Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zaterdag 16 januari 2010, 21.00 uur – paulus
Categorie: Utrecht

Dekselse demonstraties groot succes

20100116demoLunettenA27-4Vandaag werden in vier Utrechtse wijken “dekselse demonstraties” gehouden tegen de plannen voor de verbreding van de A12 en de A27, waardoor de leefbaarheid aan de zuid- en oostkant van de stad een ernstige knauw krijgt. Ik liep mee in mijn eigen wijk Lunetten en in Rijnsweerd.

De gemeente Utrecht, de provincie en onze minister van verkeer en waterstaat Camiel Eurlings spannen samen om de al overvloedig aanwezige hoeveelheid asfalt rond Utrecht nog eens te verdubbelen, terwijl de luchtkwaliteit nu al ver onder de norm zit en je in de woningen in de buurt van de snelwegen niet meer met open raam kan slapen.

20100116demoLunettenA27-1
De opkomst in mijn eigen wijk Lunetten was prima: 300 mensen liepen mee vanuit wijkcentrum De Musketon naar de fietsbrug over de A27 en terug. Onder de demonstranten veel schoolkinderen. De dekselse demonstranten produceerden een enorme herrie met meegebrachte deksels, pannen, ratels, toeters en zelfs een blokfluit. Ook in Rijnsweerd was de opkomst hoopvol, gezien het feit dat de organisatie hier pas uit één comiteelid bestond. Maar hij krijgt vanaf vandaag steun van een aantal wijkgenoten.20100116demoLunettenA27-3

Het doet me goed dat de SP in alle wijken prima vertegenwoordigd was en ook een flinke bijdrage heeft geleverd aan de mobilisatie van de bevolking.

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl