Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 6 januari 2010, 17.12 uur – paulus
Categorie: Kamervragen, wonen

ss Rotterdam: Woonbron gewaarschuwd voor risico’s

Woonbron is al in 2005, vóór de aankoop van de ss Rotterdam, gewaarschuwd voor de financiële risico’s ten gevolge van het overdadig aanwezige asbest in het schip. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Rijnmond. Wat mij betreft het zoveelste bewijs dat de positie van directeur Martien Kromwijk onhoudbaar is.

ssRotterdam1959

Toevallig had ik afgelopen maandag weer een serie schriftelijke vragen aan minister Van der Laan gesteld over de ss Rotterdam, want het leed in dit dossier is nog lang niet geleden. De oplevering is voor de vierde keer uitgesteld, inmiddels tot 15 februari. Er is nog steeds geen koper gevonden, maar desondanks wil de toezichthouder er nu al het bijltje bij neergooien.

Van der Laan begon eind 2008 krachtig met het geven van een aanwijzing en het benoemen van een toezichthouder. Maar inmiddels lijkt hij weg te zakken in lethargie. Dat is niet goed, want iedere dag dat het schip eigendom blijft van Woonbron kost dit de huurders van deze corporatie handenvol geld. om precies te zijn 20 euro per huurder per maand.

Lees hier de schriftelijke vragen: VH 20100104 SV Woonbron-ssRotterdam

2 reacties »

 1. Geen concessies
  Onno van den Brink, directeur Rederij de Rotterdam: “Het schip zoals het nu is opgeleverd is minimaal zo goed als toen het nieuw was. Bij de renovatie is oog voor detail geweest zonder concessies te doen aan kwaliteit. Het oorspronkelijke karakter is bewaard gebleven.”

  “Daarnaast is het compleet uitgerust met de hedendaagse techniek. Het is een oud schip in een nieuw jasje. Voor Katendrecht en de stad is het schip een grote en bijzondere aanwinst. I k h e b e r a l l e v e r t r o u w e n i n d a t h e t s c h i p e e n c o m m e r c i e e l s u c c e s g a a t w o r d e n. Ook internationaal.”

  Veel interesse
  Willem Smit, directeur van De Rotterdam: “Afgelopen weken vonden op het schip hele mooie momenten van kennismaking en weerzien plaats, in het bijzonder tijdens de feestelijke open dagen van Katendrecht en de HAL. Er is boven verwachting veel interesse in het schip. De aanvragen stromen al dagen binnen, van huwelijksaanzoeken en jubilea tot seminars, weekendjes weg, tours met gids en diners. We hebben allemaal erg uitgekeken naar deze openstelling en staan klaar om het publiek te omarmen met De Rotterdam.”

  Reactie door jaap — februari 15, 2010 @ 3:06 pm

 2. Nou lees ik op Martiens weblog dat 2009 financieel een prima jaar was…

  Reactie door Ph.Wolfs — mei 2, 2010 @ 11:52 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl