Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

donderdag 29 oktober 2009, 13.49 uur – paulus
Categorie: Kamervragen, energie & klimaat

Van der Hoeven blokkeert deel-privatisering Urenco

MvdHoevenMinister Van der Hoeven wil niet dat de Britse aandelen van Urenco geprivatiseerd worden. Desnoods zal Nederland gebruik maken van zijn vetorecht om deze verkoop tegen te houden. Dat schrijft ze naar aanleiding van mijn schriftelijke vragen.

Op dit moment is nog 51% van de aandelen in handen van de Nederlandse, Britse en Duitse overheid. Door de verkoop van de Engelse aandelen zou een meerderheid van de aandelen in private handen kunnen komen. Van der Hoeven vindt dat een onacceptabel risico uit het oogpunt van proliferatie. Daar heeft ze wat mij betreft groot gelijk in!

Lees hier de volledige antwoorden op mijn schriftelijke vragen: EZ 20091028 ANTW Urenco

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl