Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 17 februari 2010, 15.45 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat

Greenpeace-enquete: 80% lokale politici tegen CO2-dumping

Greenpeace heeft vandaag de resultaten bekend gemaakt van een enquete onder gemeenteraadsfracties van gemeenten waar mogelijkerwijs een CO2-opslag kan komen. 80% van de fracties is tegen CO2-opslag, slechts 10% is voorstander.

GreenpeaceCCSenquete

lees hier het volledige verslag van het onderzoek. CDA, PvdA, Christenunie en D66, die onlangs ook de CO2 opslag in Barendrecht er door jasten hebben een probleem. Een groot probleem.

Lees hier mijn schriftelijke vragen aan de ministers Cramer en Van der Hoeven: EZ 20100217 SV enquete CO2opslag

Lees ook mijn volledige dossier CCS/CO2-afvang en -opslag

2 reacties »

 1. Stichting CO2isNee (gevestigd in Barendrecht) voert een actief beleid tegen de implementatie van CCS (dat wij liever CCD noemen, met de D van Dump) in Nederland.
  CCS is een zeer kostbare schijnoplossing.
  Bovendien is CO2 in concentraties van 10% of meer een dodelijk gas, dat de hinderlijke eigenschap heeft dat het geur- en kleurloos is en zich laag over de grond verspreid. Een sluipmoordenaar dus.
  Geen CO2-dump in Nederlandse bodem. Veiligheid van inwoners gaat voor superwinsten van multinationals!

  Teken de digitale petitie. Dit kost minder dan een minuut tijd en kan eventueel ook anoniem. Vergeet vooral niet de bevestigings-mail te beantwoorden!
  http://www.petities.nl/petitie/geen-co2-opslag-in-barendrecht

  Reactie door Barry Groeneveld — februari 18, 2010 @ 1:13 pm

 2. De Kater van het milieu verhaal en CO2 opslag in het Noorden.

  Er leven ca 7 miljard mensen op aarde waarvan in Nederland ca 16 miljoen. Nederland is een van de kleinste en dichtstbevolkte landen ter wereld en 90 % van de mensen wonen in stedelijke gebieden. In het verleden is er veel kapitaal en arbeidsenergie ingezet om land te ontginnen en land in te polderen doordat er behoefte was aan landbouwgewassen voor eigen gebruik en export. Daarnaast heeft men veel geïnvesteerd om de economie positief te krijgen. Met deze laatste acties is er volgens deskundigen een probleem ontstaan door de uitstoot van C02. Dit beeld is erg overtrokken als men weet dat dit slechts 0.6 % ( I.E.A informatie ) van het totaal aantal C02 is wat er op de gehele wereld wordt geproduceerd. Om dit nu te willen verlagen naar 0.4% door het onder de grond te stoppen dan is het de vraag of dat wel financieel gezien zinvol is en het is geen oplossing maar verplaatsen van het probleem.

  Als u weet dat wereldwijd er nog een miljard auto, s bij komen en u weet dat dit catastrofaal zal zijn en de aarde onleefbaar zou maken doordat de C02 zich verplaatst over de gehele aarde, dan kunt u inschatten dat de productie van 0,6 % C02 in ons land dusdanig is dat ingezetene zich daar niet te veel zorgen over hoeven te maken. Het komt gewoon wereldwijd op ons af en daarom moet er naar andere wereldwijde oplossingen gezocht worden. Om ons land nu financieel als voorbeeld voor de gehele wereld uit laten kleden en CO2 onder de grond te dumpen zal wel aardig zijn, maar zinvol is het beslist niet. Er is maar een oplossing, de wereld wijde groei van 200.000 mensen per dag een halt toe roepen. Daarnaast een oplossing zoeken die echt werkt, en dat zijn niet de gedachte windmolens maar kernenergie of kernfusie. Zonnepanelen kunnen individueel iets betekenen En waarom bouwt men kolencentrales in Nederland, dat is toch dwars tegen alles in gaan en de inwoners belasten.

  Alles is en moet kunnen onder de noemer voor het milieu, maar toch blijft subsidie verstrekken gewoon een bodemloze put. 6. 000.000 mensen moeten hier voor werken en een gedeelte van hun verdienste afstaan aan het zogenaamde milieu probleem.
  Als ons land zich meer inzet op andere zaken zoals andere landen uitdagen waar echt een milieu probleem veroorzaakt wordt er op aanspreken. Uiteraard ook financieel zullen andere landen het voor zichzelf moeten oplossen en bekostigen. Wij betalen nu aan iets wat anderen merendeels veroorzaken. En daar krijgen de ingezetenen een Kater van !

  De idealisten, bestuurders en politici die de wereld denken te kunnen verbeteren daar hebben de ingezetenen die alles moeten betalen geen boodschap aan. Bestuurders en ontwikkelaars zijn op de verkeerde weg bezig en verspillen geld wat ze beter anders kunnen inzetten. Neem windmolens bouwen in ons land, dat kan alleen doordat er hier vaak wind is en in andere landen waar het CO2 opwekken het grootst is heb je daar niets aan. Een oplossing die wereldwijd gebruikt kan worden is richting kern of zonenergie dus investeer daar dan op!! Kleinschalige oplossingen hebben weinig invloed op het grote wereld wijde probleem, en onder de grond stoppen om aan normen van anderen te voldoen is schijnoplossing. De CO2 blijft er immers. Regionaal dumpen om een wereldwijd probleem op te lossen is waanzin en het nageslacht opzadelen met de problemen.

  In ons land moeten wij er wel wat aan gaan doen, dat staat buiten kijf. Echter als men in de Oostblok landen steeds maar CO2 blijft produceren is het dweilen met de kraan. Kijk eens in Rusland of Polen, heb met eigen ogen gezien wat daar gebeurd, en zo erg is het hier nog niet. Het vervelende is dat de troep daarvandaan binnen 10 uur bij ons op de stoep ligt. Daarom pleit ik er voor dat men daar ook maar iets aan moet doen.

  Reactie door reiny leek — juli 31, 2010 @ 4:02 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl