Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

dinsdag 1 december 2009, 20.53 uur – paulus
Categorie: water

Huizinga wil wildwesttarieven waterschappen niet aanpakken

tinekehuizingaStaatssecretaris Huizinga wil niets doen aan de enorme verschillen in tarieven van de waterschappen ten gevolge van de herziening van de Waterschapswet, waardoor sommige huishoudens in één jaar tijd 63% meer gingen betalen. Zij vindt dat de klagers bij de “democratisch gekozen” besturen van de waterschappen moeten aankloppen. Maar wat mij betreft is Huizinga wel degelijk verantwoordelijk, omdat zij de spelregels (Waterschapswet) verzonnen heeft.

We debatteerden vanmiddag met Huizinga en haar collega Van Bijsterveld (BZK) over het nieuwe waterschapsbestel.
Andere thema was de rampzalig verlopen waterschapsverkiezingen, met een historisch lage opkomst (24%) en rammelende procedures, waardoor onder meer het aantal ongeldige stemmen extreem hoog was (10%).

Lees hier mijn volledige inbreng bij het debat: VW 20091201 AO Waterschapsbestel

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl