Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 14 april 2010, 14.33 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat, wetgeving

inbreng wijziging mijnbouwwet (CO2-opslag)

Vandaag leverde de Kamer schriftelijke inbreng op het wetsvoorstel 32343 wijziging Mijnbouwwet, in verband met de implementatie van twee Europese richtlijnen over CO2-afvang, transport en ondergrondse opslag (CCS). Een techniek die wat mij betreft neerkomt op water naar de zee dragen.

Lees hier mijn schriftelijke inbreng namens de SP-fractie: EZ_20100412_INB_32343_Wijz_Mijnbouwwet_CCS

Zie verder: dossier CCS/CO2-afvang en -opslag

1 reactie »

  1. Paulus,
    ik ben bang dat er sprake is van een andere, verborgen agenda. Er is al veel geld gestoken in de ontwikkeling van CCS technologie (CATO-2, enz).
    NV Nederland (lees: de NAM, oftewel SHELL) wil geld verdienen met deze technologie en moet eerst en liefst zo snel mogelijk demonstreren dat het ook echt werkt. Bij voorkeur juist onder dichtbevolkt gebied, want als het daar gaat, dan kan het dus overal (…)
    Vindt je het niet vreemd dat juist het ministerie van EZ (met als belangrijkste voorvechtster Maria v.d. Hoeven) het project koste wat het kost er doorheen wil drukken. Het is dus eerst en vooral een Economische Zaak. De veiligheid van het volk wordt hieraan ondergeschikt gemaakt. Of om met wethouder Zuurbier van Barendrecht te spreken: ik voel me bedonderd!

    Reactie door Barry G — april 15, 2010 @ 4:59 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl