Reacties op: Hoe zat het ook weer met dat groene Vattenfall? http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/02/18/hoe-zat-het-ook-weer-met-dat-groene-vattenfall/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: Alex Mink http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/02/18/hoe-zat-het-ook-weer-met-dat-groene-vattenfall/comment-page-1/#comment-39628 Alex Mink Mon, 22 Feb 2010 19:40:59 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=11143#comment-39628 Dag Paulus, Ach, er is een stichting opgericht die heus de contractuele voorwaarden over de verduurzaming van de productie in de overeenkomst tussen Vattenfall AB en de respectievelijke aandeelhouders zal handhaven. En anders stopt Vattenfall enkele centen in de boetepot als fooi voor het falen. Het is weer de gebruikelijke manier van zakendoen door de koehandelaren van CDA en PvdA! Dag Paulus,

Ach, er is een stichting opgericht die heus de contractuele voorwaarden over de verduurzaming van de productie in de overeenkomst tussen Vattenfall AB en de respectievelijke aandeelhouders zal handhaven. En anders stopt Vattenfall enkele centen in de boetepot als fooi voor het falen. Het is weer de gebruikelijke manier van zakendoen door de koehandelaren van CDA en PvdA!

]]>
Door: polderjongen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/02/18/hoe-zat-het-ook-weer-met-dat-groene-vattenfall/comment-page-1/#comment-39374 polderjongen Fri, 19 Feb 2010 13:37:23 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=11143#comment-39374 Was natuurlijk ook erg voorspelbaar allemaal. Samsom: "... oeps, vaudje, over tot de orde van de dag ...". Ben blij dat je zelf eventjes polshoogte bent gaan nemen bij de bruinkolen poepers in Cottbus en omgeving, beste Paulus. Je bent een eenzaam (en eerzaam) politicus aan het worden. Als je volgende keer weer die kant op gaat, en Vattenfall is met de volgende beerput bezig om honderd, tweehonderd meter diep uit te graven en bij Jänschwalde massaal in de fik te gaan steken, bezoek dan als afsluiting even de 53 Megawattpiek zonnestroom centrale van juwi, niet ver uit de buurt. Genaamd Lieberose. De gemeente heeft de rotzooi die de Sovjets daar hebben achtergelaten op het gigantische militaire oefenterrein kunnen (laten) verwijderen met de pachtsom die ze voor de twintigjarige huur voor het zonnestroompark (momenteel grootste van Duitsland) kunnen opstrijken. http://www.polderpv.nl/nieuws_PV46.htm#20aug2009_Lieberose_80pct_fertig Wie weet, wil ik wel met je mee, want ik wil daar zeker een keer kijken. Vast invoedingstarief voor dat park (dunnelaag First Solar CdTe modules met hoge opbrengst): 31,94 eurocent/kWh, 20 jaar lang plus restant vanaf datum netkoppeling in 2009... Was natuurlijk ook erg voorspelbaar allemaal.

Samsom: “… oeps, vaudje, over tot de orde van de dag …”.

Ben blij dat je zelf eventjes polshoogte bent gaan nemen bij de bruinkolen poepers in Cottbus en omgeving, beste Paulus. Je bent een eenzaam (en eerzaam) politicus aan het worden.

Als je volgende keer weer die kant op gaat, en Vattenfall is met de volgende beerput bezig om honderd, tweehonderd meter diep uit te graven en bij Jänschwalde massaal in de fik te gaan steken, bezoek dan als afsluiting even de 53 Megawattpiek zonnestroom centrale van juwi, niet ver uit de buurt. Genaamd Lieberose. De gemeente heeft de rotzooi die de Sovjets daar hebben achtergelaten op het gigantische militaire oefenterrein kunnen (laten) verwijderen met de pachtsom die ze voor de twintigjarige huur voor het zonnestroompark (momenteel grootste van Duitsland) kunnen opstrijken.

http://www.polderpv.nl/nieuws_PV46.htm#20aug2009_Lieberose_80pct_fertig

Wie weet, wil ik wel met je mee, want ik wil daar zeker een keer kijken. Vast invoedingstarief voor dat park (dunnelaag First Solar CdTe modules met hoge opbrengst): 31,94 eurocent/kWh, 20 jaar lang plus restant vanaf datum netkoppeling in 2009…

]]>
Door: paulus http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/02/18/hoe-zat-het-ook-weer-met-dat-groene-vattenfall/comment-page-1/#comment-39307 paulus Thu, 18 Feb 2010 20:23:15 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=11143#comment-39307 Er valt zelfs veel te zeggen voor de conclusie dat, doordat de Nederlandse gemeenten en provincies de hoofdprijs gevraagd en gevangen hebben voor NUON, het bedrijf de komende jaren extra veel smerige -maar goedkopere- stroom moet produceren. En de PvdA- en CDA-lokalen maar mooie verhalen ophangen over groene herinvesteringen uit de opbrengst van NUON. Er valt zelfs veel te zeggen voor de conclusie dat, doordat de Nederlandse gemeenten en provincies de hoofdprijs gevraagd en gevangen hebben voor NUON, het bedrijf de komende jaren extra veel smerige -maar goedkopere- stroom moet produceren. En de PvdA- en CDA-lokalen maar mooie verhalen ophangen over groene herinvesteringen uit de opbrengst van NUON.

]]>
Door: R. van Bergen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2010/02/18/hoe-zat-het-ook-weer-met-dat-groene-vattenfall/comment-page-1/#comment-39305 R. van Bergen Thu, 18 Feb 2010 20:14:50 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=11143#comment-39305 Natuurlijk gaat het zo. Particuliere marktgerichte bedrijven hebben geen langtermijn visie, die houden het bij de dagelijkse praktijk van de markt. Verder hebben die geen ideële doelstellingen maar puur markt gerichte doelstellingen. Ik weet het niet, maar ik maak hier uit op dat het Zweedse Vattenval, die investeringen niet gaat doen in Zweden, als dat juist is dan kan Zweden pronken met goede Klimaat resultaten en worden Nederland Duitsland en Polen als een soort Zweedse kolonie gebruikt om de rotzooi te produceren. Ja erg goede keus die privatisering van de energiemarkt. Roelf Natuurlijk gaat het zo.

Particuliere marktgerichte bedrijven hebben geen langtermijn visie, die houden het bij de dagelijkse praktijk van de markt. Verder hebben die geen ideële doelstellingen maar puur markt gerichte doelstellingen.

Ik weet het niet, maar ik maak hier uit op dat het Zweedse Vattenval, die investeringen niet gaat doen in Zweden, als dat juist is dan kan Zweden pronken met goede Klimaat resultaten en worden Nederland Duitsland en Polen als een soort Zweedse kolonie gebruikt om de rotzooi te produceren.

Ja erg goede keus die privatisering van de energiemarkt.

Roelf

]]>