alleen redden toen kwam de emancipatie een heel goede zaak !Alleen wisten natuurlijk heren politici het weer zo te draaien dat je nu wel met zn 2en moet werken en is 1 kind eigenlijk al te veel!

  Reactie door peter aerts — juni 6, 2010 @ 8:46 pm

 2. vakbond zwaar werk.
  Ik hoop echt dat iedereen die zwaar werk heeft het een keer zo beu is dat ze masaal het werk neerleggen een hele week geen auto rijden,een buitenlandse rekening nemen om hun geld op te laten storten,en zich allemaal ziek melden enz.enz.Houd het gepeupel tevreden is verleden tijd!!Geef ze brood en spelen is niet meer van deze tijd!!!!!!!!!

  Reactie door peter aerts — juni 6, 2010 @ 9:09 pm

 3. Vakbond zwaar werk
  Verschillende collega lopen op hun laatste benen,47,38,49,41,47,36 omscholing laat me niet lachen een goedkope manier om van je niet productieve personeel af te komen 47 en 49 kunnen niet eens lezen en schrijven ,regelmatig moeten deze personen op de zaak verschijnen of ze het nog wel naar hun zin hebben .100% zeker dat ze die personen op wat voor manier dan ook eruitwerken!!
  Vrijheid laat me niet lachen .legitieme slavenarij dat is het.!!!!!!!!!!!

  Reactie door peter aerts — juni 6, 2010 @ 9:33 pm

 4. vakbond zwaar werk

  Kennis onderwijs daar schijnt alle aandacht naartoe te gaan ,hoe zit het met de vakscholen en het zorgonderwijs er zit zoveel vakkennis in de bouw in de zorg etc etc.waarom mogen die mensen niet stoppen met werken als ze 60 jaar zijn en anderen opleiden cq begeleiden totdat ze 65 jaar zijn,hoe komt het toch dat de overheid bij aanbestedingen altijd 200%tot300% duurder uit is.!!terwijl ze met de kennis van onze 60ers de helft kunnen besparen (neem eens wat 60ers in dienst,is de belastingbetaler ook weer blij.!)

  Reactie door peter aerts — juni 6, 2010 @ 9:57 pm

 5. vakbond zwaar werk

  Wij willen dat alle lichamelijke klachten veroorzaakt door het werk in het zorgbasispakket komt.!
  Wij willen voor zwaar werk stoppen met 60 jaar vervangend werk door de overheid tot 65jaar met 80% van het salaris.
  Wij willen dat de overheid er alles aan doet om zoveel mogelijk jonge mensen naar nederland te halen om de pensioenverzekering zeker te stellen voor ons allemaal koste wat kost.!!!

  Reactie door peter aerts — juni 6, 2010 @ 10:23 pm

 6. Komt niets van in Paulus, ik hou je van de straat met mijn voorkeursstem, dus dat wordt weer werken in de Kamer !

  Reactie door Jaap Langenbach — juni 9, 2010 @ 11:19 am

 7. Paulus, er staat al een week een mobiel toilet en een bouwkeet recht voor mijn voordeur. Tot op heden was niet te achterhalen wat de bedoeling hiervan was. Vanochtend ben ik er eindelijk achtergekomen. Het was netjes geweest als je de buurt van deze propaganda actie op de hoogte had gebracht! Nu hebben we overlast, mensen zijn naar de gemeente Leiden gestapt met de vraag wat er gaat gebeuren. Die konden geen antwoord geven. Een iets beter uitgedachte communicatie was op zijn plaats geweest. Wellciht nog een excuusbriefje aan omwonenden en uitleg waarom dit allemaal gebeurt??

  Met vriendelijke groet

  Eric Seugling

  Reactie door Eric Seugling — juli 9, 2010 @ 9:55 am

 8. Vandaag een drukte van belang voor mijn deur omdat een politicus zo nodig goede sier moet maken. Helaas denkt men niet aan bewoners die vakantie hebben en al een week lang tegen een oranje schaftkeet aan moeten kijken.
  Het paadje dat nu onder toezicht van diverse filmploegen opnieuw wordt bestraat zag er nog prima uit. Kijk liever naar de parkeerplaats waar die oranje schaftkeet neer is gezet. Daar struikelt menigeen over de boomwortels en de tegels die omhoog komen.
  Zwaar werk in de wegenbouw? Ik zie de mannen om het half uur pauze nemen en rustig in de schaduw zitten bij de waterkant. De waterkant die wij niet meer kunnen zien door de oranje schaftkeet. Bedankt Paulus!

  Reactie door Kirsten Bouwman — juli 9, 2010 @ 12:28 pm

 9. beste Eric en Kristen,
  Ik wordt hier een beetje droevig van. Goede sier maken: hoe kom je er bij! Ik heb gewoon eens een dag aan den lijve willen ervaren hoe de werkbelasting van een stratenmaker is. Waarbij ik helemaal niets te maken had met de selectie van het werk. En Hoogstraten wegenbouw voert simpelweg een klus uit die ze door de gemeente Leiden is opgedragen. Volgens mij wordt de rest van de buurt ook herstraat na de bouwvak, maar daar ga ik niet over en het bedrijf ook niet.
  O ja: probeer zelf eens bij 34 graden een tegelpad te herstraten, ik vermoed dat je je mening dan snel zal herzien.

  Reactie door paulus — juli 10, 2010 @ 9:45 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl