Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

dinsdag 16 februari 2010, 8.49 uur – paulus
Categorie: Kamervragen, wonen

Trudo rustig door op commerciële toer

Loods5
Vorig jaar stelde ik schriftelijke vragen aan de minister van wonen over de Eindhovense woningcorporatie Trudo, die in maart 2009 een voormalig Veemgebouw van Philips kocht ten behoeve van commerciële projectontwikkeling. Die activiteit was vooraf niet gemeld bij de minister, wat wel verplicht is. Volgens het Eindhovens Dagblad is de verkoop van het Veemgebouw aan woonwarenhuis Loods5 vrijwel zeker van de baan. Maar Trudo gaat rustig door met het ontwikkelen van een foodcourt en hotel-restaurantcombinatie.

Het woonwarenhuis Loods5 had belangstelling voor het Veemgebouw, maar Trudo vindt een woonwarenhuisformule “..niet mogelijk”

Van der Laan antwoordde vorige maand onder meer: “Indien de
definitieve keuze wordt dat er geen woonruimte in het Veemgebouw wordt gerealiseerd maar het voor louter commerciële doeleinden zal worden gebruikt, is dit absoluut een nevenactiviteit die vooraf gemeld dient te worden.”

Het ED schrijft op 8 februari: “Uit eigen onderzoek van Trudo blijkt dat een warenhuisformule in het Veemgebouw niet mogelijk is. De financiële crisis maakt realisatie van de ’stijlfabriek’ – zoals Trudo het noemt – niet haalbaar. Overeind blijft wat Trudo betreft wel een foodcourt op de begane grond en een hotel-restaurantcombinatie op de bovenverdiepingen. Voor de tussenliggende lagen zoekt Trudo nog naar een gegadigde. Concreet wordt daarvoor nu alleen een parkeergarage genoemd. Daarmee zou gehoor worden gegeven aan de oorspronkelijke functie van het Veemgebouw, zoals die in het stedenbouwkundig plan geformuleerd staat. Een dergelijke garage met 516 parkeerplaatsen is haalbaar, heeft Trudo laten onderzoeken.”

Mij lijkt dat nu wel vast staat dat Trudo met het Veemgebouw louter commerciële plannen heeft, die niets met sociale woningbouw van doen hebben, maar wél een groot risico opleveren voor een verlies, ten koste van de huurders.

Zie hier de schriftelijke vragen over het Veemgebouw.

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl