Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

donderdag 1 oktober 2009, 9.20 uur – paulus
Categorie: wonen

Eindhovense corporaties staken medewerking wijkaanpak

Ik wil zo snel mogelijk een debat met minister Van der Laan over het besluit van de Eindhovense woningcorporaties om hun medewerking aan de 40-wijkenaanpak van het rijk te staken. Ze voelen zich belazerd, omdat van het beloofde geld, twee jaar na aanvang van het project, nog geen cent is binnengekomen.

vogelaar_hoedje
De Vogelaarheffing maakt nog steeds meer kapot dan mij lief is

De corporaties motiveren hun besluit in een open brief in de Volkskrant van vanmorgen, waarin ze het krachtwijkenbeleid failliet verklaren. De Vogelaarheffing heeft volgens hen de solidariteit tussen de corporaties om zeep geholpen.
Wat mij betreft een juiste analyse, omdat deze heffing geen enkele rekening houdt met de draagkracht van de corporaties. Dus moeten nu arme corporaties buiten de veertig wijken een heffing betalen voor rijke corporaties binnen de veertig wijken.

Deze perverse regeling is bedacht door oud-minister Vogelaar, maar inmiddels zit Van der Laan bijna een jaar op zijn post en heeft hij de regeling nog steeds niet naar de prullenbak verwezen. Dat is hem aan te rekenen.

UPDATE 3 oktober
Het debat gaat door en zal waarschijnlijk plaatsvinden op donderdagochtend 8 oktober.

1 reactie »

  1. Grappig om een (achter)naamgenoot als initiatiefnemer onder de ingezonden brief te zien staan. Overigens geen directe familie…

    Reactie door Michel Eggermont — oktober 4, 2009 @ 8:12 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl