Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

dinsdag 6 oktober 2009, 17.54 uur – paulus
Categorie: Algemeen, Kamervragen, energie & klimaat

“gefeliciteerd!”

Dat gevoel moeten de leden van Holland Solar gisteren hebben gekregen bij de feestelijke videoboodschap van minister Cramer van milieu/klimaat, die gisteren de opening vormde van hun jublieumcongres. De minister stak de loftrompet over deze schone technologie: Nederland is er zeer geschikt voor, niets let bedrijven om nu te investeren dankzij de geheel vernieuwde SDE-regeling. Helaas denkt de directeur van de Rijksgebouwendienst -beheert zeven miljoen m2 overheidsgebouwen- daar iets anders over: “Zonnepanelen, daar beginnen we nog niet aan. Het levert te weinig op.” (Financieele Dagblad, 5 oktober).

jacquelinecramer

Tsja, daar wringt iets aan je geloofwaardigheid. Tijd voor schriftelijke vragen: RGD 20091006 SV RGD-zonneenergie

En beluister hier de videoboodschap van minister Cramer/

2 reacties »

 1. Ik denk dat het ligt aan het feit dat hij economie heeft gestudeerd. Dan is zonnestroom al snel “onrendabel” of zo (hij is blijkbaar niet bij de opening van het prachtige zonnedak van het Provinciehuis in Den Haag geweest, alweer in 2005????). De “nuchtere” DG van Rijksgebouwendienst vindt blijkbaar die half miljoen trotse eigenaren van dakvullende PV systemen in Duitsland allemaal bezopen types. Dronken van zonnestroom. Kan niet gezond zijn voor een mens…

  Arme mevrouw Cramer. Moet ze ook nog eens een econoom die onder haar ministerie valt gaan zitten verdedigen. Het zit haar niet mee…

  Reactie door polderjongen — oktober 10, 2009 @ 12:56 am

 2. En voor diegenen die het nog niet begrepen hadden: 18 maanden na de start van die “geweldige” SDE (1 april 2008, geen grap, naar het schijnt), zijn er “reeds” 29,9% van de 8.000 beschikkingen gerealiseerd (2.391 systeempjes, totaal iets van 4,5 MWp) in de vorm van een “door CertiQ in de database opgenomen zonnestroom installatie”. Verpletterend.

  Vlaanderen zette d’r effekes 5.110 installaties alleen al in afgelopen maand september bij (17,7 MWp, totaal al 178 MWp). En heeft sinds 2006 reeds 8 en een half maal zoveel gerealiseerd per hoofd van de bevolking dan Nederland, wat al sinds eind vorige eeuw bezig is…

  http://www.polderpv.nl/nieuws_PVactueel.htm#7okt2009_NL_CertiQ_update_sep09

  http://www.polderpv.nl/PV_Belgie_marktcijfers.htm

  Wie doet het beter?

  Reactie door polderjongen — oktober 11, 2009 @ 2:42 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl