Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 31 maart 2010, 9.10 uur – paulus
Categorie: wonen

Bouwfonds zwendel

Ik wil dat de minister van justitie een onderzoekt of er strafbare feiten gepleegd zijn bij de verkoop van Bouwfonds Nederlandse Gemeenten aan ABN AMRO. Volgens vandaag gepubliceerd onderzoek van de Volkskrant is het bedrijf destijds door manipulatie van de top van Bouwfonds en ABN AMRO ver onder de prijs verkocht, waardoor de Nederlandse gemeenten honderden miljoenen, tot mogelijk meer dan een miljard euro, misgelopen zijn.

Hans Wiegel, destijds commissaris bij het Bouwfonds, liet volgens de Volkskrant vooral goed voor zichzelf en zijn vrouw zorgen. Voor de belangen van de gemeenten had hij wat minder oog.

SP-wethouder Henk van Gerven uit Oss, inmiddels Tweede-Kamerlid, was destijds de laatste dwarsligger bij de verkoop. Ook in de Tweede Kamer heeft de SP zich altijd tegen de verkoop uitgesproken.

Wat mij betreft wordt alles uit de kast gehaald om deze diefstal van gemeenschapsmiddelen te vervolgen en zo mogelijk ook de illegaal behaalde winst terug te halen. Daarnaast pleit ik ervoor om te onderzoeken of er een nieuw Bouwfonds kan worden opgericht. Een van de grote problemen in de huidige economische crisis is dat de bouwmarkt bijna plat ligt. Alleen de semi-publieke woningcorporaties zorgen er voor dat er nu nog wat geïnvesteerd wordt. Als er nog een publiek Bouwfonds bestaan had waren de mogelijkheden om de koopsector aan de praat te houden veel groter geweest.

2 reacties »

 1. Tja hoe zat dat met Wiegel zijn verhaal, nog steeds door Rutten gekopieerd, over Joop den Uil?

  Maar eens lijkt het er toch van de komen, als bovenstaande waar blijkt te zijn, het zich zelf verrijken aan overheidsgeld, door een door de overheid gecreëerde functie, dan zou barbertje toch moeten hangen niet waar en natuurlijk moet er dan een “pluk ze” vordering op worden toe gepast.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — maart 31, 2010 @ 1:04 pm

 2. Mee eens Roelf, Goed voor jezelf zorgen is prima. Wiegel is gewoon een zakkenvuller.
  Tijd dat hij even onderste boven word gezet.

  En kopje tomatensoep zal hij wel niet meer willen eten, omdat we de soepballetjes vergeten waren.

  Reactie door Jan Willem weijers — april 2, 2010 @ 9:54 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl